Dalej uważam że temat onkologi w tym przypadku jest bezsensowny. Gdyby Polska przeznaczała 2 razy więcej na onkologie niż teraz… To opozycja znalazła by sobie inna zabawke pewnie.
Temat onkologii w tym przypadku jest bardzo sensowny. PiS bez sensu strzelił sobie w kolano.
Strzelił sobie w kolano, tylko Dlatego że opozycja znalazła odpowiednie do sytuacji ofiary i wykorzystała ich do ciosu w PiS.
Od tego jest opozycja. To jest walka i gra. O władzę i koryto. I tu PiS się nie popisał, popełniając duży błąd w tej grze. Trudno, żeby przeciwnik nie skorzystał z takiej okazji.
Prezent dla przeciwnika.
No i w całej tej sytuacji chodzi mi tylko o to zenujace według mnie zachowanie opozycji. Nie uważam że tvp powinno dostać. 2 mld.
Żenujące zachowanie nie opozycji, ale wyjątkowo żenujące działanie PiS. W polityce nie na reguł. Liczy się skuteczność, a nie dobre maniery. To PiS dał taktycznej dupy dodatkowo z całą tą szopką z Dudą i Kurskim.
Ale niech mi nikt nie wmawia teraz że opozycja jest taka dobra i myśli o chorych… PiS może przesadził z tą kasą na TVP a opozycja perfidnie to wykorzystala i mnie bardziej brzydzi w tej sytuacji zachowanie opozycji a nie pisu
Nie widzę powodu dlaczego nie wspierać. Wspieram od kilku lat bo sam tak chcę dać ludziom coś od siebie, i nie ważne czy to się komuś nie spodoba. Sam byłem / korzystałem / ze kilku sprzętów zakupionych przez fundację - Defibrylator, rezonans czy np. EKG, dzięki której żyję - poprzednie są wyeksploatowane ponad możliwości serwisu i są do utylizacji. Więc sprzęty ratujące życie mamy na poziomie światowym podobnie jak serwis, Jest problem z obsługą sprzętu wywołany brakiem wykwalifikowanych ludzi w zawodzie, którzy podobny sprzęt obsługują poza granicami
Opozycja teraz wykorzystuje błąd PiSu. Bo chorymi, to oni się tak samo przejmują, jak rządzący.
Przymusu nigdy nie było by dać co kolwiek na fundację, więc się nie kompromitujesz ! co do leczenia to nie masz za dużej wiedzy albo nie byłeś w szpitalu - czego ci nikt normalny zdrowy nie życzy !, stan szpitali jest żałosny, co do miejsc pracy to sam pomyśl nad odtworzeniem takich zakładów pracy czy są możliwe - ekonomia jak wiesz nie jest sentymentalna, wszelki przemysł zabijają podatki !, Tworzy się strefy ekonomiczne z potrzeb kraju - zwolnione od podatków, a nie uwzględnia się produkcji pierwszej potrzeby - wyposażenia szpitali dając ulgi czy zniżki dla ich produkcji. Wg ciebie zysk w ekonomi nie istnieje, / to i taka produkcja / miejsca pracy również / Fundacja również zapewnia i szkolenia dla przyszłych pracowników do obsługi takiego sprzętu jak i serwis firmowy producenta, który jest również opłacony z puszek. Tak więc to wszystko jest zapewnione a większość jest niedoinformowana i powtarza niesprawdzone fakty. Efekty pracy fundacji są widoczne w wielu szpitalach i na konkretnych oddziałach. Efektem pracy rządu są strajki, u mnie od poniedziałku będzie strajk fizjoterapeutów, ludzie mają dość bycia wykorzystywanym za 1680 na rękę
Pobożne życzenia birbant.Pisowski wyborca ma to doopie.On ma swoje 500+ a za PO bylo gorzej…
Nie zgodzę się z Tobą, kol. @kaziu. Jak ja zabieram głos na jakiś temat, możesz to przyjąć za najmądrzejsze wśród ludzi.
Twój wybór i twoja wiedza, niech ci służą jak najdłużej, nie mnie ciebie przekonywać kto ma racje czy nie, jednak sporu lub kłótni nie będzie, najzwyczajniej uszanuję twoje zdanie
Choćby moje ustalenia, że nie istnieje zysk w ekonomii, że Ziemia jest w trakcie porodu Drugiego Księżyca, co będzie końcem patologicznego gatunku ludzkiego, zasługują na 40 Nagród Nobla. Wyobrażasz to sobie, jakbyś się czuł, gdyby mi je przyznano?
Tak Mentalnie
Przecież ci odpisałem o ekonomi gdy piszesz że produkcja sprzętu dla szpitali mogła by być w Polsce jak i zatrudnienie dla ludzi. W Polsce produkujemy za drogo ! dlatego jest upadek wielu firm, zakładów - stocznie, huty, kopalnie czy dowolny przemysł, gdzie bardziej opłacalny i tańszy jest import gotowych produktów z innych krajów, Jeśli cię to uszczęśliwi to także będę się cieszył równo z tobą że ci Nobla przyznano
Musiał ktoś ci naopowiadać, że w Polsce produkujemy za drogo. Jeśli nie istnieje zysk w ekonomii, to wszędzie firmy i miejsca pracy na jego osiąganie liczące, są zagrożone bankructwem, a plajty kosztują. Jest ogrom inwestorów zagranicznych inwestujących w Polsce, sprowadzających do Polski najnowsze technologie i know-how.
A co to jest w ogóle ten zysk w ekonomi o którym ciągle piszesz?
To jest wiara lub przekonanie, że z inwestycji lub z wymiany wyjmiesz więcej, niż włożyłeś, czyli że osiągniesz i będziesz osiągał zyski, a to jest całkiem błędne założenie i rozumowanie, bo takie zyski nie mogą istnieć.
Aaaa. Ciekawe xd