Sądząc po wyglądzie to on sie urwał z intensywnej terapii.
Ale niestety krokodyla ciężko dobic, a poza tym niestety nie jest sam.
Pada nazwisko Szojgu, ale czy tylko on?
Zresztą przy mojej karaluchofobii to Putin kojarzy mi sie z karaluszycą wyprowadzajaca z gniazda pol setki młodych prusaków. Jak tego na czas azotoksem po czulkach nie potraktujesz to…
To nie jest zwlekanie z pomocą !, bez sensu drażnić szaleńca który tylko na to czeka, by mieć oficjalny legalny powód / w mniemaniu Putina / że działa w słusznej obronie kraju i swego narodu. Ty wiesz że to kłamstwo, a jego to nie interesuje. Nie chodzi o obronę kraju, bo Rosji nikt nie atakuje. Chodzi o przyłączenie terytorium Ukrainy i pozostałych republik jako całość Rosji jak było kiedyś przed podziałem, co nie ma nic wspólnego z demokracja. Dla Putina to anarchia, krajem rządził jeden człowiek, a nie każda republika sobie po swojemu. To jest główny problem tej wojny, car putin nie żyje dzisiejszym czasem. Łącze się z tobą w bólu zrozumienia
Opłacało by się konwojem zaopiekować, / 1/2 to potrzebne drogocenne paliwo dla czołgów, one przepiją każdą ilość /, na spiryt to jedynie jego obsługa, Jest też dodatkowa żywność dla żołnierzy
W Italii za nie poczęstowanie papierosem Polaka masz nóż w brzuchu w biały dzień bez tłumaczenia. Czarnoskórzy muszą oddać gotówkę, inaczej podobny los. To nie pomówienia a osobiste fakty
Szpitale mają masę lokali nie zagospodarowanych jako sale dla pacjentów, większość to graciarnie, magazynki przydasie itd. Oby firma nie brała więcej zleceń na remonty i przeróbki / woda, kanalizacja, wentylacja, klimatyzacja, instalacje tlen, próżnia, gaz, w szpitalach bo delegacje bardziej męczą niż praca. Był 6 szpital tempo jak w maratonie, a jak mam zlecenie do szpitala na badania to najbliższy termin to 1,5 roku bo nie ma specjalistów, a przyjąć do pracy z Ukrainy to zaraz foch u naszych, standardy / staż czy wiedza, doświadczenie mają podobne /
Bez względu czy cokolwiek wiesz, rozumiesz, to tylko garstka ludzii może być wtajemniczona / objęta określoną tajemnicą / wojskowa, państwową, urzędnicza, firmowa, lekarska, bankowa, dziennikarzy itd. by nie łamać nakreślonych standardów współpracy. Tobie wystarczą proste informacje, nie dla zaawansowanych specjalistów w dziedzinie by uniknąć pomyłek
Było kiedyś NA Ukrainie,tak jak u nas jest NA Mazurach,Na Kaszubach,NA Śląsku itd .Odkąd Ukraina jest niezależnym państwem mówi się W Ukrainie. Proste jak drut i żadnej filozofii w tym nie ma.
Ukraina jest niezalezna od 30lat a jeszcze przed inwazja Putina, w tym roku slyszalem w mediach nie raz NA Ukrainie. A teraz tylko W odkad Rosja zaatakowala.
Od 91 to tylko teoretycznie była niepodległa…
Dokladniej - w chwili rozpadu ZSRR utworzono
Mialo to zastąpić skompromitowany Sojuz.
I przynajmniej do tego chce wrocic Putin. Na poczatek, bo marzy mu sie co najmniej Imperium w granicach carskiego plus “zdobycze” Stalina. Z Berlinem jako jedna ze stolic rosyjskiej guberni “Giermania”.
Odlot ma i to z rozmachem.
Moze w koncu bedzie koniec wojny.
Ciekowe co wg Ławrowa znaczy neutralnosc?
I w jakich granicach?
Nagle Krym i Donbas oddadzą? Ludziom życie wrócą?
I jak to wytlumaczy Rosjanom, ze pokojowa misja cywilizacyjno- humanitarna na Ukrainie się nie powiodla?
To jeszcze pół biedy. Ale jak potem wytłumaczyć zachodnim społeczeństwom, że p.m.c-h. powiodła się pomimo ich sprzeciwu?
Bylo takie powiedzenie, ze w razie czego rosyjska armia w dwie doby czolgami dotrze do Lizbony.
Hmmm prawie 5 tys. km? Rakietami?
Transportowego antonowa 225 maja/mieli “na stanie” Ukraincy
A i drugi, ktorego budowe rozpoczeto tez w magazynach na ich terenie. A swoja droga to ciekawe co teraz tam sie dzieje?
Jak to co. Rosyjskie oddzialy poniosły ciężkie straty w ludziach, sprzęcie i zaopatrzeniu, i są na granicy kompletnej utraty zdolności bojowej. I właśnie dlatego ukraińska armia nie kontratakuje…
Slyszalem nawet. Moze @birbant potwierdzi lub nie, ze podczas 2 wojny swiatowej na poczatku, gdy Polska bronila sie jeszcze przed Niemcami to w mediach i gazetach bylo to samo co teraz na Ukrainie. Teksty w stylu niemiecki oddzial rozgromiony… Polska zyskuje coraz wieksza przewage… uciekaja w poplochu xd
Mam nadzieję, że wojna w Ukrainie zakończy się. Mam również nadzieję, że ludzie na Rosji dowiedzą się prawdy.
To tak celowo to z tym NA przed Rosją xd
hehe… jak mam mówić o jakimś państewku rządzonym przez wariata? Ono jest tak nieważne i niepoważne jak jakaś zapyziała dzielnica na zadupiu. I tak powinniśmy Rosję postrzegać.