Wybory prezydenckie 2025

Dyspense dostaniesz, na raty . W kolejne środy…:smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

Okej, to i nawet logiczne jest. Wydaje mi się, że Polska musiała być ostatnim krajem żeby domknąć wybory. Skoro u nas są ogłaszane pierwsze wyniki.

1 polubienie

TRZASK prask i po wszyskim,jak mawiał dziadek Jacek,Poszepszyński.
Wolno już czy dalej jakies “cisze” itp :innocent:

2 polubienia

Ojej jabyscoe nie znali ruchu obrotowego Ziemi?

2 polubienia

To tym razem czekamy, albo już tylko ja czekam na godzinę 23. Już tuż, tuż. Albo się pogłębi różnica między nimi, albo będzie jeszcze bardziej styczniej, a może wszystko będzie na odwrót, ale też z niewielką różnicą.
Niezły hazard, zupełnie jak w meczu Świątek z Rybakiną dzisiaj :wink:

2 polubienia

A napierniczaj ile możesz :rofl:

2 polubienia

Przecież wydedukowaliśmy , heh

2 polubienia

No to teraz praworządność naprawią

1 polubienie

Bardzo ciekawe dane demograficzne. I niepokojace. Nie tylko kobiety i mężczyźni- co wspomniano wyzej. Ale i mirjsce zamieszkania oraz wyksztalcenie

2 polubienia

Rafał Trzaskowski wyciąga rękę nawet do swoich przeciwników… Mam nadzieję że pomoże ludziom z Polski B przenieść się do Polski A

2 polubienia

Albo z A do B…, lub też z tego kraju do tamtego, etc.

1 polubienie

Raczej do Polski B nikt nie będzie wyjeżdżał bo tam nędza jest

1 polubienie

Nikt dobrowolnie, ale jak się pomniejszy jakościowo wielkość Polski A, to naturalnie znajdziemy się bliżej, lub nawet w środku ów Polski B. Wiadomo, kto z własnego wyboru to zrobi. Później to znowu skończy się masową migracją do już niewiadomo gdzie, i tak się rozpierzchniemy, niechcący, w tym świecie.

1 polubienie

To ciekawe, bo w takich wyborach powszechnych w tzw. dojrzalych demokracjah gdzie populisci wszelkiej masci jeszcze nie zdazyli posuc rynku wyborczego? Ludzie z podstawowymi umietnosciami glosuja na tych “wyksztalciuchow” uwa,ajac, ze ich dluzszy czas nauki i wiedza pozwola im przetrwac?
Oczywiscie nie jest to sielanka, ale jednak?
Deprecjonowalo sie role wies,y obiektywnej, slabo oplacani nauczyciele? Pr,ewaga ideologii na wiedza? Mam spora kolekcje ksiazek Wiecha - Wiechekiego. Ta jego Waszawa da sie lubic. Choc nie masz cwaniaka nad warszawiaka? No to niech by wy howal sie na pr,edwojennych Balutach albo srodmiejskim “dolnym miescie” z czasow niemieckiej okupacji? To ostatnie znam z relacjiudzi, ktorzy w tym zyli. Wiadomo opowiesci nieco ubarwione, ale kto nie lubi bajek?
Ale masz racje, prezes z
iezaleznym kandydayem N. . Trafil w czuly punkt. Homo sovieticus.

2 polubienia

Late Poll

Rafał Trzaskowski 50,7%
Karol Nawrocki 49,3%

2 polubienia

Czyli w jednym kierunku idzie, przynajmniej jakaś nadzieja.

1 polubienie

A ty za Karolem Nawrockim jesteś?

1 polubienie

Ponoć największe komisje wyborcze są jeszcze nie policzone a tam większość jest za Rafałem Trzaskowskim

1 polubienie

Jestem tzw. patriotą, czyli za nim, chociaż tak dobrze go nie znam.

1 polubienie

To tylko w przypadku wygranej AfD w Niemczech

1 polubienie