No wlasnie. Teraz slucham w tv np ze jakis amerykanski urzadnik czy ktos spotkal sie na litwie. Czyli zmiana dotyczy tylko ukrainy…
O państwach, które zawsze są samodzielne mówimy jednak tak, jak zaczęliśmy mówić o Ukrainie: w Niemczech, we Francji, w Grecji itp.
No tak. Na niemczech to nie pasuje totalnie zreszta
Na Niemczech nie opasuje ale i na Grecji, na Portugalii czy na Włoszech też jakoś nie pasuje
Ja dalej uzywam starszej forny
na Ukrainie.
@joko jezyk rzadko rzadzi się logiką.
W moim umyśle wszystko (język też) rządzi się logiką. Używam nowej formy. Bardziej mi pasuje teraz.
Tak może być, bo spotkały się dwie spółgłoski i to jeszcze takie same.
Slyszeliscie pewnie, ze w nocy jakies rakiety spadly niecale 30km od polskiej granicy?
Tak sobie myślę, co by bylo, gdyby jedna z tych rakiet, celowo lub przypadkiem, przekroczyła polską granicę i uderzyła nawet w jakieś dzikie ostępy naszego kraju?
No wiesz, za granicą białoruską różne kamienie przypadkowo walą naszych pograniczników w łeb.
I co?
I nic!
No, ale tutaj to juz by byl taki powazny rzut xd
Foczek - tam też.
Ludzie w szpitalu lądują.
Tutaj? Tu pewnie też udawaliby, że nic się nie stało
Musimy zachować spokój.
Niestety, nic. Ale gdybyśmy oddali im te kamienie… byłby szum na całą Europę.
To właśnie prowokatorzy białoruscy wykorzystują. Już się nie mogę doczekać, kiedy ten mur będzie wybudowany do końca, bo w sumie koszt pilnowania granicy też jest niemały. Nawet pensje ludzi, którzy tam pilnują a mogliby spokojnie być zatrudnieni dodatkowo na granicy z Ukrainą i pomóc w przyjmowaniu uchodźców.
No niestety - ktoś nakazał, że trzeba nie reagować na prowokacje tych zbirów
Putina ludzie w Ukrainie nie interesują nic a nic. Liczy się przyłączenie terenów Ukrainy do federacji rosyjskiej, jak było kiedyś przed podziałami na oddzielne republiki
To mu się nigdy nie uda. Pitun to jak krokodyl w markiecie. Krokodyl nie myśli, że w tym markiecie może i zrobi sporo bałaganu, może go nawet zrujnuje, ale kiedyś będzie musiał wyjść …
Pitun to już żywy trup …
Schron wojskowy, zabudowany w skalistych górach Uralu w latach 1980, ma kilka poziomów / magazynów / paliwo, broń, generatory, klimatyzacja, woda, żywność itd dla obsługi. Pomieszczenie decyzyjne Centrum Putina to najniższy poziom 90 m