Wygramy? część 2.

Tego, co napisałeś, podważyć się nie da. Tylko, że ten remisowy z Austrią, moim zdaniem, był jeszcze tragiczniejszy. W tym kontekście ten z Macedonią jawi się już pozytywnie.
Szykuję się na niezłego wkurwa, po Izraelu.

1 polubienie

O wlasnie.
Ciekawe czy bedzie jakas wymyslona motywacja czy bedzie skandal…
A może strzelą szybko bramke i jakos sie uda?
Nie mam bladego pojecia bo tak jak nie naucza sie grac w tydzien,tak np. Lewandowski nie zapomni jak sie jest najlepszym w ten sam tydzien :grin:
Nie bede tego meczu obstawiał :wink:

1 polubienie

Wracając so PŚ, to mam nadzieję, iż Polacy przez dojdą do siebie, bo w meczy z Kanadą sprawiali wrażenie zmęczonych. Po pięciosetowym boju z Brazylią mieli tylko 17 godzin przerwy. Iran jest do igrania. Włosi poradzili sobie z nimi.

1 polubienie

Iran o nic nie gra i juz przegrywal ze slabszymi…
Ale nie liczylbym na odpuszczenie…

1 polubienie

Iran to takie zawzięte gnojki i potrafią krwi napsuć, nawet na złość.
Nigdy nie lubię jak grają z Naszymi, bo nie wiadomo jak się potoczy mecz.

2 polubienia

Dokladnie.Jak kiedys Bulgarzy…I osobny"mecz"pod siatką…

2 polubienia

Tamci są takimi samymi upierdliwcami, dlatego jutro oglądam, bo nie wytrzymam :wink:

2 polubienia

Tez sie postaram…

2 polubienia

@Bocca-Lupo @collins02 Jesteście? Jak tak, to dzień dobry. :blush:

1 polubienie

1:0 do 18 Nasi spokojnie zagrali swoje i oby tak dalej.

2:0 do 18 Drugi set bardzo podobny do pierwszego Mamy abdulów pod kontrolą.
Jeszcze jeden wygrać i sreberko nasze.

1 polubienie

3:0 do16 Mamy srebro!!!

Siatkarski survival w Japonii Polacy zakończyli mocnym akcentem i wzorem Włochów starli irańskie uśmieszki. Z tym, że już na samym początku. Pewnie Irańczycy chcieliby zapomnieć o tym meczu, jak najszybciej, ale to się nie da. Takiego lania w niepamięć puścić niemożliwością jest. W ostatnim secie nasi zabrali rywalowi resztki tlenu i bawili się w siatkówkę.

2 polubienia

Dzień dobry nie podchodziłam do lapka, bo obudziłabym psa :joy:
Ale mecz, ja oczy przecierałam, czy to Iran gra…nie poznawałam ich, jaki spokój i pokora.

1 polubienie

Grali tak, jak nasi im pozwolili, czyli niewiele grali. Widać było, że dwa pierwsze sety usiłowali walczyć, w trzecim, po 4:0 zeszło z nich powietrze. Żeby nie kilka śmiesznych błędów z naszej strony, wynik byłby jeszcze dla nas wyższy.

1 polubienie

Krótko mówiąc zmiażdżyli przeciwnika…na takie mecze warto wstawać :wink:
BRAWO NASI!!! :hearts::medal_sports::trophy:

1 polubienie

Moim zdaniem, miejsca, które zajęły drużyny na tym PŚ, doskonale odzwierciedlają aktualny układ siły. Równorzędnie 3 pierwsze ze wskazaniem na Brazylię, później spory dystans i reszta.

1 polubienie

Widzialem koniec 3 seta i…poczatek pierwszego :slightly_smiling_face:
Dziwnie troche ale rano gdy zmieszanie w domu przed pracą,nie zawsze są warunki…
Zdaje sie ze blok zrobil swoje i dalej to juz byla tylko formalność…

2 polubienia

Nie tylko blok. Z lewej Muzaj, a z prawej Leone gwoździami siali grozę i zniszczenie. Funkcjonowało przyjęcie i dokładne rozegranie.

Trzeba przyznać Irańczykom, że zademonstrowali kilka kapitalnych zagrań, ale to były nieliczne przebłyski. Mieli piekielną zagrywkę, tylko, że nasi ją spokojnie przyjmowali i szły kontry w postaci piekielnych ścięć. Jedynym naszym mankamentem były przegrane wymiany sytuacyjne. Nasi oddawali w nich piłki, które bez trudu powinni wygrać.

Zadecydowała też kondycja no i nasz szeroki skład. Heynen rotował, jak zwykle i każdy zmiennik nie umniejszał wartości drużyny. A każda zmiana w Iranie oznaczała jego osłabienie.

2 polubienia

Wczoraj slyszalem jak Kłos mowil ze z takim skladem zdolnym to nieustającej rotacji,powinno byc dobrze.
To oczywiste w takim turnieju.

2 polubienia

A dzisiaj tylko dodam ze Ireneusz Mazur,byly trener kadry,uznal Kłosa za odkrycie turnieju.
Z czym ja osobiscie sie zgadzam!
I dodalbym Śliwke ale jak sie tak zastanowic to tylko niektorym przeszkadzala gorąca głowa.A kazdy mial swoje"5" minut

1 polubienie