Dawid i Goliat
Ostracyzm, który tak czy inaczej dotknął Putina i tak nie ułatwi mu życia. Po co mu jeszcze broniący swojego państwa powstańcy. Trzymam kciuki, by jednak Ukraina wytrzymała.
Teraz jest większa świadomość na świecie, bardziej się ludzie mogą wesprzeć. On nie będzie miał życia za to całe zło…
A w ogóle nie mogę zboleć, że tak zwlekali z tą pomocą z innych krajów
Wojna jest jak złośliwy nowotwór. Nacieka na sąsiednie tkanki. Tkanki to kraje. Kraje bałtyckie zagrożone.
Rosyjska federacja chce odwołać się od zawieszenia ogłoszonego przez FIFA i UEFA i wystosować oficjalne pismo do Międzynarodowego Trybunału Arbitrażowego ds. Sportu (CAS).
Jak mi jest ich zal …
Każdego żal, kto niezasłużenie obrywa, ale wiesz… gdzie drwa rąbią. Gdy zostaną wykluczeni, to Putinowi będzie przykro. I wiesz - gdybym do tej beli czy krzyża, który Putin będzie musiał dźwigać mogła dołożyć jeszcze choćby zapałeczkę czy nawet maleńką drzazgę - dołożyłabym!
To wykluczenie sportowców to dla Putina całe pudełeczko zapałek.
Sam Pitun jest juz skonczony. Ten swiat, ktory byl, nie wroci. Ukraina niedlugo bedzie w UE a wspomniany Pitun podejrzewam, zostanie osadzony i w najlepszym razie odizolowany o ile nie palniety w leb. Jest tez spore prawdopodobienstwo, ze kompletnie oszaleje. Wlasciwie to juz zwariowal. Nie liczac kilku przydup.sow, ma przeciwko sobie caly swiat - sprawa kuriozalna, nieznana od stuleci. Nawet Adolf mial wiecej sprzymierzencow. Sprawy nie zmieni atak jadrowy, ani gdyby kazdy zly Rusek wylazl ze swej nory i poszedl na Ukraine.
Pachołki Putina. Czego oczekiwać po takich
Owszem - jest skończony, ale dlaczego ma być mu mniej przykro, skoro może być bardziej? Chociażby za tę dziewczynkę. Za Polinę, co na fotce w wyciągniętych przed siebie rączkach miała jakąś masę plastyczną.
W Mariupolu nie udało się uratować 6-latki. A mi by starczyło jak by mu nogę odstrzelili jedną, drugą i tak by zostawić bez pomocy. Samego. Niechby leżał na tych noszach z gołymi nogami, jak to dziecko leżało, gdy je ratowali.
Przecież FIFA pozwoliła im grać, tylko na “neutralnym terenie” (cokolwiek to znaczy), pod inną nazwą i bez hymnu.
Nie pozwoliła. FIFA i UEFA wydały wspólnie oświadczenie… Dzisiaj. Oni się odwołują
Dzisiaj zmieniła stanowisko.
Ach, czytałam wczoraj. To był skandal. FIFA się ośmieszyła. Zmieniła zdanie, bo przeczytała te wszystkie wpisy o hańbie?
Bardzo prawdopodobne.
To są wyjątkowo mizerni ludzie.Mizerni i pazerni.Obludnicy i tchórze.Ale przynajmniej to zdanie zmienili…
Gianni Infantino skompromitowany totalnie. W zasadzie może żegnać się ze stołkiem w FIFA
Slyszeliscie warunki Putina w rozmowie z Macronem na zakonczenie inwazji?
Nierealne prawda? Czyli rozmowy delegacji ukrainskiej i ruskiej to ciekawe na jaki temat byly…
To człowiek chory, bawi się cudzym cierpieniem.
Chyba ze ruska delegacja miala/ma swoje zdanie a Putin swoje.