O jakies teorie spiskowe. Lubie to xd
Niestety jest to smutna rzeczywistosc nie teoria spiskowa - ponad dwa miliony uciekinierow i zniszczone miasta to nie gra komputerowa.
Nie no rozumiem, ale ze Putinowi moglo o to chodzic.
A czy nie uwazasz, ze zamach smolenski wydaje sie bardziej prawdopodobny po tych wydarzeniach ktore widzimy aktualnie?
Putin zdolny do wszystkiego
Mało. Popatrzeć co się dzieje i powiedzieć po fakcie że taki właśnie był plan, to każdy może. Ale jak wiesz o takich planach to mów śmiało, ja nie twierdzę że jestem jakąś wyrocznią w tej sprawie…
Zamach? Nie trzeba bylo strzelać, ladowanie w tamtych warunkach bez systemu naprowadzania to bylo z zalozenia samobojstwo.
Owszem wczesniej ladowal ta Putin, ale on sie woził z pelnym wyposazeniem polowego lotniska i najnowsza technologia.
Albo ktos dobrze znal nawyki Lecha, a raczej jego brak wyobrazni jesli chodzi o samoloty, albo zatrudnili pilotow z ciężką depresją?
Ale nawet nie to?
Kto dopuscil, ze na pokladzie jednego samolotu znalazl sie prezydent, sztab generalny, osoby pelniace najwazniejsze cywilne funkcje panstwowe i czolowi dzialacze opozycji?
Odpowiem prosto - listę pasażerów pod dyktando braci ukladali obecny p(rezydent) i jego koledzy dyletanci.
To co sie dzialo po katastrofie to ciąg dalszy tego burdelu.
Jeden brat przezyl, bo nie polecial…
Najlatwiej wykorzystac zle warunki i zrobic zamach XD niby zle warunki bo dookola byla piekna pogoda ale nie rozpisujmy sie na te tematy
Wiadomo ze nic z tego nie wyjdzie
Ja nie twierdze ze “adrian” ma czyste sumienie XD
Temat wielokrotnie przerabiany.
Z cyklu jak bys wiedzial, ze sie przewrocisz to bys sie polozyl
Dla mnie to efekt niekompetencji i chorych ambicji.
Glupi byl i mądrym nie umrze…
Dobra. A ostatnio wlasnie czytalem o innej teori spiskowej. Kojarzysz ten samolot ktory jakis czas temu zaginal lecac do chin ? Kilka lat temu i do tej pory go nie odnaleziono oficjalnie? Sa teorie ze to usa go zestrzelili bo lecial z czyms na czym bardzo zalezalo usa a co nie moglo wpasc w rece chinczykow.
Ale czy to prawda? Powinni go znalezc do tej pory…
Samoloty od czasu do czasu spadają.
Sa tak nafaszerowane wrażliwą elektronika, ze nie trzeba ich zestrzeliwac. Wystarczy minimalne zakłócenie.
Z tym szukaniem? Kolego do dzis polowy samolotow zestrzelonych w czasie II WŚ to nawet nie wiadomo gdzie szukac.
Jak spadl do oceanu? Duza szansa, ze rozlecial sie na czynniki pierwsze, ktore leza na glebokosci paru tysiecy metrow.
A ty to potrafisz od razu sprowadzic na ziemie
W przenosni znaczy sie
Taka czasem praktycznie myśląca bywam.
A to nie zmienia faktu, ze pod względem zawartosci (ludzkiej lub materialnej) takiego samolotu nie podjeto decyzji mniejszego zla i nie zdecydowano sie na zniszczenie.
Choc znakomita większość wypadków to nakładające się błędy ludzkie wynikające z bezmyślności i nieprzestrzegania procedur. Reszta to juz uszkodzenia fizyczne, zmeczenie (zuzycie) materialu, albo zastosowanie nieprzetestowanych technologii. Czyli nieobliczalnosc swiata.
A zauwazyliscie, ze odkad wybuchla wojna to kazdy wszedzie mowi W UKRAINIE? Przeciez wczesniej bardzo czesto slyszalo sie NA ukrainie… tak samo jak na litwie na slowacji. Teraz przeciez nie mowią w litwie czy w slowacji XD
Czyli co? To nagminne stosowanie W zamiast NA to jakis manifest? Mimo ze duzo gorzej brzmi?
Bo przeciez obie formy sa poprawne a gdybym ja teraz stosowal NA to bym byl uwazany chyba za jakiegos proputina XD
Nieee… To nie z powodu wojny. Wyraz Ukraina zaczyna się samogłoską i dlatego mówienie "w Ukrainie " jest łatwe i pasuje (tak, jak w Estonii). Z Litwą już troszkę trudniej ale i tak może się przyjmie, a Słowacja? Tutaj nazwa zaczyna się dwoma spółgłoskami, więc jeszcze trudniej.
W tym, co napisałeś pewnie też coś jest. Na to, jak mówimy ma czasem wpływ wiele spraw, nie tylko gramatyka czy coś w tym stylu.
No nie wiem. Ja tam w myslach zawsze mam NA UKRAINIE i musze sie poprawiac zeby pisac jak kazdy TERAZ… taka moda… A czytalem przedtem jakis artykul, daje link.
I piszą w nim tak jak podejrzewalem ze chodzi o solidarnosc z ukrainą i dlatego stosuja wszedzie to W UKRAINIE… bo W lepiej oddaje niepodlegosc
A wiesz, że moje przemyślenia okazały się identyczne z tymi, które dałeś mi do przeczytana? Że jak piszemy w Ukrainie i jak zaczniemy pisać że jedziemy do Ukrainy, gdy będziemy chcieli zobaczyć ponownie Lwów, to będzie ona tak jakby bardziej samodzielnym państwem, którym dość długo nie była będąc częścią ZSRR.
I zastanawiam się tylko w tym wszystkim, dlaczego mówimy “na Węgrzech”? Może jednak ze zwykłej wygody, bo w Węgrzech trudniej się mówi?