Wirus zbiera żniwo

Tak mówią idioci którzy dawali lub dają się ruchać prywaciarzowi za michę ryżu. Górnictwo dołowe nie wymaga tytułu naukowego ale wymaga charakteru. A to ważniejsze. Nie da się kupić.

1 polubienie

Studia też ważne, lub technikum, bez tego “sztajgrem” nie zostaniesz.

2 polubienia
1 polubienie

nagle sie ockneli?
obawiam sie, ze takie badania to nie tylko gornikom nalezaloby zrobic.

2 polubienia

Aż dziwne, że akurat górnicy. Przecież mają cudowny klimat, czyste powietrze i pracę cudownych warunkach. Hmmm…za moich młodych lat górnicy dostawali specjalne diety (czy jak to się tam nazywało) na podratowywanie zdrowia. Co miesiąc!!! ( :money_mouth_face:).

3 polubienia

No, chyba nie pytasz poważnie? Jeśli tak, przeczytaj moją odpowiedź wyżej… To podobne do pogladu: “najwieksza śmiertelność jest w szpitalach i domach opieki” (ale o tym już swojego czsu pisałam).

2 polubienia

W szpitalach to akurat ciezko sie dziwic, bo gdzieś chorych usiluja leczyc. Natomiast domy opieki spolecznej jak to sie okresla (choc spoleczna to ona nie jest), więzienia, zwlaszcza tam gdzie sa one na poziomie sredniowiecznej tiurmy i …klasztory staly się smiertelna pulapka.

3 polubienia

Swojego czasu szukałam DSP dla mamy. To co tam widziałam to po prostu umieralnie. A jeśli chodzi o szpitele: owszem usiłują, ale pacjenci hospitalizowani są zwykle w kiepskiej formie. Stąd jest albo albo i to wszystko.

3 polubienia

w DSP brakuje wyszkolonego personelu (kto bedzie sie tam przemeczal za to co placa?) - to na calym swiecie znakomity biznes i jak to biznes - minimum nakladow, maksimum zysku.

2 polubienia

Tak, to zgroza!!!

1 polubienie