Wszyscy za jednego!

IKEA sie z Rosji wycofała. Mi nirkoniecznie ich styl odpowiada, ale jest praktyczny

Ale praktyczne też może być ładne :slight_smile:

Oczywiście, ze tak.

1 polubienie

Większość szkół, urzędów, szpitali budowana w latach 50 miała zabudowę podpiwniczoną jako schrony wojskowe. Dziś podobnie architekci w planach budynków osiedlowych czy użyteczności publicznej - kina, teatry, opery, parkingi podziemne itd muszą takie uwzględnić w trakcie budowy jako pomieszczenia dodatkowe, serwisowe, suszarnie, pralnie, dla wózków, rowerów itd by przy minimalnym przemeblowaniu były użyte jako schrony. Wiedzę o rozmieszczeniu, pojemności osób w nich mają burmistrzowie i wojewodowie. Co kilka lat jest weryfikacja stanu i ewentualne remonty, udoskonalenia

1 polubienie

Wszystkie szkoły budowane za Gomułki mają schrony przeciwlotnicze. Za Gierka zaprzestano. Co z tymi obiektami teraz, czy je się jakoś do czegoś wykorzystuje, pojęcia nie mam… Ale wiem, że od lat 80, nikt się tym nie interesował.

2 polubienia

2 polubienia

Taaa… I ogłoszono to oficjalnie w mediach…

4 polubienia

No wiesz. Teraz media wiedzą i inforumja o wszystkim. Ale po co? Gdzie kto jaką obrone przestawia skad dokad… co robi nato, co wie pentagon…

Rosja to stan umysłu. Rosjanie gotowi są pozbawić władzy (a może nawet życia) głowie państwa, tylko po to, by mieć możliwość konsumpcji macdonaldowego bigmaca.

.jakby chleb ze słoniną nie wystarczał.

4 polubienia

Informują o wszystkim, a przy tych informacjach reklamy.

3 polubienia

Ale tuszonkę mają zajebistą. Cholera, dawno jej nie jadłem.

A do słoniny, cebula musi być…

3 polubienia

Wygląda na to, że długo jeszcze jej nie zjesz.

.w zastępstwie są bigmaki. :crazy_face:

1 polubienie

Bigmaki też się u nich skończyli, zostało; - Kola, podaj wodę… :crazy_face:

3 polubienia

Pisałem o sytuacji w PL, gdzie są jeszcze dostępne.
Ale i ta sielanka szybko może się skończyć, bo pszenica na bigmacowe bułeczki w stany deficytowe wejdzie.

.kukurydzianką nam się żywić przyjdzie.

3 polubienia

Ale chmielu ci u nas dostatek… :beer:

2 polubienia

Hamburger BigChmiel pewnie wskoczy w asortyment McDonaldsa. :hamburger:

1 polubienie

A co zrobią z Szojgu?
On dobrowolnie do Ukrainy, zeby dać się odstrzelić nie pojedzie…

4 polubienia

Szojgu już też nie chce Putina. Dziś czytałam, że Putin jednak ma Parkinsona i że to będzie powód i pretekst, by go do lipca zdjąć.

4 polubienia

O tez to czytalem na Onecie przed chwilą xd

1 polubienie

IKEA jest zarzadzana przez fundację. Ma siedzibę w Holandii, ale zalozycielem byl Szwed.

1 polubienie