Wreszcie mączka. Stuttgard 2026

Mecz może się przedłużyć niechcący, a to mnie najbardziej w tej chwili martwi. Drugi set jest zbyt wyrównany.

W międzyczasie poczytałem sobie o Niemce na wikipedii. Niby nic wielkiego w singlach nie osiągnęła, za to dużo więcej jako deblistka.

2 polubienia

Z ust mi to wyjąłeś.

2 polubienia

I to było przełamanie w stylu dawnej Igi.

1 polubienie

No i które acan,przełamanie,masz teraz na myśli? :face_with_raised_eyebrow:

1 polubienie

A teraz było przełamanie w stylu dzisiejszej Igi.

2 polubienia

Jest 5:3 ale powodu do dumy nie ma.Dosyć słaby mecz.Bywają i takie.

1 polubienie

Za chwilę koniec meczu, chociaż… 0-30 …

No fajnie, że ten mecz się skończył, zupełnie nic ciekawego, ale przecież z dnia na dzień się sprawy u niej nie zmieni.

Warto, żeby pani Darii już tak często nie było u niej na meczach, mam nadzieję, że to sprawka nowego trenera, który porozmawiał z panią pshycholog tete a tete… Jeśli tak było, to znaczy, że trener znowu rządzi w zespole.

2 polubienia

Pozamiatane.
Dobrze że to wygrana w 2 setach.I dobrze że aż z taką przewagą.Laura,z całym szacunkiem,to dla mnie 8-9 dziesiątka a prawdopodobnie jest jeszcze niżej…
I to jest jej problem..
Dla nas liczy się Iga.Zwyciestwo cieszy ale to w dalszym ciągu jest gra na ćwierćfinał…Tylko.

2 polubienia

Myślę, że Iga musi sporo popracować nad stabilnością. Może z tym Roig się uda.
Ma przebłyski dawnego ale psuje to prostymi błędami.

Na pociechę zapowiem, że ten mecz pod względem jakości o niebo przewyższał poprzedni Andriejewej z Ostapienką.

2 polubienia

Fajny ten jezyk amharyjski.
Ciężki w wymowie, ale nadzwyczaj widowiskowy
:zany_face:

ክኩጅብጉይይ

ድፍግሲዱፎኢኡኦኢ
ስልልጅሊጅረኦኢኡሽ፤ኦእንቪኡእ
ውልጅክህድግእወእትረእርር

እኢኦኢኡረስክጅሲ3፣ጅድንብሽሽ እው ውውጀህ

2 polubienia

O curna…To tam musiał być niezły piach…

2 polubienia

Obserwacyjnie to on dla mnie jest taki migotający. :joy:

1 polubienie

Znajdziesz to w moich komentarzach powyżej. To była druga 100 ITF.

Migota, bo zapewne źle zinterpretowałeś to, co zostało napisane.
:distorted_face:

1 polubienie

Następny mecz Igi to albo z Mirrą, albo z Parks. Bo Rosjanka ma jedną rundę do tyłu.

1 polubienie
የበለጠ ብልህ የሆነ ነገር ልትጽፍ ነው ብዬ አስቤ ነበር፣ ግን ነገሩ ከንቱነት ነበር።

W tym, co wyżej pisałem w języku amharskim, pokładałem większy nacisk na wizualizację tekstu, niż na jego merytorykę
:zany_face:

No dobra, ale czy ten język to to samo co aramejski?

Dziś był pierwszy kontakt z tym językiem, więc do końca nie wiem, czy to aramejski czy aramski.
Istotą było ukazanie, że z poziomu klawiatury jest się w stanie napisać w każdym języku. Nawet aramejskim.

.aramskim tudzież.
:distorted_face:

Mecze wstępnej fazy zazwyczaj są,nazwijmy to,dyskusyjnej jakości.To jak piłkarskie rozgrywki grupowe.Wygrać i… do szatni,pod prysznic i spać [lub też nie :wink:].
Przeczytałem 4 opinie na rozmaitych stronach dostępnych w necie.
Widać wyraznie że wszystkim opiniom patronuje pewien rodzaj współczucia wobec Igi oraz życzenia by szybko wróciła tam gdzie jej miejsce.
Miłe…Szczególnie gdy piszą to Amerykanie,Hiszpanie czy Włosi.
Trudno jednak traktować to jakoś super poważnie gdy obraz gry pozostał taki sam jak miesiąc temu.
Osobiście dochodzę do wniosku że żaden Roig nic tu nie pomoże,jeśli Iga nie wygra w jakiś spektakularny sposób meczu,czy to po walce,czy w sytuacji gdy już nikt na nią nie liczył…Bo do tego już doszło.
GŁOWY nie naprawi trener.On czy jakaś Daria,może jedynie pomagać [ albo przeszkadzać-czas pokaże].
Jeśli Igę stać na wygraną z samą sobą,ok.Może nawet mozolnie wrócić na tron.
Jeśli nie,pozostanie już"królową ćwierćfinałów" która to regularność zapewni jej stałe miejsce w top…20 :unamused_face:

2 polubienia