Nie dopisałem, że to jest teoria. Ta samo dotyczy prawicy.
A ja się zastanawiam co się stało Hołowni, niegdyś pewniaka do kandydatury na prezydenta. Teraz zupełnie w cieniu i trochę bez sensu na uboczu politycznym…
Naturalnie, wyszło na Trzaskowskiego, ale czy Szymon byłby lepszym kandydatem, może bardziej medialnym i profesjonalnie nawijającym, ale czy lepszym na prezydenta.
Hołownia i jego Trzecia Droga bardzo przypominała partię Petru - Nowoczesną. Geneza powstania jak i (jak przewiduję) powolny koniec kariery. Zobaczymy czy sama partia nie zostanie tak samo wchłonięta przez PO.
Holownia się zagubił.
Polityka to nie studio telewizyjne.
Trzecia Droga jako koalicja Holownia i PSL okazala sie byc potrzebna, aczkolwiek dosc bezbarwna. Takie chadecko liberalne centrowe twory zwykle maja ktotki byt poltyczny, aczkolwiek bywa to w przypadku wyborow do sejmu . W przypadku preztdenckich ludzie oczekują walki jeden na jednego i jeszcze w tym ukladzie konczy die to starym ukladem PO vs PiS.
A takich ukladach wieksza szanse zaistnienia miewa jakis agresywniejszy uklad o bardziej skrajnym programie. Albo coś rozbijajacego utarte zachowania. Mentzem nie gra o teraz… on gra o jutro.
Tego się już nie dowiemy.
Jeśli wszystko się sypie,bez zauważalnego powodu to znaczy że mamy do czynienia ze sztucznym tworem a nie społecznym czy parlamentarnym zapotrzebowaniem.
Szkoda.Miałem nadzieję że właśnie ktoś taki zadziała ożywczo…
Nie wiem czy Hołownia się odnajdzie.Nic na to nie wskazuje a przede wszystkim przeczy temu pasywność Szymona…
Oby tylko w to miejsce nie pojawił sie jakiś nowy Leper czy inne Szydło!!!
Na razie mamy jednak inny problem.
Prezydentem może zostać kibol.Wiocha wciśnięta w garnitur
Oglądam marsz Trzaskowskego. Krzepiące wypowiedzi. Kosiniak , Senyszyn, Biejat, Hołownia, nowy prezydent Rumunii
Zobaczymy za tydzień…
Serduszkuję jedynie z sympatii do @Devil., bo jakby tak baba chłopu ględziła nad głową to by jej przylał w końcu
Jeszcze mają 5 dni na przekonanie nieprzekonanych. A potem dzień sądu
Oto przyszłość narodu.
Czas wyjechać
Ani mi się waż!
Za Tatrami, Odrą, Nysą Łużycką i Bugiem obojętność w kwestii budowy elektrowni atomowej w Polsce jest bardziej szczera.
Jak Rafał wygra przestaję pić.
Spróbuję przestać
Moze jednak nie ryzykuj abstynencji?
A raczej kup sobie skrzynke szampana? Jak wygra wypijesz odbrazu, a jesli nie to poczeka do sylwestra?
Na razie szala się przechyla na korzyść Rafała. Echa piwa z Mentzenem i ustaleń Onetu że Nawrocki jak byl ochroniarzem to dziwki do hotelu sprowadzał. W Trójmieście
To miasta portowe. A co on tam jeszcze wyprawiał. Czasem sprawia wrazenie szympansa we wloskim garniturze.
Ktorego krawat uwiera.
Czy warto tak ryzykowac zycie z powodu wygrania tej zdziwionej mordeczki?
Nie poświęcę sie dla Twojej watroby, nie bede glosowac na Nawrockiego.
Ale jak slusznie kolega @collins02 zauważył?
Do fanow Nawrockiego to nie dotrze.podobnie jak smieszne wymachiwanie testem na (nie) obecność narkotykow. Ale widac sam zainteresowany uwaza, ze jeho slowo nie wystarczy, bumagi trzeba, urzędowej ze stempelkiem.