Wszyscy za jednego!

:frowning: podświadomość działa…

2 polubienia

Nie wiem jak obecnie ale jakiś czas temu pójście do legii cudzoziemskiej było w Polsce uważane za zdradę.

1 polubienie

Kiedyś tak. Ale o ile pamiętam dotyczyło to tylko tych którzy wybrali Legię zamiast WP

2 polubienia

Coś ty wymyśliła - kamper, przecież tam ciasno, 4-5 niskich szczupłych osób ledwie się pomieści, Osoby muszą być bogate bo taki kamper dziennie spali dobre 70 l / 100 km ropy po ulicy, w terenie dużo więcej. Łazienki czy kuchni nie ma. Nie nie nie już tam nie wejdę drugi raz za nic. Na samą myśl wszystko mnie rozbolało

Na razie cisza, delegacje się spotkały na negocjacje, ale nic nie wiadomo. W sumie, takie spotkanie nie jest na pięć minut.

1 polubienie

Ale czemu ma sluzyc takie spotkanie… Przeciez Ukraina zapowiada, ze nie odpusci i żąda po prostu wycofania wojsk rosyjskich. Wojska rosyjskie przecież się nie wycofają, więc nie wiem o co tu chodzi… Chyba, ze ukraina ma w planach jednak isc na ustepstwa…

1 polubienie

Vil wojna to straszna rzecz
Adrenalina? Hormon pierwotny, reakcja na zatłoczenie, zatrucie czy innego wirusa

2 polubienia

Wiem czym jest wojna.

2 polubienia

A ma byc live na YT z tego spotkania. Bylo przed chwilą nawet na zywo i jeszcze sie nie rozpoczęło z tego co widzialem…

Jadą ukraińscy żołnierze z Legii Cudzoziemskiej - elita pośród wyszkolenia z pełnym oporządzeniem i wyposażeniem, w praktyce samowystarczalni - żywność, broń, amunicja

1 polubienie

Gumowy Krokodyl wywiesił Ukraińską Flage.

4 polubienia

2 polubienia

Szkoda mi tych obrońców Wyspy Węży. Wiadomo jak ruskie jeńców traktują. Nie przestrzegają żadnych zasad.
Foczek - ukraińską flagę natychmiast zauważyliśmy! :slightly_smiling_face:

5 polubień

Możliwe, że temu:

https://twitter.com/miladvisor/status/1498040991726686216?ref_src=twsrc^tfw|twcamp^tweetembed|twterm^1498040991726686216|twgr^|twcon^s1_&ref_url=https%3A%2F%2Fthreadreaderapp.com%2Fthread%2F1498097146624573440.html

Oznaczone niebieskim kolorem jest około 1/3 ukraińskiej armii, zagrożona odcięciem od reszty kraju.

2 polubienia

Tam jest az 1/3 ? To niedobrze

2 polubienia

Putin może sobie straszyć bronią nuklearną.
Przeklejam z portalu Interii

4 polubienia

Ale za to przewidywalne. Rosjanie starają się maksymalnie obniżyć zdolność bojową ukraińskiej armii, która jest jedyną siłą zdolną się przeciwstawić armii rosyjskiej. A my tu się ekscytujemy, bo Ukraina chce utrzymać Kijów przy pomocy współczesnego odpowiednika pospolitego ruszenia.

1 polubienie

To ilu zolnierzy moze bronic Kijowa?

1 polubienie

Jeśli rosyjski plan się powiedzie, to o kilkadziesiąt tysięcy mniej.

A juz sie wydawalo ze rosjanie tylko improwizują…

1 polubienie