Wolność słowa?

1 polubienie

Kto mieczem wojuje od miecza ginie.
Dobrze jakby jeszcze odjechal na Pegasusie.

3 polubienia

Moim zdaniem Facebook ma prawo cenzurować sam siebie, gorzej gdy musi to robić z przyczyn prawnych/politycznych.

Wolność Internetu nie polega na tym, że powinniśmy mieć prawo rządzić się na cudzym, ale że mamy prawo (niekoniecznie możliwość) rządzić się u siebie.

2 polubienia

Juz zartuja, ze moze niech Obajtek wykupi FB, tak jak zrobil to z Polska Press.
A ze FB to portal przynajmniej w teorii spolecznosciowy nie trybuna polityczna?
Przekonal sie u mnie posel z mojego okregu jak zaczal wstawiac wpisy polityczne w grupach zalozonych przez mieszkancow. Przez niego trzeba bylo grupy zmienic na ogolnodostepne, ale prywatne. Wrocil z czasem, ale juz jako mieszkaniec.
I “biznesmen” bo kadencji nie powtorzyl i ostatnio jakąś upadla knajpe za bezcen wykupil i usiluje na zycie zarabiac.

2 polubienia

Tak sie ostatnio zastanawiałem,dlaczego Polacy są takim frustratami jakby ich co najmniej islam dopadł?
Dlaczego wszedzie widać tylko zgorzknienie,złośliwość i ferowanie za wszelką cenę,swoich zapatrywań,opatrzonych pogardą wobec innych?
W żadnym kraju w jakim byłem,nigdy tego nie odczułem.I tym bardziej,nie odczuwam dzisiaj.
God Bless You,Great Britain!!!
Z daleka od disco polo,fircyka-prezydenta,kryminalnego pisdzielstwa i niekończącej sie napastliwości…
A o plycie,filmie czy książce,nie ma z kim rozmawiać…
Polacy sa jak najemnicy.Z chwilą gdy wojna sie kończy,grunt im sie z pod nóg usuwa…
Albo wymyślają nową.

3 polubienia

A ja przypomnę jak Bosak z Konfederacji powiedział ze jak dziecko z wada genetyczna umrze od razu po porodzie “to umrze”. No to konsekwentnie “jak usunęli im profil, to usunęli” :smiley:

4 polubienia

Bosak to w koncu Godek sie pozbyl za brak radykalizmu?

Nie specjalnie mnie to obchodzi… po prostu brak wolnosci slowa na fb… no co zrobisz.

Konfederacja dostala bana… a porownujac to do tvnu, to jakas dziennikarka ostatnio dostala niezly gunwoburze jak zadawala niewygodne pytania politykowi opozycyjnemu w programie z wysoką oglądalnoscia xd po prostu taki to niezalezne wolne media ten tvn xd

Ciekawe co zrobi Ziobro wprowadzi ustawę Lex Facebook by usunąć go z Polski?

2 polubienia

Ale co ma pis/ziobro do konfy? przeciez obie strony nawzajem szczerze sie nienawidzą. Dokladnie tak jak totalna opozycja nienawidzi wlasnie tez bedacej w opozycji konfederacji xd

Zablokowac FB w danym kraju to sie da. Choc obejsc blokade pewnie tez. Jest inny problem - wyborcy PiS i spolki to ludzie czasem ciezko uzaleznieni od fejsa.
A czlowiek na “głodzie”? :wink:

2 polubienia

Konfederacja to taki wyrzutek… i pis jej nie lubi i reszta opozycji xd

Tu nie chodzi o Konfederacje ale o to żeby przepchnąć przez sejm ustawę o cenzurze internetu Poza tym przeczytaj artykuł bo tam jest cytat Ziobry który burzy się to całą sytuacją że usunięto profil Konfederacji na FB

4 polubienia

Z tego co pamietam sprzed kilku lat to poslowie/europoslowie opozycji byli za ta cenzura a pis pokazywal ze chce wolnego internetu tak?

No tak… wedlug tego co jest w artykule, co mowi ziobro, to on jest za wolnym internetem no ok…

Aha no ale.jak to bedzie wygladac no wlasnie… fb na ktorym nie ma wolnosci slowa usunac, zeby ta wolnosc slowa byla nie będąc? A skomplikowane…

Oni sie juz calkowicie zapetlili.
Smierdzi trupem, nz razie politycznym…

1 polubienie

To co się mówi w polityce a to co się robi to są dwie różne sprawy i komu jak komu ale politykom wierzyć nie można PiSowi w obecnych czasach szczególnie PiS od dawna chce internet cenzurować jednak nie jest to takie łatwe w kontekście technicznym jak i to że ludzie są uzależnieni od internetu

4 polubienia

Nie tylko uzaleznieni, to bardzo pożyteczne narzedzie. Rosja czy Chiny mogą sobie pozwolic na stworzenie wlasnej sieci, choc i tak, zeby to mialo sens polaczenia z globalnym musza zachowac.
Niektore kraje moga cenzurowac pewne tresci i tak sie dzieje - dla polskich IP swego czasu byly niedostepne materialy z madryckiej parady rownosci, kiedy goscila tam Conchita Wurst.
I nie byl to przypadek.
Teraz nawet nad tym nikt nie panuje, bo fachowcy od komputerow znajda sobie lepsza prace niz panstwowa z szefem, ktory naogladal sie Gwiezdnych wojem :rofl::wink: i wie lepiej.

1 polubienie

FB jest firmą prywatną, prywatnym biznesem, a korzystanie z fb jest obwarowane regulaminem. Kto go nie przestrzega, dostaje bana. Nie ma to nic wspólnego z wolnymi mediami. Ja już dwa bany tam zaliczyłem.
Konfederacja nie stosowała się do reguł gry i wyproszono ją z towarzystwa.

4 polubienia

A Konfederacja tak broni wlasnosci prywatnej i eliminacji ingerencji panstwa, ze az do Pinokia na skarge pobiegli. :joy::joy::joy:

1 polubienie

No właśnie. Śmieszne jest to, że teraz te chłopczyki z Konfy szlochają z powodu tego, co mają w swoim ideologicznym programie. :grinning:

2 polubienia