Organizatorzy zawsze liczbę zawyżają, służby porządkowe zaniżają. Trzeba uśrednić.
A ludzie czasem potrafia sie upchac na malej przestrzeni.
Jest napisane, ze Putin obawial sie strzalu zamachowca… jestem w szoku… na serio? Przeciez takie najwieksze osoby swiata to zawsze powinny tak wystepowac… nie wazne czy jest sie znienawidzonym przez caly swiat czy przez kilka osób xd.
Niektore artykuly sa bardzo niepokojące dla Polski. Podobno PiS ciągle uparcie dązy do tej pokojowej z nazwy misji na Ukrainie. Usa najprawdopodobniej da zielone swiatlo na ktore czeka Duda… Jednak usa wojska na Ukraine nie wysle jak zapowiada stanowczo… A więc zamiast surowo zakazac robienia glupich nieodpowiedzialnych ruchow przez pozostale kraje nato, glownie Polske. To oni dają zielone światlo ale sami w to nie wchodza…
Powinni postawic Polsce sprawe jasno… albo siedzicie cicho albo w razie czego zostaniecie sami(chyba ze usa nas obroni), to wtedy by nasi nie zgrywali bohaterow XD tylko trzymali sie wspolnych ustalen… a nie juz ktorys raz wychylają z jakims kontrowersyjnym pomyslem dla ktorego nie ma poparcia u reszty panstw nato…
Oxzywiscie to komentarz mój do oficjalnych wiadomosci… nieoficjalnie to blisko jest tego o czym mówi wlasnie Giertych…
Coś jest na rzeczy. Przecież już dawno temu Putin nadmieniał, że może się zastanowić nad oddaniem Polsce zachodniej Ukrainy, z Lwowem, aż do Łucka. Rząd Tuska nie podjął tematu w ogóle, mimo, iż na tamtych terenach nagle znalazła sie grupa “ukraińców” chcących referendum w tej sprawie.
Zapytałem kiedyś znajomego Ukraińca ( mieszka 60-80 km na wschód za Kijowem ) co z tym Lwowem… Powiedział, że zarówno on, jak i wielu chętnych by się znalazło, żeby oddać ( sam deklarował chęć przeprowadzki ) ten Lwów bo mogliby podróżować po Europie bez granic. Ukraina musi pozostać, nikt normalny raczej nie chce kolejnej granicy bezpośrednio z Rosją. Jedną mamy i wystarczy.
W oddanie czegokolwiek dobrowolnie przez Putina nie wierzę, od II WŚ nie chcą oddać kilku wysepek Japonii, nadal nie ma podpisanych papierów pokojowych.
Na szczęście to jest propozycja, mało realne, że inne kraje się na to zgodzą. A, że rząd polski szuka rozwiązań, to nic w tym złego, a,że nie wszystkie wydają się być trafione, to na szczęście bez poparcia nic się nie dzieje. Nooo, chyba, że ja jestem jakaś naiwna w tym momencie
.
Dokładnie @Bond007 , ja też w to nie wierzę.
Najprostszy sposob dla Putina na utrzymanie chociaz tej polowy Ukrainy.
Takie oddanie przez Putina, to kompletny protektorat Rosji nad Polską i Ukrainą. Dziękuję, byłem w tym pierdlu od urodzenia do prawie 40 roku życia.
To, ze o pomysle bedzie sie mowic? Demokracja ma to do siebie, ze rozpatruje sie wiele opcji, nawet te najglupsze
Wyspy Kurylskie.
Tak jak malo realne bylo ze Rosja zaatakuje… albo wszyscy oficjalnie nic nie wiedzieli a rzad polski juz w listopadzie otrzymał info od pentagonu o pewnej inwazjii na Ukraine. Wiec to nie tak, ze to tylko Chiny byly uprzedzone.
Ale Chiny o wojnie to juz podobno wiedzialy rok wczesniej, dlatego robili wielkie zapasy zboza itp
Wielu rzeczy nie podaje sie oficjalnie , ale składając te puzzle to juz w chwili kiedy zaczely sie problemy w Moldawii - Naddniestrze, potem Ukraina - Donbas, Krym to juz wiadomo, ze wesolo nie bedzie
Czeczenia, Abchazja, Gruzja?
Wsparcie Syrii ?
Ostatnia interwencja w Kazachstanie i harcownik Łukaszenka z migrantami?
Uzaleznienie Europy od surowcow?
Nie tylko Europy, Chin tez…
To tylko kolejne kroki. Teraz Ukraina.
Kto będzie nastepny?
Wedlug Lecha?
Państwa bałtyckie
Ja stawiam na Moldawie.
Nie nalezy do NATO
Na YT widzialem jakies naglowki z gazet, ze niby Putin grozi panstwom baltyckim, utworzeniem korytarza do Kaliningradu. Ale osobiscie nie widzialem w mediach.
O tym “korytarzu” to wspomina sie od 30 lat.
Zagrozone są wtedy Polska lub Litwa.
No i warunek, ze Bialorus zostanie spacyfikowana do reszty.
A komu putin nie grozi?