U mnie problem nie w odstających uszach - a niech sobie odstają - a w braku gumki. Będę musiał zrobić łańcuszek z recepturek. Bo w majtkach - wskutek postępu technicznego - już nie są spotykane.
Mam ten sam problem z majtkami😜
Ten łańcuszek z recepturek, co to?
Robisz na gumce pętlę z drugiej gumki, na tej pętlisz następną, na tej kolejną itd ile tam potrzebujesz. Proste.
To ja już wolę zrobić sznureczki na szydełku
Na szydełku sznureczka nie zrobisz a na pewno nie takiego który sie będzie naciągał.
Sznurek zrobisz szydełkiem.
Tak mnie podbierasz?
A to nie jest tak, że Na szydełko nawijam włóczkę?
Tak, tak, włóczkę, taką najtańszą, zapewniam Cię, że się naciąga, nie to co kordonek czy mulina
Co raz zmieniasz avka ale mi nie umkniesz.
Nawiniesz i co? Ani sznurka tak nie zrobisz ani gumki.
Nawinę, śnureczek przeciągnę przez dziureckę, i tak 50 razy
Już ja wiem o jakiej Ty dziurecce. Toć szydełko dziurecki ni mo.
Więc ostrożnie z tym przeciąganiem.
A no sydełko dziurecki ni mo, cza pętęlkę zrobić, nasadzić jom na sydełko i wio jak w/w, o insej dziurecce nie dumałam.
Nie w zestawieniu z sydełeckiem
Tu Ci przyklasnę. sydełko do tej dziurecki słabo sie nadaje.
Ale w dalszym ciągu nie masz gumecki.
Gumeckę mom, w tej masce com se dzisioj usyła i na lico załozyła, tyci, tyci w avku jom widać, łokroiłam zdjęcie troskę, bo się usy nie miescom
No i źle zrobiłaś że okroiłaś boć wg Twoich słów, ucha byłyby aktualnie piękniejszą ozdobą zdjęcia/avka, za przyczyną rzeczonych gumek które się nie nadają.
Też dobry pomysł, zamiast życzyć Wam Wesołych Świąt, wystarczy pokazać to ucho, radość gwarantowana plus fryzura, tyż w wiekszości przeze mnie nożyczkami cieniowana:wink:
Tyle na dzisiaj. Dziękuję za rozmowę, oczywiście zyczę Tobie i całej reszcie
Wesołych Świąt
ze szczególnym uwzględnieniem Elsie, niech się nie gniewa, że mocno zboczyliśmy od tematu .
@elsie jest tolerancyjna, krzywdy nam nie zrobi.
Ja Tobie też życzę spokoju i pomyślności w Święta, bo o wesołości trudno mówić. Najważniejsze to zachować pogodę ducha i nadzieję.
Już się zasłaniają. Gdzieś mi mignął fragment obrad sejmu. Siedzą daleko, niektórzy w maseczkach. Nawet ktoś na mównicy gadał przez maskę. N jakimś portalu widziałam też posłów robiących sobie (w grupkach) zdjęcia w maseczkach.
też musiałam sprawdzić, co to znaczy
Elsie się nie gniewa!
Ja się też Was zapytowywuję, czy z Ministrem Sprawiedliwości i Prokuratorem Generalnym, mającym stać na straży prawa w Polsce, Zbigniewem Ziobrą, nie jest czasami tak, że on i jego grupa nie chcieli brać udziału w gigantycznej aferze koronawirusowego mordowania ludzi starych, np. przez podawanie im znanego środka przeciwgorączkowego, to podrzucili mu zakażenie koronawirusem, plus podali mu/im (niepokornym) taki antagonistyczny środek przeciwgorączkowy, aby mieć go/ich z głowy? Bo takiej afery to pewnie jeszcze na Ziemi nie było. Nie mam racji?
- Nie mam
- Mam
- Trudno powiedzieć
- Mam jeszcze inne zdanie na ten temat
0 głosujących
Nie wiem co z Ziobrą, nie wiem co sie tak naprawdę dzieje na szczytach władzy, ale żadna z tego rodzaju sensacyjnych informacji nie jest w stanie mnie zaskoczyć.