Wszyscy za jednego!

Organizatorzy zawsze liczbę zawyżają, służby porządkowe zaniżają. Trzeba uśrednić.
A ludzie czasem potrafia sie upchac na malej przestrzeni.

Jest napisane, ze Putin obawial sie strzalu zamachowca… jestem w szoku… na serio? Przeciez takie najwieksze osoby swiata to zawsze powinny tak wystepowac… nie wazne czy jest sie znienawidzonym przez caly swiat czy przez kilka osób xd.

A papamobil?

Niektore artykuly sa bardzo niepokojące dla Polski. Podobno PiS ciągle uparcie dązy do tej pokojowej z nazwy misji na Ukrainie. Usa najprawdopodobniej da zielone swiatlo na ktore czeka Duda… Jednak usa wojska na Ukraine nie wysle jak zapowiada stanowczo… A więc zamiast surowo zakazac robienia glupich nieodpowiedzialnych ruchow przez pozostale kraje nato, glownie Polske. To oni dają zielone światlo ale sami w to nie wchodza…
Powinni postawic Polsce sprawe jasno… albo siedzicie cicho albo w razie czego zostaniecie sami(chyba ze usa nas obroni), to wtedy by nasi nie zgrywali bohaterow XD tylko trzymali sie wspolnych ustalen… a nie juz ktorys raz wychylają z jakims kontrowersyjnym pomyslem dla ktorego nie ma poparcia u reszty panstw nato…

Oxzywiscie to komentarz mój do oficjalnych wiadomosci… nieoficjalnie to blisko jest tego o czym mówi wlasnie Giertych…

3 polubienia

Coś jest na rzeczy. Przecież już dawno temu Putin nadmieniał, że może się zastanowić nad oddaniem Polsce zachodniej Ukrainy, z Lwowem, aż do Łucka. Rząd Tuska nie podjął tematu w ogóle, mimo, iż na tamtych terenach nagle znalazła sie grupa “ukraińców” chcących referendum w tej sprawie.

4 polubienia

Zapytałem kiedyś znajomego Ukraińca ( mieszka 60-80 km na wschód za Kijowem ) co z tym Lwowem… Powiedział, że zarówno on, jak i wielu chętnych by się znalazło, żeby oddać ( sam deklarował chęć przeprowadzki ) ten Lwów bo mogliby podróżować po Europie bez granic. Ukraina musi pozostać, nikt normalny raczej nie chce kolejnej granicy bezpośrednio z Rosją. Jedną mamy i wystarczy.

W oddanie czegokolwiek dobrowolnie przez Putina nie wierzę, od II WŚ nie chcą oddać kilku wysepek Japonii, nadal nie ma podpisanych papierów pokojowych.

7 polubień

Na szczęście to jest propozycja, mało realne, że inne kraje się na to zgodzą. A, że rząd polski szuka rozwiązań, to nic w tym złego, a,że nie wszystkie wydają się być trafione, to na szczęście bez poparcia nic się nie dzieje. Nooo, chyba, że ja jestem jakaś naiwna w tym momencie :joy:.

3 polubienia

Dokładnie @Bond007 , ja też w to nie wierzę.

3 polubienia

Najprostszy sposob dla Putina na utrzymanie chociaz tej polowy Ukrainy.

Takie oddanie przez Putina, to kompletny protektorat Rosji nad Polską i Ukrainą. Dziękuję, byłem w tym pierdlu od urodzenia do prawie 40 roku życia.

6 polubień

To, ze o pomysle bedzie sie mowic? Demokracja ma to do siebie, ze rozpatruje sie wiele opcji, nawet te najglupsze

1 polubienie

Wyspy Kurylskie.

4 polubienia

Tak jak malo realne bylo ze Rosja zaatakuje… albo wszyscy oficjalnie nic nie wiedzieli a rzad polski juz w listopadzie otrzymał info od pentagonu o pewnej inwazjii na Ukraine. Wiec to nie tak, ze to tylko Chiny byly uprzedzone.

2 polubienia

Ale Chiny o wojnie to juz podobno wiedzialy rok wczesniej, dlatego robili wielkie zapasy zboza itp

1 polubienie

Wielu rzeczy nie podaje sie oficjalnie , ale składając te puzzle to juz w chwili kiedy zaczely sie problemy w Moldawii - Naddniestrze, potem Ukraina - Donbas, Krym to juz wiadomo, ze wesolo nie bedzie
Czeczenia, Abchazja, Gruzja?
Wsparcie Syrii ?
Ostatnia interwencja w Kazachstanie i harcownik Łukaszenka z migrantami?
Uzaleznienie Europy od surowcow?
Nie tylko Europy, Chin tez…
To tylko kolejne kroki. Teraz Ukraina.
Kto będzie nastepny?

5 polubień

Wedlug Lecha?
Państwa bałtyckie

Ja stawiam na Moldawie.
Nie nalezy do NATO

1 polubienie

Na YT widzialem jakies naglowki z gazet, ze niby Putin grozi panstwom baltyckim, utworzeniem korytarza do Kaliningradu. Ale osobiscie nie widzialem w mediach.

O tym “korytarzu” to wspomina sie od 30 lat.
Zagrozone są wtedy Polska lub Litwa.
No i warunek, ze Bialorus zostanie spacyfikowana do reszty.

2 polubienia

A komu putin nie grozi?

2 polubienia