Wybieracie się jutro do Warszawy na wielki marsz opozycji?

a także knucia

Oj oby nie

Corrida

1 polubienie

To nie na PIS powinniśmy się wkurzać. Oni tacy byli, są i będą i rządzą tak, jak im nakazuje ich charakter, wiedza, inteligencja, umiejętności i chęci zysku. Są tacy a nie inni, ale to przez wyborców zostali wybrani będąc właśnie takimi, jakimi są. Czyja to więc wina, że właśnie oni nami rządzą? Właśnie tacy a nie inni?

3 polubienia

Sa agresywni
Ale jednak jest szansa, ze siłę przeciwnika mozna wykorzystac.

1 polubienie

Jedni na swojej konwencji urządzili seans nienawiści do przeciwnika politycznego nazywając go zdrajcą, sprzedawczykiem, agentem niemieckim, publika szarpała dziennikarkę TVN a drudzy wzywali do pojednania, do zakończenia wojny polsko-polskiej, do radości i uśmiechu, proponowali współpracę i pokój.
Faktycznie, znak równości :frowning:
Dla symetrystów powinno być specjalne miejsce w piekle :slight_smile:

2 polubienia

No sorry, ale z tą inteligencją, to odjechałaś :rofl: :rofl: :rofl:

2 polubienia

Każdy człowiek czy zwierzę ma jakąś swoją inteligencję. A to czy ona jest większa czy mniejsza… :wink:

2 polubienia

No w sumie na logika masz rację. 1 stopień powyżej zera bezwzględnego to też jest jakies ciepło :slight_smile:

2 polubienia

Nie rozumiem jak to możliwe, że po 18 latach, naprzemiennych POPiS-ów naszych elit, ludzie nie mogą powiedzieć jednym i drugim wreszcie: wypad! Po zniesieniu immunitetów i maksymalnie 2 kadencjach w parlamencie, powinni wracać do grona zwykłych obywateli i zająć się normalną pracą, bo niektórzy zrobili sobie z tego sposób na życie. Dlatego w żadnych tego typu akcjach udziału nie biorę. Muszę jednak docenić pomysł na transparent - ładny, podoba mi się, i z dystansem :wink: Jakie wymiary ?

4 polubienia

Metr na metr mniej wiecej.

3 polubienia

Corridy moralnej, knucia i szczucia dzień kolejny :frowning: Przeżyjmy go na ile można bez oglądania szuj szczujących.

3 polubienia

Nie da się. Oni się już wtopili w środowisko, a przed środowiskiem się nie skryjesz. Możesz jedynie nie nabierać do głowy i ignorować na maksa.

3 polubienia

Równocześnie opozycyjna publika szarpie i opluwa dziennikarza TVP. Nienawiść bije z obydwu stron, ale to może zauważyć jedynie ten, kto zdejmie różowe okulary poparcia dla swojej jedynie słusznej partii :wink: To tak apropos, że jedni warci drugich.

2 polubienia

@Farang, trudno odpowiadac za reakcje ludzi, ja mam na myśli przede wszystkim przekaz władzy, ten oficjalny.
Porównaj sobie oba przemówienia z niedzieli - Tuska i Trzaskowskiego a potem Morawieckiego i Kaczyńskiego. Jeśli sądzisz ze oba są jednakowo agresywne i napastliwe to nie mamy o czym rozmawiać.

2 polubienia

No widzisz? Ty usprawiedliwiasz działania jednej strony, a używasz ataku na dziennikarzy TVN dla poparcia swojej tezy. Wybiórczość.
Poza tym działania obu ugrupowań to nie tylko to, co wydarzyło się podczas jednego dnia, a to co dzieje się od wielu lat. Był awanturnik Nitras, teraz doszedł awanturnik do kwadratu Kołodziajczak. Rywalizacja plucia jadem na całego. Z obu stron rzecz jasna

Nie mój drogi. Po raz pierwszy w historii wolnej Polski mamy oskarżanie opozycji o zdradę, o sprzyjanie obcym krajom. Po raz pierwszy mówi się, że opozycja i ich wyborcy to nie Polacy. Do czegoś takiego żadna władza się nie posunęła nie mówiąc juz o tym, że żadna nie zaprzęgła do tego publicznej telewizji, która jest obecnie na gorszym poziomie propagandy, niż była za czasów komuny. Pamiętam to dobrze i mam porównanie, jest ściek, bełkot i 99% kłamstw. Nawet za komuny władza nie wykluczała publicznie całych grup społecznych tak jak PiS robi to teraz.
Popatrz sobie na styl kampanii wyborczej PiSu - oni juz nawet niczego ludziom nie proponują tylko odmieniają Tuska przez wszystkie przypadki. Tusk, Tusk, Tusk, Niemcy, Rosja. Prymitywne straszenie prymitywnego elektoratu. Nigdy czegoś takiego nie widzieliśmy w wydaniu aktualnie rządzących. To już nie jest krytyka, to jest totalne odczłowieczanie opozycji. No cóż - Brudziński szefem kampanii wyborczej, czego się spodziewać po kolesiu, który w młodości napadał na podróżnych w pociagach?

5 polubień

„Nie mój drogi”
No ale co nie? Wskazałem Ci konkretny przykład Twojej wybiórczości, a Ty zdajesz się temu zaprzeczać.
Ty nie musisz mi tłumaczyć co złego robi PIS, bo ja to doskonale wiem. Jakbyś nie zauważył retoryka mojego komentarza jest zupełnie inna niż dyskusja którą poza poruszanym przeze mnie tematem próbujesz narzucić, a która nijak się ma do tego, co ja piszę.
Przeczytaj jeszcze raz o czym ja piszę :slight_smile:

Przeczytałem. Piszesz o Nitrasie, o Kołodziejczaku. Tak, w każdej partii sa osoby które nie przebierają w słowach. Tak jak ludzie na ulicach. Tyle tylko, że to jednostkowe przypadki o których za rok nikt nie bedzie pamiętał.
Ale ja cały czas mówię o potężnym aparacie pogardy, hejtu i odczłowieczania jaki jest sterowany z Nowogrodzkiej. Powiedz z ręką na sercu - czy widziałeś coś równie obrzydliwego po 1989 roku? Coś co sprawia, że ludzie napadaja na siebie, nienawidzą jedni drugich, oskarżają o zdrade, odmawiaja polskości? Naprawde coś takiego było? I było tak, że wpisywały sie w to potężne media publiczne?
I to jest straszne, bo nie wyjdziemey teraz z tej nienawiści przez kolejne da pokolenia.
Idę o zakład że gdy PiS przegra te wybory to rozpęta coś w rodzaju wojny domowej, byc może także na ulicach. Bo WŁADZA to jedyne co ich interesuje. Boja sie jej utraty, tak ze posuną sie do wszystkiego.
PS. 8 lat temu Ewa Kopacz po przegranych przez PO wyborach powiedziała publicznie: “Gratuluje Prawu i Sprawiedliwości zwycięstwa!”. Czy ktoś przy zdrowych zmysłach jest w stanie sobie wyobrazić takie słowa w ustach Kaczyńskiego czy Morawieckiego? Ty sobie wyobrażasz? No powiedz szczerze!

3 polubienia

„ Ale ja cały czas mówię o potężnym aparacie pogardy, hejtu”
Czyli również o aparacie pogardy i hejcie ze strony opozycji prawda? Czy nadal zabawa w wybiorczość?