Wygramy? część 2.

Mecz był świetny w wykonaniu Naszych, a z Rosją gramy w środę o 8:00.

1 polubienie

Zgadza się, z Rosja w środę. Oby z takim samym wynikiem. :blush:

1 polubienie

Już nie stawiam moich typów, czekam cierpliwie na rezultat :wink:

1 polubienie

Tymczasem Brazylia w najsilniejszym składzie męczyła się z Iranem. No cóż, Iran to tez potęga światowa. Brazylia wygrała 3:1, ale lekko nie miała.

Rosja też z wielkim trudem pokonała 3:1 Egipt. A Egipt, to drużyna taka sobie jest.

USA rozjechali Tunezję.

My mamy wciąż dużą szansę na wygranie turnieju, ale wygrać trzeba i z Rosją, i z Brazylią.

Przed nami takie hity też, jak Rosja - Brazylia, USA - Brazylia i USA - Rosja. W to włączy się jeszcze Iran.
Moim zdaniem te drużyny i Polska zawalczą o podium. Włosi mogą nam w tym pomóc.

1 polubienie

Osobiście boję się meczu z Brazylią i nigdy nie lubię jak Nasi grają z Iranem, bo oni są nieobliczalni raz grają koncertowo, a innym razem miernie…obyśmy trafili na ten gorszy ich dzień :wink:

Zgadzam się z Tobą. Rosję też trudno będzie przeskoczyć, ale z tych trudnych rywali, myślę, że na dziś, to najłatwiejszy przeciwnik. Obym się nie mylił.
Moim zdaniem, ten turniej stoi na wyższym poziomie, niż mistrzostwa Europy.

1 polubienie

Znacznie wyższy poziom bez dwóch zdań, Ruscy są do ogrania, a USA… wystarczy znaleźć sposób na Andersena. Brazylii po odrodzeniu praktyczne nie znam, ale przyjrzę się ich meczom, bo jestem ciekawa jak grają.

Brazylia jeat jedynym, do tej pory zespołem z kompletem wygranych. Polska i USA mają po jednej porażce. Amerykanie przegrali z Argentyną, którą Polska wczoraj zbiła, ale przegraliśmy z Ameryką.

1 polubienie

Nie mam pojęcia jak Argentyna pokonała USA, bo nie oglądałam meczu, ale byłam pełna podziwu jak ci niewysocy zawodnicy grają (z Naszymi) jaką mają skoczność, spryt i wyszkolenie.
Z tego co widzę to Kurek się rozkręca z meczu na mecz i to mnie cieszy, bo w duecie z Leonem dają czadu :grinning:

1 polubienie

Będzie się jeszcze działo. :grinning:

1 polubienie

Podsumowanie…
Staralem sie pisac o ciemnych stronach organizowania takich imprez w TAKICH krajach i dzisiaj znalazlem potwierdzenie swoich opinii w 2 dobrych felietonach na wp.
Powtarzac wiec,nie ma sensu.
Moze zaczne od slowa ktorego nie znosze.Ale"GDYBY"pojechala w pelni sil,Anita Wlodarczyk,z drugim zlotem bylibysmy chyba na 6 miejscu w klasyfikacji medalowej…
Nie odbierajmy jednak naleznej chwaly naszym bohaterom…
Wiele spraw widzialem na tych mistrzostwach,po raz pierwszy w zyciu.Kula mezczyzn dla przykladu…Ale to co zrobily nasze dziewczyny wczoraj w sztafecie,to wielka historia!Poprawic rekord az o 4 sekundy to szok ale czas Patrycji Wyciszkiewicz w okolicach 49 sek. to juz szok kompletny.Tak biegaja tylko czarne…
Lewandowski,jest dokladnie taki jak go nazwali w studiu BBC.Polish fighter…Twardziel,jednoczesnie myslacy na biezni i rewelacyjnie reagujacy na to co sie dzieje.Jego zimna krew wczoraj,dala medal!
Poziom sportowy mistrzostw,po prostu kosmiczny.Jednak wszystko co poza tym,wołało o pomste do nieba…
Najbardziej obawiam sie ze wlasnie otworzono puszke pandory i teraz rozgrywanie imprez tej rangi stanie sie norma w pazdzierniku…
Co dalej?Skok o tyczce na sopockim molo w Wigilie? :frowning_face:
Lekkoatleci pojechali do domu.Ale siatkarze sa mniej wiecej na polmetku,co uwazam za kolejny wyjatkowy skandal!
Predzej czy pozniej odbije sie to na poziomie,na zdrowiu oraz na atmosferze…Po prostu komercyjny gnój!
Wracajac do królowej sportu…Mimo iz spora część naszych mistrzów,nie dostosowala sie do"wymogów" najwazniejszej imprezy roku,ogólnie wyszlo nieżle…W Europie to my rzadzimy,wymiennie z Wielka Brytanią.Reszta jak Niemcy lub Francja,tylko z doskoku.Natomiast po raz kolejny na wyjatkowe wyroznienie,zasluguje Holandia.Kraj wielkosci pinezki na mapie,byl reprezentowany wszedzie!A juz 3 siedmioboistki w “10”,to szok! Generalnie to wlasnie ich dziewczeta,mimo faktycznego konca kariery Daphne Schipers,musza wzbudzac szacunek!
Swiat jednak,oddala sie.Afryka i USA,plus te wszystkie Granady i Portoryka,"studiujące"w USA…To juz teraz,inna liga…Czy tylko sportowa?

1 polubienie

Całkowicie zgadzam się z Tobą. Niemniej jednak ten cały bałagan nie zwalnia nas od kibicowania naszym sportowcom i od kibicowania w ogóle.
Zarządzający różnymi dyscyplinami powinni zostać wystrzeleni w kosmos.
Zobacz, co z boksem, amatorski, to jakieś przedszkole jest, a w zawodowym, na 12 wag, 49 mistrzów świata. Popierdolilo kogoś totalnie.

1 polubienie

Wagi chyba tez juz nie te same co kiedys…
Kibicowanie to rzecz ktora jest na szczescie poza zasiegiem działaczy.I tak pozostanie.Przynajmniej jesli chodzi o prawdziwych kibicow.

1 polubienie

Wagi też pozmieniali. Jak tak patrzyłem na ostatnich IO na walki bokserskie, to nabrałem przekonania, że dawni polscy pierwszoligowcy praliby dzisiejszych medalistów z największych imprez światowych.

1 polubienie

Wiekszosc bokserow dzisiaj,idzie na skroty.To jak…aktorstwo.Aktor ma w doopie teatr i warsztat i chalturzy w telewizji.Pytanie czy to jeszcze aktor…
Bokserow nie interesuje technika.Oni chca trafic aby zabic.Bo to sie podoba…:rage:

1 polubienie

Zamiera kunszt pięściarski, a na domiar złego wchodzi doping. Boks był, niestety, już tylko był, dyscypliną, która najdłużej broniła się przed tym procederem. Teraz zrobiło się bagno.

1 polubienie

Jest jednak jeszcze gorsza strona medalu.Brak informacji…
Aby dowiedzieć się,kiedy sa mistrzostwa Europy amatorow,musialbym chyba stanac na glowie.Jak mam w tej sytuacji kibicować,interesowac się?
Media skazują mnie na zawodowych zabijaków z których każdy może być"mistrzem swiata".A ze ich pas jest wart mniej więcej tyle co pasek od spodni… :rage:

1 polubienie

Bardzo słuszne spostrzeżenie. Media wybierają za nas, co chcemy wiedzieć. Do dupy z takim systemem!

1 polubienie

Zalozylbym się ze nawet Ty nie wiesz o najblizszej imprezie tego typu,nie mowiac już o składzie naszych pięściarzy i ich szansach…
Tak się wlasnie dobija leżącego…

1 polubienie

O ostatnich ME dowiedziałem się tydzień po tym,gdy się skończyły. To jest kuwrestwo!

1 polubienie