Wiem wiem
Oni są geniuszami
Anonimowi sa ludzmi
haker nie zawsze czyni zło
nadzieja jest matka glupich?
plastikowym pieniadzem poslugujemy sie od lat
karta kredytowa jako narzedzie?
nadaje sie do wielu rzeczy wlacznie z zabiciem
wschodni wiatr nie przynosil niczego dobrego
Czyli tak jak pisalem kiedys. Putin wyslal na pierwszy ogien zwyklych poborowych. W dodatku nie wiedzieli nawet co tam robią… az szkoda ich.
Co “zaoszczedzic” chcial?
Teraz matki tych poborowych powinny szturmem na tego z kur wiela…
One jeszcze w większości nic nie wiedzą.
Jak się społeczeństwo rosyjskie dowie, że 5 700 żołnierzy poległo, rozpocznie się w tym kraju piekło …
Tu sie zgodzę.Zdobyc a utrzymać to dwie,rozne sprawy.I to nie tylko o miasta chodzi.
Mnie się jednak wydaje ze aby doprowadzić do kompletnego chaosu w Rosji,potrzeba nieco więcej czasu.
Trudno prorokować bo ja na przykład,nie mam zielonego pojecia jaka jest wartość bojowa wojska,WOJSKA ukraińskiego i jak szybko zaznajomią się ze sprzętem przesyłanym przez Zachód.Czy Ukraina posiada w ogóle zdolne do walki lotnictwo?
Bo w chwili obecnej,przydaloby się jakieś kontruderzenie.Nie wolno sowietom pozwolić przygotować się do uderzenia na miasta.Ale…To mogą być tylko pobożne życzenia…
Mam nadzieję…
Kontruderzenie zmienia taktykę z obronnej na zaczepną a ta już mimo, że jak mówią, najlepszą obroną jest atak, może przynieść więcej strat, niż obrona.
Ja także nie jestem specjalistą w tej dziedzinie, jednak Pitun z pewnością nie przewidywał, że wojna będzie aż z takimi trudnościami przebiegać. Rosjanie brali pod uwagę, że mogą ich witać kwiatami i sprawę załatwią w 3 dni.
Scenariusz wojny trzeba prawdopodobnie układać na nowo, a ten już niekoniecznie musi być tak przemyślany jakby sobie tego Rosjanie życzyli.
Cały czas do Ukrainy jest transportowany sprzęt i pomoc, a są sprawy o których mniej się mówi. Rosjanie zostali obecnie sami.
No i pytanie, co za dwa tygodnie, co za miesiąc? Czym płacić ludziom, skoro wszystko drożeje i każdego dnia w kraju się robi gorzej? Sankcje są poważniejsze niż można się było tego spodziewać. To sytuacja nieznana w Europie!
Każdy dzień wojny to dla Rosji 20 mld $ To są tak ogromne pieniądze, że na dłuższą metę nie jest w stanie wytrzymać tego zaden kraj.
By nie było, że wymyślam, źródło.
uderzenia na miasta to sa
problemem jest bron masowej zaglady.
z pustym brzuszkiem zle sie mysli
ale glodni sa nieobliczalni
Rosja to zaraza
wieksza chyba niz Chiny
a ze na front wysyla sie dzieciaki? nowosc jak kartofle na obiad
Putin mial dostep do archiwow Hitlera
Ogladalem teraz bardzo ciekawą rozmowe na temat sytuacji na ukrainie z polskim generalem na tvn24… No i wedlug niego pewne jest, ze Kijow zostanie niestety doszczetnie zniszczony i zdobyty… Ukraincy nie będą w stanie go obronić, jezeli rosjanie juz go otoczą(z tego co mówił)
Gdzies o tym wczoraj pisalem bo to logiczne.
Pieniadze przede wszystkim.Plus izolacja.
Poza tym Rosjanie dopuścili sie juz zbrodni wojennych więc mogą zapomnieć o wyjściu z tego w jakimkolwiek wariancie pokojowym.
Mowiac o kontrataku nie mam na mysli ataku piechoty bo takich głupot nie robi sie juz od wielu dekad.Dlatego wspominalem o lotnictwie i zdolnosciach przyswojenia sobie sprzetu z Zachodu.Sowieci sa w kolumnie na drogach czyli praktycznie bezbronni.No ale tego sie molotowami nie załatwi…
Dotychczasowa postawa spolecznosci miedzynarodowej,z wykluczeniem islamskiego ścierwa z Pakistanu oraz Indii to jak dodatkowy oręż i to kto wie czy nie najważniejszy.Oby tylko konsekwentnie i do samego końca!
Indie i Pakistan? jest ich duzo
Putina poparla cerkiew moskiewska - a ludzie sa przesądni, zwlaszcza glodni.
Kolejny sukces: WOsedie ludzie masowo przeszli z komunikacji przy pomocy j.r. na komunikację w ukr-im. Na znak solidanrosci. Jednak ten człowiek faktycznie jest wszechmocny.
Tak sie zastanawiam… tyle mielismy do tej pory problemow z szpitalami, z miejscami w szpitalach, z roznymi oddzialami, a teraz sie okazuje, ze dla wszystkich z ukrainy miejsxa jest pod dostatkiem. Wszedzie xd
Ty sie ciesz, ze ci b-y na glowe nie leco
Nie rozumiem.
A juz wiem. No tak. Ale to nie o to chodzi. Rozumiem, ze jest jakis moralny zakaz w aktualnrj sytuacji pisac cokolwiek zle czy podejrzliwie o kazdej sytuacji zwiazanej nawet po czesci z aktualna sytuacji w ukrainie. No ale bez przesady… zauwazylem tylko ze w polsce zawsze problem z lozkami ostatnio xd
A bo widzisz. Miejsc w szpitalach nie było z powodu działań podjętych przez władze w bohaterskiej obronie przed covidem. Na szczęście teraz władze w końcu mogą nas bohatersko bronić przed czymś innym, więc miejsca w szpitalach też się znalazły.