Czyli innymi słowy, nawet taka ziemianka musi mieć co najmniej dwie instalacje o standardach narzucanych z zewnątrz. To jest dokładnie to, co miałem na myśli… ![]()
Jak ja mam nadrobić tyle wpisów?
![]()
![]()
Nie musi, ale wtedy nie jest traktowana jako pomieszczenia mieszkalne w pelnym tego slowa rozumieniu.
Np. możesz wynajac jako magazyn, ale nie mieszkanie.
A co sam z tym bedziesz robil? Obawiam sie, ze dopoki sie to komus na głowę nie zawali nikogo nie będzie interesowac
A i bezdomność tu karalna nie jest. Owszem sa oprócz agend samorządowych czy państwowych otganizacje pozarządowe, ale to musi zainteresowac obie strony.
Duże miasta to niestety swoje slumsy mają. Czesto byly to kiedys dzielnice socjalne, dzis miejsca gdzie policja jesli wkracza to w sile batalionu i to pancernego
Czyli wymagań można nie spełnić, ale wtedy ma się ograniczony dostęp do gospodarki pieniężnej, która z kolei jest głównym sposobem dostępu do surowców. Inny mechanizm, a rezultat ten sam… ![]()
Nie bardzo rozumiem co masz na mysli?
Mam na mysli to, ze obecne ograniczenia sa dostosowane do obfitosci surowcow, ktorej Zachod sie wlasnie zrzekl. Wiec te surowce do ktorych bedzie mial dostep, bedzie musial strzec bardziej drakonskimi metodami, zwlaszcza przed wlasnym spoleczenstwem… ![]()
Nie przesadzajmy, surowcow to jeszcze na jakis czas wystarczy, problem w tym, ze technologii nie zmienisz z dnia na dzien. Okres przejsciowy moze tylko wymagac nieco wiecej realnego wysiłku w wykonaniu tych bardziej rozleniwionych spoleczenstw i lepszego wykorzystania srodkow, którymi dysponują.
Dobrze, ze tylko kaza wytrzec.
Kolezanka niala poodobna tabliczkę - przed wejściem zdejmij buty i przywieszony solidny młotek.
A gdzie można kupić taką wycieraczkę z Putinem?
Czy trzeba znać język, skoro Hiszp. znają często tylko swój?
Hiszpanie czesto od urodzenia bywaja dwujezyczni - castellana i regionalny (oficjalnie jest ich 5, a w praktyce dochodza jeszcze dialekty) a i z nauką jezykow obcych, przede wszystkim angielskiego juz od przedszkola to od dziesiecioleci klopotu nie ma. Choc niewatpliwie czesto slyszysz hurkot kamieni spadajacych z serca jak dowiedza sie, ze mogą rozmawiac w ojczystym. ![]()
![]()
![]()
Zresztą wychodza z zalozenia, ze jak ludzie chcą to sobie porozmawiają.
Czemu język ? Pismo obrazkowe / piktogramy / jest uniwersalne dla każdego ![]()
Nie wszystkie piktogramy bywaja zrozumiale. A juz na pewno mowa gestow bywa bardzo różna.
Z gestami trzeba uważać i ich nie nadużywać bez strefy obronnej. Można coś mieć popsute / wzrok jak paluch trafi na oko /![]()
![]()
Polski ochotnik opowiada o swoim udziale w wojnie…
To juz nawet nie o to chodzi. Za wiele gestow w Polsce neutralnych lub prawie neutralnych tu mozna faktycznie w zeby dostac. Ale tez pod wplywem filmow to sie powoli unifikuje.
Dla ludzi tolerancyjnych takie porownania jak jeszcze przy piwku czy kieliszku wina to niezla zabawa.
Czytalem.Nareszcie ktoś powiedział wyraźnie ze to nie tyle wojna Putina co tych sowieckich, wynaturzonych diabłów! Nic się nie zmienili przez ostatnich 100 lat.Zwyrodnialcy!