Spytam znajomych czy piszą wiersze i jutro dam ci odpowiedz
Ja pisałam gdy byłam młodzieżą. A potem przy którejś przeprowadzce wywaliłam i swoje i te, które kiedyś dostawałam od kolegów, pisane specjalnie dla mnie. Do dzisiaj nie mogę odżałować, że je wywaliłam
A jest info ze pentagon nie zgadza sie (nie wesprze) na przekazanie mysliwcow Ukrainie.
“Nie przyniosa wielkiego pozytku a mogą byc odebrane przez Rosje jako eskalacja”…
No w sumie…
Czyli, że Polska tym razem dobrze zrobiła nie dając się wypchnąć tej całej chytrej reszcie. Wygląda na to, że dyplomatów i polityków mamy jednak całkiem niezłych.
Nie pisz o wojnie. Pograj w grę jakąś albo co…
Pokerstars zawiesza dzialalnosc w Rosji… No no to z kim tu teraz grac
Tylko zeby sie teraz nie okazalo, ze Polska chce w takim razie przekazac te mysliwce na wlasną reke bezposrednio do Ukrainy… xd To by byla masakra…
Ze mną nie pograsz. Nie umiem
Nie obawiaj się. Nie okaże się.
Książkę poczytaj. Zapomnij na chwilę o polityce. Daj odpocząć myślom.
No od jutra wypowiadam sie tylko na temat sportu quizow i dshnu.
A dzis ide pograc w gre. Aby nie wojenną
Na DSHN musisz poczekać bo harmonijny kolega szybko nie wróci do nas
Nie jestem pewna, czy to dobrze. Spełniają się moje obawy…
Oby wrocil niedlugo… Forum znacznie stracilo na tej sankcji
Widac przeklenstwo ale popatrzcie na to.
Żarty się widzę koledze trzymają Widzisz by ktoś za nim tęsknił?
Nie wiem czy ktos za nim teskni… ale juz zeby komus przeszkadzal swoją obecnoscia?
No widzisz. Niektórym przeszkadza nawet to, że ktoś o nim pamięta…
@benasek , @Wabbit
numerologia? to ciekawy zbieg okolicznosci? moze Hitler i Putin jakas wrozke na etacie mieli/trzymaja?
oczywiecie jezeli przyjmiemy daty umowne i w kalendarzu gregorianskim.
a o zielonego sie nie martwcie - na razie wiosna i coraz wiecej prac na dzialce, to podobno dobrze robi? czytac nas moze, wypowiadac sie nie.
To nie przypadek… wątpie… xd
wojna na Ukrainie zaczela sie od Donbasu i Krymu. i wlasciwie jako swiatowa jeszcze (i oby nigdy sie to nie stalo) sie nie zaczela.
II wojna - to prowokacja gliwicka i wkroczenie wojsk niemieckich do Polski, ale czesc historykow podaje date 3 wrzesnia, kiedy wojne wypowiedzialy Francja i GB. dla ZSRR poczatkiem wojny jest 22.06.1941 kiedy Hitler rozpoczal operacje Barbarossa. (odrzucaja wspoludzial w wojnie po stronie Hitlera rozpoczety paktem Ribbentrop-Molotow z 23.08.39)
dla USA zaczyna sie praktycznie od Pearl Harbor czyli 7.12.1941
a II WS sie nie skonczyla, bo ZSRR nigdy nie podpisalo z Japonia ostatecznego traktatu pokojowego rozwiazujacego sprawe Wysp Kurylskich…
datami mozna żonglować w sposob dowolny - a poczekaj, przyjdzie @birbant to dopiero Ci pod tym wzgledem skore wygarbuje…