…
Oby tak było jak piszesz.Ale wcale bym się nie zdziwił gdyby było odwrotnie.To nie jest środowisko będące wzorem cnót wszelakich…
A podobno hakerzy dorwali się do nazwisk ruskich agentów.
Widziałam wczoraj fajny obrazek: w wózku ogrodowym była usadzona 6dzieci malutkich Tak jechały na ulicy… Tak fajnie to wyglądało, ale pewnie te dzieciatka stamtąd
Rutkowski chce tylko o sobie przypomnieć … Będzie walczył lakierem do włosów i botoksem , to mu najlepiej wychodzi.
I hakują też białoruskich. A w necie jest artykuł, że samolot rosyjski przeleciał nad przestrzenią polską .
Mer jednego miasta juz płaci za głowę każdego z łobuzów zabójców. A tamci mają płacone procenty od każdej doby walki…boże, co to za propaganda, żeby naj e xać onny kraj i za trochę więcej niż 30zeta za dobę zabijć.
@Nunu ludzie z jeszcze mniejszych pobudek potrafią zabijać.
czterej jeźdźcy Apokalipsy? zaraza, wojna, glod i smierc?
niedoczekanie.
koniec swiata to swieto ruchome.
Covid uciekl przed wojną?
na Syberii zboza nie wyhodujesz,
Zależy w którym kraju. W Wielkiej Brytanii covid zaczął uciekać już w grudniu, przed premierem przyłapanym na nieprzestrzeganiu ograniczeń które sam wprowadził…
Myślicie że Charków i Kijów wytrzymają nocne natarcie?
Bo ja zaczynam mieć złe przeczucie widząc te wielkie konwoje ruskie
Powiem Ci szczerze, że na ten moment nie chcę myśleć. Jestem przesiąknięta wszystkimi informacjami, co negatywnie odbija się na mnie. Źle sypiam, zaczęłam się w nocy budzić sparaliżowana bo słyszę jakieś huki, biorę je za ćwiczenia na morzu, ale te huki są bo mój dzielny piesek Coco w nocy momentalnie warczy. Latają jakieś samoloty, nawet nie podchodzę do okna bo się boję.
Nie wiem jak Charków, ale Kijów da radę. Niemcy 3 lata brali Stalingrad i nie wzięli. Teraz mieli trochę czasu na przygotowanie obrony. Oglądałem kilka rozmów z wojskowymi i mówili, że w walkach miejskich lepiej się bronić niż atakować.
Jest pewne prawdopodobieństwo, że Rosjanie zajmą któreś z tych miast, to na razie niewiadoma. Jednak jestem pewien, ze takie baty, jakie Rosjanie potem dostaną, nie widział dawno świat. Cywile w tych miastach maja broń, była ona rozdawana każdemu kto chciał. Żaden Rosjanin nie bedzie spokojnie mógł przejść sie ulicą miasta, bo nie bedzie pewny, czy nie dostanie kulą w łeb z jakiegokolwiek okna. Ukraińcy są zdesperowani do granic możliwości, by bronić swojej ziemi.
Utrzymanie tak wielkiego miasta jak Kijów będzie kosztować Rosjan ogromną masę ludzi i sprzętu za co Pitun najprawdopodobniej zapłaci stanowiskiem i sprawa się zakonczy. Rosja ma obecnie możliwości na prowadzenie tej wojny - przy obecnej sytuacji embarga na wszystko na jakies jeszcze maksymalnie 5 dni …
Samoloty latają. Z transportami i zaopatrzeniem. Linia frontu? Teraz trudno określić
Ale Ukraina?
To nie poligon. Komuś szajba odbiła
A dodatkowo Anonymus ogłosili że zablokują wszystkim Rosjanom konta bankowe…Czyli generalnie będą w swoim kraju jak w oblężonym Leningradzie. Zapasy zapasami a potem co?
Anonymous przedstawili, jak każdy obywatel na świecie może pomóc w walce z okupantem Ukrainy.