Wspierasz WOŚP?

Dalej uważam że temat onkologi w tym przypadku jest bezsensowny. Gdyby Polska przeznaczała 2 razy więcej na onkologie niż teraz… To opozycja znalazła by sobie inna zabawke pewnie.

Temat onkologii w tym przypadku jest bardzo sensowny. PiS bez sensu strzelił sobie w kolano.

7 polubień

Strzelił sobie w kolano, tylko Dlatego że opozycja znalazła odpowiednie do sytuacji ofiary i wykorzystała ich do ciosu w PiS.

Od tego jest opozycja. To jest walka i gra. O władzę i koryto. I tu PiS się nie popisał, popełniając duży błąd w tej grze. Trudno, żeby przeciwnik nie skorzystał z takiej okazji.
Prezent dla przeciwnika.

3 polubienia

No i w całej tej sytuacji chodzi mi tylko o to zenujace według mnie zachowanie opozycji. Nie uważam że tvp powinno dostać. 2 mld.

Żenujące zachowanie nie opozycji, ale wyjątkowo żenujące działanie PiS. W polityce nie na reguł. Liczy się skuteczność, a nie dobre maniery. To PiS dał taktycznej dupy dodatkowo z całą tą szopką z Dudą i Kurskim.

4 polubienia

Ale niech mi nikt nie wmawia teraz że opozycja jest taka dobra i myśli o chorych… PiS może przesadził z tą kasą na TVP a opozycja perfidnie to wykorzystala i mnie bardziej brzydzi w tej sytuacji zachowanie opozycji a nie pisu

Nie widzę powodu dlaczego nie wspierać. Wspieram od kilku lat bo sam tak chcę dać ludziom coś od siebie, i nie ważne czy to się komuś nie spodoba. Sam byłem / korzystałem / ze kilku sprzętów zakupionych przez fundację - Defibrylator, rezonans czy np. EKG, dzięki której żyję - poprzednie są wyeksploatowane ponad możliwości serwisu i są do utylizacji. Więc sprzęty ratujące życie mamy na poziomie światowym podobnie jak serwis, Jest problem z obsługą sprzętu wywołany brakiem wykwalifikowanych ludzi w zawodzie, którzy podobny sprzęt obsługują poza granicami

3 polubienia

Opozycja teraz wykorzystuje błąd PiSu. Bo chorymi, to oni się tak samo przejmują, jak rządzący.

5 polubień

Przymusu nigdy nie było by dać co kolwiek na fundację, więc się nie kompromitujesz ! co do leczenia to nie masz za dużej wiedzy albo nie byłeś w szpitalu - czego ci nikt normalny zdrowy nie życzy !, stan szpitali jest żałosny, co do miejsc pracy to sam pomyśl nad odtworzeniem takich zakładów pracy czy są możliwe - ekonomia jak wiesz nie jest sentymentalna, wszelki przemysł zabijają podatki !, Tworzy się strefy ekonomiczne z potrzeb kraju - zwolnione od podatków, a nie uwzględnia się produkcji pierwszej potrzeby - wyposażenia szpitali dając ulgi czy zniżki dla ich produkcji. Wg ciebie zysk w ekonomi nie istnieje, / to i taka produkcja / miejsca pracy również / Fundacja również zapewnia i szkolenia dla przyszłych pracowników do obsługi takiego sprzętu jak i serwis firmowy producenta, który jest również opłacony z puszek. Tak więc to wszystko jest zapewnione a większość jest niedoinformowana i powtarza niesprawdzone fakty. Efekty pracy fundacji są widoczne w wielu szpitalach i na konkretnych oddziałach. Efektem pracy rządu są strajki, u mnie od poniedziałku będzie strajk fizjoterapeutów, ludzie mają dość bycia wykorzystywanym za 1680 na rękę

Pobożne życzenia birbant.Pisowski wyborca ma to doopie.On ma swoje 500+ a za PO bylo gorzej… :face_with_raised_eyebrow:

3 polubienia

Nie zgodzę się z Tobą, kol. @kaziu. Jak ja zabieram głos na jakiś temat, możesz to przyjąć za najmądrzejsze wśród ludzi.

1 polubienie

Twój wybór i twoja wiedza, niech ci służą jak najdłużej, nie mnie ciebie przekonywać kto ma racje czy nie, jednak sporu lub kłótni nie będzie, najzwyczajniej uszanuję twoje zdanie

2 polubienia

Choćby moje ustalenia, że nie istnieje zysk w ekonomii, że Ziemia jest w trakcie porodu Drugiego Księżyca, co będzie końcem patologicznego gatunku ludzkiego, zasługują na 40 Nagród Nobla. Wyobrażasz to sobie, jakbyś się czuł, gdyby mi je przyznano?

1 polubienie

Tak :slight_smile: Mentalnie :smiley:

2 polubienia

Przecież ci odpisałem o ekonomi gdy piszesz że produkcja sprzętu dla szpitali mogła by być w Polsce jak i zatrudnienie dla ludzi. W Polsce produkujemy za drogo ! dlatego jest upadek wielu firm, zakładów - stocznie, huty, kopalnie czy dowolny przemysł, gdzie bardziej opłacalny i tańszy jest import gotowych produktów z innych krajów, Jeśli cię to uszczęśliwi to także będę się cieszył równo z tobą że ci Nobla przyznano

2 polubienia

Musiał ktoś ci naopowiadać, że w Polsce produkujemy za drogo. Jeśli nie istnieje zysk w ekonomii, to wszędzie firmy i miejsca pracy na jego osiąganie liczące, są zagrożone bankructwem, a plajty kosztują. Jest ogrom inwestorów zagranicznych inwestujących w Polsce, sprowadzających do Polski najnowsze technologie i know-how.

1 polubienie

A co to jest w ogóle ten zysk w ekonomi o którym ciągle piszesz?

To jest wiara lub przekonanie, że z inwestycji lub z wymiany wyjmiesz więcej, niż włożyłeś, czyli że osiągniesz i będziesz osiągał zyski, a to jest całkiem błędne założenie i rozumowanie, bo takie zyski nie mogą istnieć.

2 polubienia

Aaaa. Ciekawe xd

1 polubienie