Wszyscy za jednego!

Spytam znajomych czy piszą wiersze i jutro dam ci odpowiedz :rofl:

1 polubienie

Ja pisałam gdy byłam młodzieżą. A potem przy którejś przeprowadzce wywaliłam i swoje i te, które kiedyś dostawałam od kolegów, pisane specjalnie dla mnie. Do dzisiaj nie mogę odżałować, że je wywaliłam :face_with_hand_over_mouth:

3 polubienia

A jest info ze pentagon nie zgadza sie (nie wesprze) na przekazanie mysliwcow Ukrainie.
“Nie przyniosa wielkiego pozytku a mogą byc odebrane przez Rosje jako eskalacja”…
No w sumie…

1 polubienie

Czyli, że Polska tym razem dobrze zrobiła nie dając się wypchnąć tej całej chytrej reszcie. Wygląda na to, że dyplomatów i polityków mamy jednak całkiem niezłych.
Nie pisz o wojnie. Pograj w grę jakąś albo co…

1 polubienie

Pokerstars zawiesza dzialalnosc w Rosji… No no to z kim tu teraz grac :rofl:

1 polubienie

Tylko zeby sie teraz nie okazalo, ze Polska chce w takim razie przekazac te mysliwce na wlasną reke bezposrednio do Ukrainy… xd To by byla masakra…

1 polubienie

Ze mną nie pograsz. Nie umiem :joy:

2 polubienia

Nie obawiaj się. Nie okaże się.
Książkę poczytaj. Zapomnij na chwilę o polityce. Daj odpocząć myślom.

2 polubienia

No od jutra wypowiadam sie tylko na temat sportu quizow i dshnu.

1 polubienie

A dzis ide pograc w gre. Aby nie wojenną :rofl:

1 polubienie

Na DSHN musisz poczekać bo harmonijny kolega szybko nie wróci do nas

1 polubienie

Nie jestem pewna, czy to dobrze. Spełniają się moje obawy…

2 polubienia

Oby wrocil niedlugo… Forum znacznie stracilo na tej sankcji :rofl:

Widac przeklenstwo ale popatrzcie na to.

Żarty się widzę koledze trzymają Widzisz by ktoś za nim tęsknił?

3 polubienia

Nie wiem czy ktos za nim teskni… ale juz zeby komus przeszkadzal swoją obecnoscia?

1 polubienie

No widzisz. Niektórym przeszkadza nawet to, że ktoś o nim pamięta… :wink:

1 polubienie

@benasek , @Wabbit
numerologia? to ciekawy zbieg okolicznosci? moze Hitler i Putin jakas wrozke na etacie mieli/trzymaja?
oczywiecie jezeli przyjmiemy daty umowne i w kalendarzu gregorianskim.
a o zielonego sie nie martwcie - na razie wiosna i coraz wiecej prac na dzialce, to podobno dobrze robi? czytac nas moze, wypowiadac sie nie.

To nie przypadek… wątpie… xd

wojna na Ukrainie zaczela sie od Donbasu i Krymu. i wlasciwie jako swiatowa jeszcze (i oby nigdy sie to nie stalo) sie nie zaczela.
II wojna - to prowokacja gliwicka i wkroczenie wojsk niemieckich do Polski, ale czesc historykow podaje date 3 wrzesnia, kiedy wojne wypowiedzialy Francja i GB. dla ZSRR poczatkiem wojny jest 22.06.1941 kiedy Hitler rozpoczal operacje Barbarossa. (odrzucaja wspoludzial w wojnie po stronie Hitlera rozpoczety paktem Ribbentrop-Molotow z 23.08.39)
dla USA zaczyna sie praktycznie od Pearl Harbor czyli 7.12.1941
a II WS sie nie skonczyla, bo ZSRR nigdy nie podpisalo z Japonia ostatecznego traktatu pokojowego rozwiazujacego sprawe Wysp Kurylskich…
datami mozna żonglować w sposob dowolny - a poczekaj, przyjdzie @birbant to dopiero Ci pod tym wzgledem skore wygarbuje…

4 polubienia