Wszyscy za jednego!

Wiem wiem :slight_smile:
Oni są geniuszami :heart:

1 polubienie

Anonimowi sa ludzmi
haker nie zawsze czyni zło
nadzieja jest matka glupich?
plastikowym pieniadzem poslugujemy sie od lat
karta kredytowa jako narzedzie?
nadaje sie do wielu rzeczy wlacznie z zabiciem
wschodni wiatr nie przynosil niczego dobrego

2 polubienia

Czyli tak jak pisalem kiedys. Putin wyslal na pierwszy ogien zwyklych poborowych. W dodatku nie wiedzieli nawet co tam robią… az szkoda ich.

Co “zaoszczedzic” chcial?

2 polubienia

Teraz matki tych poborowych powinny szturmem na tego z kur wiela…

3 polubienia

One jeszcze w większości nic nie wiedzą.

Jak się społeczeństwo rosyjskie dowie, że 5 700 żołnierzy poległo, rozpocznie się w tym kraju piekło …

3 polubienia

Tu sie zgodzę.Zdobyc a utrzymać to dwie,rozne sprawy.I to nie tylko o miasta chodzi.
Mnie się jednak wydaje ze aby doprowadzić do kompletnego chaosu w Rosji,potrzeba nieco więcej czasu.
Trudno prorokować bo ja na przykład,nie mam zielonego pojecia jaka jest wartość bojowa wojska,WOJSKA ukraińskiego i jak szybko zaznajomią się ze sprzętem przesyłanym przez Zachód.Czy Ukraina posiada w ogóle zdolne do walki lotnictwo? :thinking:
Bo w chwili obecnej,przydaloby się jakieś kontruderzenie.Nie wolno sowietom pozwolić przygotować się do uderzenia na miasta.Ale…To mogą być tylko pobożne życzenia…

3 polubienia

Mam nadzieję…

Kontruderzenie zmienia taktykę z obronnej na zaczepną a ta już mimo, że jak mówią, najlepszą obroną jest atak, może przynieść więcej strat, niż obrona.

Ja także nie jestem specjalistą w tej dziedzinie, jednak Pitun z pewnością nie przewidywał, że wojna będzie aż z takimi trudnościami przebiegać. Rosjanie brali pod uwagę, że mogą ich witać kwiatami i sprawę załatwią w 3 dni.

Scenariusz wojny trzeba prawdopodobnie układać na nowo, a ten już niekoniecznie musi być tak przemyślany jakby sobie tego Rosjanie życzyli.
Cały czas do Ukrainy jest transportowany sprzęt i pomoc, a są sprawy o których mniej się mówi. Rosjanie zostali obecnie sami.
No i pytanie, co za dwa tygodnie, co za miesiąc? Czym płacić ludziom, skoro wszystko drożeje i każdego dnia w kraju się robi gorzej? Sankcje są poważniejsze niż można się było tego spodziewać. To sytuacja nieznana w Europie!
Każdy dzień wojny to dla Rosji 20 mld $ To są tak ogromne pieniądze, że na dłuższą metę nie jest w stanie wytrzymać tego zaden kraj.

By nie było, że wymyślam, źródło.

5 polubień

uderzenia na miasta to sa
problemem jest bron masowej zaglady.

z pustym brzuszkiem zle sie mysli
ale glodni sa nieobliczalni

1 polubienie

Rosja to zaraza
wieksza chyba niz Chiny
a ze na front wysyla sie dzieciaki? nowosc jak kartofle na obiad
Putin mial dostep do archiwow Hitlera

2 polubienia

Ogladalem teraz bardzo ciekawą rozmowe na temat sytuacji na ukrainie z polskim generalem na tvn24… No i wedlug niego pewne jest, ze Kijow zostanie niestety doszczetnie zniszczony i zdobyty… Ukraincy nie będą w stanie go obronić, jezeli rosjanie juz go otoczą(z tego co mówił)

Gdzies o tym wczoraj pisalem bo to logiczne.
Pieniadze przede wszystkim.Plus izolacja.
Poza tym Rosjanie dopuścili sie juz zbrodni wojennych więc mogą zapomnieć o wyjściu z tego w jakimkolwiek wariancie pokojowym.
Mowiac o kontrataku nie mam na mysli ataku piechoty bo takich głupot nie robi sie juz od wielu dekad.Dlatego wspominalem o lotnictwie i zdolnosciach przyswojenia sobie sprzetu z Zachodu.Sowieci sa w kolumnie na drogach czyli praktycznie bezbronni.No ale tego sie molotowami nie załatwi…
Dotychczasowa postawa spolecznosci miedzynarodowej,z wykluczeniem islamskiego ścierwa z Pakistanu oraz Indii to jak dodatkowy oręż i to kto wie czy nie najważniejszy.Oby tylko konsekwentnie i do samego końca!

4 polubienia

Indie i Pakistan? jest ich duzo
Putina poparla cerkiew moskiewska - a ludzie sa przesądni, zwlaszcza glodni.

Kolejny sukces: WOsedie ludzie masowo przeszli z komunikacji przy pomocy j.r. na komunikację w ukr-im. Na znak solidanrosci. Jednak ten człowiek faktycznie jest wszechmocny.

1 polubienie

Tak sie zastanawiam… tyle mielismy do tej pory problemow z szpitalami, z miejscami w szpitalach, z roznymi oddzialami, a teraz sie okazuje, ze dla wszystkich z ukrainy miejsxa jest pod dostatkiem. Wszedzie xd

2 polubienia
2 polubienia

Ty sie ciesz, ze ci b-y na glowe nie leco

1 polubienie

Nie rozumiem.
A juz wiem. No tak. Ale to nie o to chodzi. Rozumiem, ze jest jakis moralny zakaz w aktualnrj sytuacji pisac cokolwiek zle czy podejrzliwie o kazdej sytuacji zwiazanej nawet po czesci z aktualna sytuacji w ukrainie. No ale bez przesady… zauwazylem tylko ze w polsce zawsze problem z lozkami ostatnio xd

1 polubienie

A bo widzisz. Miejsc w szpitalach nie było z powodu działań podjętych przez władze w bohaterskiej obronie przed covidem. Na szczęście teraz władze w końcu mogą nas bohatersko bronić przed czymś innym, więc miejsca w szpitalach też się znalazły.

5 polubień