Skur*syny 18+
https://fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,60/masakra-w-buczy-ciala-na-ulicach-i-masowy-grob-ledwo-przysypany-piaskiem,1101497.html
świat karmił potwora a on to planował od dawna
Troche i to najmniej drastycznych obrazkow stamtąd pokazywali u mnie w TV.
Wystarczy zeby apetyt stracic.
Premier UK jest the best - od samego początku. Pamiętam, jak przygotował pierwszą partię pomocy dla Ukrainy, ale Niemcy nie pozwolili mu przelecieć z nim przez ich przestrzeń powietrzną
Od tego czasu wciąż pomaga. Uważałam go za roztrzepanego, nieporadnego polityka, diametralnie zmieniłam zdanie.
Polska pare razy politycznie Ukraine, delikatnie mowiac, stracila na wlasne żądanie.
Orban wobec Putina stosuje taktyke znaną jeszcze z czasow cesarstwa austriakiego, czyli przytulic się do silniejszego. Wtedy Węgrzy mieli piekna Sissi, ale wątpię czy stary, tłusty dziad na żonę Putina by sie nadawal?
On po prostu jest ludzki.I jest roztrzepany ale nic sobie z tego nie robi.Całkowite przeciwieństwo Johna Majora i delikatnie mówiąc,niekonsekwentnego Camerona.
Nie na wszystkim sie zna ale nigdy nie udaje.Taki antypolityk naszych czasów.Musze przyznać ze bardzo mi ostatnio imponuje.
W ciągu najbliższych kilku dni ma upaść Mariupol. Obrońcom kończy się amunicja.
Bitwa o Donbas zdecyduje o losach wojny. Rosjanie mają tam już w qrwy sprzętu. Konwoje ruskie chronią helikoptery. Tereny głównie wiejskie. Będzie bardzo ciężko.
Rosjanie uczą sie na błędach
Niestety tak
Zgromadzic kupe ciezkiego sprzetu to kazdy glupi potrafi.
Sadza po zgodzie na wyprowdzenie cywili szykuje sie akcja w stylu Aleppo, moze krotsza, bo jednak Mariupol mnieszy i nie byl wczesniej zadnym osrodkiem oporu (Aleppo juz od konca lat 70 bylo koscia niezgody miedzy rządem a roznego rodzaju separatystami, jak to na Bilskim Wschodzie)
Ale Putin ma w zanadzrzu jeszcze jedna zagrywke propagandową w sytsunku do swoich.
Pozwalajaca na dalsze mieszanie w glowach i zamordyzm.
Do czego to doprowadzi?
Ponoć ruskie w Mariupolu jakiejś chemicznej substancji użyli.
Oni już nie boją się niczego. Następny będzie atom.
Bo wiesz. Oni wiedzą, ze przeciez NATO ich nie zaatakuje.
Dzis wyleci Grodzki, z fotelu marszalka senatu. Podobno Tusk juz kilka miesiecy temu postawil Grodzkiemu ultimatum… ulitmatum nie zostalo spelnione… no no moze byc ciekawie. Pisowski kandydat przejdzie a za jakis czas senat przeglosuje znowu kandydata opozycji… tym samym pozbyli sie grodzkiego poprzez pis
Spisali Ukrainę na straty ze strachu przed III wojną.
Jakie ultimatum? Nic nie wiem…
Byly takie przecieki pod koniec roku, ze Tusk postawil ultimatum Grodzkiemu… ze albo sam sie zerzeknie tej funkcji, abo cos tam cos tam i go odwolaja… ale ile w tym prawdy…
A nie, chodzilo o to ze Grodzki mial sie zrzec imunitetu, a jak nie to go odwolaja…
Chemii to juz w Iraku Saddam probowal, a w Syrii byly podejrzenia.
Na razie Putin idzie z odsiecza “umęczonemu narodowi w Donbasie”
Szykuje sie jatka niczym nieslawna bitwa nad Ebro w czasie hiszpanskiej wojny domowej.
Wtedy opuszczone przez ZSRR wojska republikanskie przegrały.
Putinowcom zdaje sie chodzi o opanowanie Morza Azowskiego, strworzenie polaczenia z Krymem i zajecie jak najwiekszej czesci wybrzeza Morza Czarnego jako ewentualnej bazy wypadowej do ponownego podboju Kaukazu i stworzenie zagrozenia zajecia ujscia Dunaju - jakby nie patrzec jednej z najważniejszych drog wodnych Europy.
Jesli sie tego nie powstrzyma?
Ukraińcom mają pomóc ulewne deszcze i błoto. Ofensywa będzie wolniejsza. Siły powietrzne też nie będą tak aktywne.
Niech bogowie mają w opiece Ukrainę.