Dyspense dostaniesz, na raty . W kolejne środy…
Okej, to i nawet logiczne jest. Wydaje mi się, że Polska musiała być ostatnim krajem żeby domknąć wybory. Skoro u nas są ogłaszane pierwsze wyniki.
TRZASK prask i po wszyskim,jak mawiał dziadek Jacek,Poszepszyński.
Wolno już czy dalej jakies “cisze” itp
Ojej jabyscoe nie znali ruchu obrotowego Ziemi?
To tym razem czekamy, albo już tylko ja czekam na godzinę 23. Już tuż, tuż. Albo się pogłębi różnica między nimi, albo będzie jeszcze bardziej styczniej, a może wszystko będzie na odwrót, ale też z niewielką różnicą.
Niezły hazard, zupełnie jak w meczu Świątek z Rybakiną dzisiaj
A napierniczaj ile możesz
Przecież wydedukowaliśmy , heh
No to teraz praworządność naprawią
Bardzo ciekawe dane demograficzne. I niepokojace. Nie tylko kobiety i mężczyźni- co wspomniano wyzej. Ale i mirjsce zamieszkania oraz wyksztalcenie
Rafał Trzaskowski wyciąga rękę nawet do swoich przeciwników… Mam nadzieję że pomoże ludziom z Polski B przenieść się do Polski A
Albo z A do B…, lub też z tego kraju do tamtego, etc.
Raczej do Polski B nikt nie będzie wyjeżdżał bo tam nędza jest
Nikt dobrowolnie, ale jak się pomniejszy jakościowo wielkość Polski A, to naturalnie znajdziemy się bliżej, lub nawet w środku ów Polski B. Wiadomo, kto z własnego wyboru to zrobi. Później to znowu skończy się masową migracją do już niewiadomo gdzie, i tak się rozpierzchniemy, niechcący, w tym świecie.
To ciekawe, bo w takich wyborach powszechnych w tzw. dojrzalych demokracjah gdzie populisci wszelkiej masci jeszcze nie zdazyli posuc rynku wyborczego? Ludzie z podstawowymi umietnosciami glosuja na tych “wyksztalciuchow” uwa,ajac, ze ich dluzszy czas nauki i wiedza pozwola im przetrwac?
Oczywiscie nie jest to sielanka, ale jednak?
Deprecjonowalo sie role wies,y obiektywnej, slabo oplacani nauczyciele? Pr,ewaga ideologii na wiedza? Mam spora kolekcje ksiazek Wiecha - Wiechekiego. Ta jego Waszawa da sie lubic. Choc nie masz cwaniaka nad warszawiaka? No to niech by wy howal sie na pr,edwojennych Balutach albo srodmiejskim “dolnym miescie” z czasow niemieckiej okupacji? To ostatnie znam z relacjiudzi, ktorzy w tym zyli. Wiadomo opowiesci nieco ubarwione, ale kto nie lubi bajek?
Ale masz racje, prezes z
iezaleznym kandydayem N. . Trafil w czuly punkt. Homo sovieticus.
Late Poll
Rafał Trzaskowski 50,7%
Karol Nawrocki 49,3%
Czyli w jednym kierunku idzie, przynajmniej jakaś nadzieja.
A ty za Karolem Nawrockim jesteś?
Ponoć największe komisje wyborcze są jeszcze nie policzone a tam większość jest za Rafałem Trzaskowskim
Jestem tzw. patriotą, czyli za nim, chociaż tak dobrze go nie znam.
To tylko w przypadku wygranej AfD w Niemczech