Wszyscy za jednego!

A przy okazji i nas.

2 polubienia

Ale podobno u Saddama nie znaleziono zadnej broni masowego razenia a to wszystko to mial byc podobno pretkest usa do inwazjii.

1 polubienie

Pały by się bali, ale nią nie dostali.

Ale gdyby nie ta inwazja, to by się nie mogli przekonać że nic tam nie ma… :wink:

1 polubienie

No w sumie, logiczne :rofl:

Ataki iperytem czy innym swinstwem na kurdyjskie wsie jest udowodnione. Uzywano jej tez w czasie wojny iransko-irackiej.
A co do produkcji? Chemia ma to do siebie, ze wiele rzeczy wyprodukujesz z podstawowych, pozornie niegroznych produktów - od narkotykow po materialy wybuchowe.
I to w warunkach prawie domowych.

W kazdym razie po 1991 Irak zarzucil plany stworzenia wlasnej broni jadrowej (w przeciwienstwie do Iranu) a chemicznej i biologicznej (nie liczac brudnych kibli) po obaleniu Saddama nie stwierdzono.
Inna sprawa, ze to tez byl psychopata, tylko mozliwosci mial ograniczone.

2 polubienia

W czasie wojny z Iranem,palił żywcem jeńców za pomocą jakiegoś babilońskiego roztworu który nie załatwiał sprawy w 30 sekund a przeciwnie.Spalanie trwało dłużej niż pół godziny…Niestety nie pamietam nazwy tej metody…

1 polubienie

Co sie dzialo w czasie tej wojny i co w ogole rodzinki typu Husajny czy Kadafi wyprawialy?
Ale czy to tylko moje wrazenie? Putin idzie dalej. Kontynuacja “wielkiego glodu” się szykuje, oprócz bezposredniego wyniszczania ludnosci cywilnej.
Czy ktos to zatrzyma?

1 polubienie

Służe informacją z pierwszej ręki.Mój szwagier był wówczas na kontrakcie w Libii przez prawie dwa lata.
Kadafi transmitował w telewizji egzekucje jeńców bodaj wówczas,czadyjskich.Obcinalo sie im genitalia i zaszywało w ustach…Transmisje trwaly po kilka godzin,okraszone przemówieniami do narodu…
Kilka ledwie,lat pózniej,prezydent Taylor w Liberii,bawił sie bardzo podobnie :rage:

2 polubienia

Cały czas się zastanawiam nad tym.

2 polubienia

Moskwa to takie ladne miasto, szkoda by bylo…

1 polubienie

Kobra też jest ładna :frowning:

Najlepiej w charakterze torebki i bucików z wezowej skórki. :joy_cat:

A jaki Mariupol był fajny!
Znalazłem stary numer Gościa Niedzielnego,z 2015 roku…

1 polubienie

Pooglądałam go sobie w necie, bo nigdy tam nie byłam.

W ogole Ukraina to sol w oku Putina - pokazali, ze bez komuny do cywilizacji blizej…

1 polubienie

To akurat Estonia wykonała lepiej.Ale to Ukraina leży w strategicznym miejscu i jest widoczna na mapie.

1 polubienie

I eksporter zywnosci (choc nie tylko) - zdziwienie sowieckiej dziczy, ze po 30 latach oderwania sie od Sowietów mozna zyc w nornalnych warunkach?
Ukraina tez ma swoich oligarchów, ale wiekszosc z nich tkwi pod skrzydelkami Putina.
Patrzac na “poczet prezydentow” Ukrainy
i ich losy, to ruskie od samego poczatku usiłowali ingerowac w zarządzanie tym krajem.

1 polubienie

1 polubienie

Przed chwilą też o Macronie czytałam i nawet temat o nim założyłam, bo artykuł wydał mi się bardzo zabawny. Mam już trochę za dużo smutku i ponuractwa (pandemia, potem wojna). Trzeba czasem się trochę uśmiechnąć, bo inaczej staniemy się ponurakami.

2 polubienia