Uzasadnij odpowiedź.
Tak.
Dlaczego?
Bo idea zacna i szanuję Owsiaka.
Tak. Miałam okazję korzystać z zakupionego przez orkiestrę sprzętu. Chcę się zwyczajnie odwdzięczyć i umożliwić to samo innym ( korzystanie).
Ogólnie to miałem w dupie WOŚP zwykle… no ale w tamtym roku wpłaciłem i i i ten… xd no w dupie to możne za mocno… W sensie nie interesowałem się tym.
Zawsze. Z reguły coś kupuję na aukcji, czasem coś wstawię na licytację, a i pod polskim sklepem się z reguły ustawiają z puszką (chociaż prawdziwy Polak - katolik wziął sprawy w swoje ręce w ubiegłym roku i prawie pobił zbierających w ramach miłości bliźniego)
Pewnie jak zwykle jakis przekaz pójdzie.
Symbolicznie do puszeczki, ale tak, żeby “w razie czego” nie czuć się aż takim pasożytem (ok, to była jedna z bardziej egoistycznych rzeczy, jakie napisałam przez cały ten rok)
Taka presja otoczenia… Kto nie wpłaca ten za pisem! A Owsiak sie cieszy
Oczywiście wiem że polityka czy religia nie mają nic do tego kto wspiera WOŚP a kto nie, wbrew temu co niektórzy myślą…
Tak. Niedoinwestowane należy doinwestować a chodzi o ludzki życie.
Temat poruszany na Pytamy wielokrotnie, i mimo oświecania przeze mnie, użytkownikom się nie rozjaśnia w głowach. Nigdy nie dałem na tę WOŚP nawet 5 gr, bo bym się kompromitował jak ci co myślą, że bez Jurka Owsiaka i jego lubej, polskie społeczeństwo byłoby gorzej leczone i szybciej umierałoby, co jest oczywiście bezmyślnością. Pp Owsiakowie to dobrana para ogłupiaczy i pasożytów, nawet szkodników, bo jeśli do resortu zdrowia, zatrudniającego nieźle opłacanych urzędników, będzie się wprowadzało dodatkowe pieniądze na zakup materiałów i sprzętów medycznych, to budżet państwa będzie coraz mniej kierował pieniędzy na te rzeczy, licząc na WOŚP Owsiaków.
Po drugie, te pieniądze wyciągane od dzieci i rodziców, pp Owsiakowie kierują głównie na kupno sprzętów i materiałów zagranicznych, tworząc tam miejsca pracy, a likwidując takie w Polsce, bo jeśli jakiś polski inwestor mógłby rozwinąć produkcję w kraju, to gdy służba zdrowia otrzyma niby darmowe te rzeczy, to polski inwestor może od razu pracowników zwolnić i ogłosić bankructwo,
Po trzecie, zakupiony za granicą sprzęt przez WOŚP będzie wymagał serwisowania, czyli opłacania serwisantów, ich pracy, noclegów, a potem się okaże, że nie mamy na to funduszy.
Ta WOŚP Owsiaków to ośmieszanie i kompromitowanie Państwa Polskiego. Komu to ma służyć?
Tak,oczywiscie.
Bardzo cenie Owsiaka i to od samego poczatku choc jego telewizyjny przekaz,pstrokaty i halasliwy,w dodatku wymuszajacy jakies szczeniece zachowania przed kamerami u ludzi niby dojrzalych[Mlynarska!!!Wrrrr…],zdecydowanie nie jest dla mnie.
Oczywiscie jest to sprawa trzeciorzedna
Najwazniejsza jest nieustanna przez te wszystkie lata,piekna mobilizacja w spoleczenstwie ktore jakims cudem,oparlo sie upolitycznieniu i wynikajacej z tego nienawisci.
W tym zjawisku jak w zwierciadle,odbija sie wszystko to co najlepsze oraz to co najgorsze w polskim spoleczenstwie.Na szczescie,jak spiewal Cz.Niemen,ludzi dobrej woli jest wiecej.
WOŚP istnieje dłużej od PiS. Ale jakoś tak się składa, że najwięcej krytyków Orkiestry wywodzi się właśnie z kręgów pisowskich i to oni rozpętują nagonkę na Orkiestrę. A akcja rodzi reakcję. Kto nie chce, niech nie daje, ale po co drzeć japy?
Jakie darcie japy? Jeżeli ktoś mówi że Owsiak jest oszustem to myślę że nie ma to nic wspolnego z tym kogo popiera w polityce… A jeżeli ma, to raczej nie ze on jest z pis, a po prostu on nie jest lewakiem xd to dokładnie tak samo jak z masą inny spraw tak i z sprawa kretacza Owsiaka… XD
Ktoś, kto nazywa Owsiaka oszustem, jest kłamcą. Niestety, ale już od samego początku Orkiestry środowiska prawicowe darły japę na Owsiaka i zarzucały mu złodziejstwo.
Przyznaję też, że wielu zwolenników PiS wspiera Orkiestrę. Jednak to władze pisowskie wspólnie z hierarchią kościelną zaczęły intensywną nagonkę na Owsiaka, a ten popełnił kardynalny błąd. Wdał się osobiście w te polityczne przepychanki. Nie powinien był tego robić. Moim zdaniem upolitycznienie Orkiestry jest bardzo niewskazane. To wszystko powinno być poza polityką, obojętnie od opcji.
To też mogę powiedzieć że ktoś kto o cokolwiek oskarża JP2 jest oszustem i kłamca.
A Owsiak dlatego że się wdal w te przepychanki, “został lewakiem” i tylko na tym stracił bo jakiś procent kasy mniej mu wpada bo na pewno są takie osoby, pewnie nie duzo, które nie wpłacaja mu, przez to.
Ale do tego żeby mieć podejrzenia nie trzeba być pisowcem tylko trzeźwo myśleć XD
Właśnie. Przydałoby się więcej tego trzeźwego myślenia i spojrzenia.
Nie nazywaj pisu prawicą!!!
W mojej wypowiedzi nie tylko PiS miałem na myśli. Oczywiście, partia tak kreuje się na prawicę, ale jest zgoła lewicowa w działaniu.