Wszyscy za jednego!

A o Stalinie i Wielkim Glodzie to Waść słyszał?

1 polubienie

Wszyscy za jednego…putina… powinni poniesc sankcje…

Rosja powinna zostać odcięta od reszty świata, ale nie tylko od strony biznesów, ale również sportów, konkursów, wystaw itp.

7 polubień

Tak calkowicie odciac to sie nie da
Zadnej gospodarki z dnia na dzien nie przestawisz na inne tory.
To sa procesy rozlozone na lata.
Istnieje tylko szansa, ze sama Rosja pozbedzie sie szalenca zastepujac go innym, nieco bardziej umiarkowanym.
Ale znajac ten kraj nie zrobią tego zwykli ludzie, a potrzebna bedzie “wojna na gorze” - na razie wiekszosc oligarchii cos tam w mniejszym lub wiekszym stopniu Putinowi “zawdziecza” , ale jak zaczna tracic? Nie ma ludzi niezastapionych.

1 polubienie

Wiem, to pobożne życzenie.

1 polubienie

Myślicie że Rosjanie zdobędą kijów?

1 polubienie

Wiadomo, że wszyscy życzymy Rosjanom wszystkiego najgorszego: nagłej śmierci i krosty na języku za kłamstwa, ale jak będzie z Kijowem to naprawdę trudno przewidzieć :face_with_hand_over_mouth:

4 polubienia

Będzie masakra

Masakra to juz jest…

3 polubienia

Lepiej myślmy pozytywnie. Myśli i słowa czasem materializują się. Wspierajmy ich chociaż myślami.

2 polubienia

Jezeli nie zakonczy sie jakims porozumieniem to pewnie tak.

Pewnie najpierw zaatakuje lotnictwo.
:pensive:

Albo dziala, znaczy armaty. Haubice

Wg. mnie skoro dotąd nie zdobyli Kijowa, to już go nie zdobędą. Czas działa na korzyść Ukraińców. Logistyka Rosjan jest fatalna, a morale z dnia na dzień coraz gorsze.

4 polubienia

Troche tez zalezy od pogody - co innego nękać miasto bombardowaniami, a co innego wprowadzic czolgi. A poza tym zdaje sie na Ukrainie przedmiot “przysposobienie obronne” byl traktowany bardzo powaznie.

1 polubienie

Ale wiesz, że to nie Stalin rozpętał obecną wojne? :wink:

Stalin to mam nadzieje, ze juz w piekle sie podpieka na wielkanocna zakaske Lucyferowi, ale niestety jego idee zyja i znalazl sie nastepny paranoik, ktory chce to dalej ciągnąć.
Niczym gracz w szachy - przeanalizowal wiele partii (a Putin jako gryzipiorek z KGB bedac w DDR mial na to czas) i wydaje mu sie, ze uniknie błędów mistrza.

2 polubienia

Dotad to mieli problemy z logistyczne. Pewnie slyszales w tv ze ten wielki 60km konwoj to nie czolgi itp tylko ciezarowki z amunicja do haubic? Mieli w planach nieustannie bombardowac kijow dzieki tym zapasom w tych ciezarowkach. Ale co tam sie stalo treraz? Podobno konwoju juz nie ma… moze rozjechali sie na swoje pozycje…

1 polubienie

Czyli żebyśmy się dobrze rozumieli. Uważasz, że Putin ma taki cel:

i na potwierdzenie tego wskazujesz, że Stalin miał taki cel. Nie nie nie, moja droga. Pokaż, że to Putin ma taki cel… :wink:

Wyniszczanie i przeganianie ludnosci cywilnej to malo?

2 polubienia