Wspominki serialowe - posty wydzielone z tematu Psychologia strachu

Film ten powstał na podstawie książki Siewierskiego; “Spadkobiercy pani Zuzy”. I teraz nie pamiętam, czy najpierw przeczytałem tę książkę, czy film obejrzałem. Ale za to pamiętam, że ten film zobaczyłem w telewizorze. Było to jeszcze za moich kawalerskich czasów latem w Jastarni. Zapamiętałem ze względu na okoliczności, w których całkiem przypadkowo znalazłem się w sytuacji bardzo przeze mnie mile wspominanej. :innocent:

1 polubienie

@birbant tak🤪

1 polubienie

Blondynka słysząc, że typowa ciąża pojedyncza trwa 9 miesięcy, mówi z przerażeniem:
-Jak będą bliźniaki, to będę w ciąży 18 miesięcy!!
Wniosek:
Zna tabliczkę mnożenia. :wink:

6 polubień

A nawet tabliczkę dodawania… :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia

Nie obejrzalem bo mialem poszarpaną noc.Murzyn sobie gary myl po pólnocy a trwalo to ponad godzine!Gdy mu zwrocilem uwage ze jest cisza nocna a on nie jest we własnym domu,zaczal sie śmiać a potem właczył mikrofale.Albo zatluke kiedyś tego sukinsyna albo sie wyprowadze.Zalezy jak odpowie na moj list agencja.

1 polubienie

Takiemu, to tylko zęby przerzedzić.

1 polubienie

Od lat przekonuje sie systematycznie że nie ma bardziej zlosliwych ludzi jak czarni.Chyba ze jakas patologia…
A on sie doigra.To tylko kwestia czasu.

2 polubienia

Bo organ nie używany zanika :slight_smile:
Po co dzieciom nauka wierszy na pamięć? Dla ćwiczenia pamięci. Dlaczego osobom starszym zalecają zapamiętywanie numerów tel, rozwiązywanie krzyżówek (szukanie w pamięci słów do wpisania)? To wszystko ma sens.

6 polubień

Z lenistwa, to nie chciałoby mi się wyciągać nawigacji z kieszeni :slight_smile:

2 polubienia

Moje podejście do niej okazało się zbawieniem, ponieważ nawigacja powiedziała jej, że jest na miejscu. Wszak była o 20 - 30 m od celu… :grinning:

2 polubienia

Na jakimś kiermaszu kupowałam coś za 0,40 zł. Sprzedawała uczennica LO, a ja chciałam 6 sztuk. Co zrobiła? Poleciała na zaplecze po tel. o obliczyła, już przy mnie, na kalkulatorze. Masakra :frowning:

4 polubienia

A jak by telefon się popsuł?

2 polubienia

Zostałoby pytanie do przyjaciółki :slight_smile:

3 polubienia

Właśnie obejrzałem…Odczucia bardzo ambiwalentne…
Niby w duchu “Od siedmiu wzwyż” czy"Francuskiego łącznika" ale z tym naszym prowincjonalnym piętnem naśladownictwa.
I w ogóle…Odnosi sie wrażenie że to film który powstał jedynie po to by sie uganiać za Golanko w poszarpanej koszuli.
Nie była to jakas ciekawa rola a le jak na owe czasy,pewnie walono dla niej jak w dym do kina…Niestety,potem nic juz sie wyjatkowego w jej karierze nie zdarzyło.Szkoda…
Chwilami miala spojrzenie jak…Monika Rosca.Ten dzieciak z W pustyni i w puszczy :smiling_face: :smiling_face:
Na osłodę świetny Ryszard Filipski,jak zwykle Edmund Fetting oraz chwilami znakomita muzyka!I nie chodzi mi wcale o Breakout…

1 polubienie

A ja “gupi” tak lubię matmę, że jadąc autostradą i widzac rejestrację np. CLI 4511 w pamięci mnożę 45x11 a potem, jako że i polski lubię układam wyraz w którym są litery C L I Tak przez 3 godziny jazdy…

5 polubień

Czyli ćwiczysz pamięć (temat z innego wątku). Ja nieraz z nudów szukam związku między cyframi, np. druga i trzecia są, odpowiednio, kwadratami pierwszej i czwartej (2493), ale tylko jadąc jako pasażer :slight_smile:
P.s.
Nie, to w tym wątku, tyle, że dawno temu :slight_smile:

4 polubienia

Brawo! I czy była nieszczęśliwa? …a nawiązując do tematu głównego: bez telenoweli człowiek jest głupi i naiwny a tak to sobie i w pracy poradzi, bo rozumie, jak sobie układać stosunki.

1 polubienie

Zabaw dla dzieciaków z rejestracjami wymyśliłem kilka. Po to, by mi w czasie podróży auta nie roznieśli… Przejedziemy się kiedyś gra to i Ty po gra sz :grin:

2 polubienia

climacterium

@HeraCezar Jako 8latka oglądałam z wypiekami na twarzy. Moją ulubioną postacią była Alexis. Już wtedy dostrzegałem niedorzeczność niektórych sytuacji ale to uniwersum było mega wciągające.