Wygramy? część 2.

Czyli tym razem bez niespodzianek…
Ciekawe jak wygladaly sety z Iranem…

Służę uprzejmie:

Arg - Bra 3:0 |19:25 19:25 24:26|

US - IR 3:1 |25:18 25:27 25:18 25:12|

1 polubienie

Myslałem ze Iran sie bardziej postawi…
W kazdym razie,juz teraz rzuca sie w oczy powtarzajaca sie sprawa.Przegrany w takich meczach,na ogół ma cos do powiedzenia,góra w jednym secie…
Tak jakby grano wg.schematu.Ok.Spróbujemy.A jak sie nie da zrobic wiecej to pikuś…
Nie wiem…Moze widok pustych trybun sprawia ze odnosze caly czas wrazenie ze to impreza bardziej jak poligon doświadczalny[Wlochy,Rosja] lub turniej ktory interesuje tylko niektorych…

Tak bywa i na innych turniejach. Jeszcze 5 kolejek. Na razie Brazylia straszy, ale ich drugi skład odbiega od pierwszego. Hitem będzie mecz pomiędzy USA i Brazylią.
Też liczyłem na Iran.
Niedobre jest to, że my, nawet wygrywając do końca wszystkie mecze, możemy nie zająć pierwszego miejsca. Jest taka możliwość.
Podobnie do Ciebie, uważam, że tego turnieju być nie powinno, ale jak już jest i uczestniczymy, musi być walka. Żadnego odpuszczania. Zauważ, że nie musimy brać udziału w kwalifikacjach na IO, tak, jak Japonia i Brazylia, a reszta czołówki musi ciąć się między sobą w ciężkich zmaganiach.

Jest projekt, że następne ME odbędą się również w Polsce. Ich ostatni etap.

1 polubienie

I taki projekt tylko popierac!
Mamy igrzyska i faktycznie,to jest najwazniejsze.
Iran tez pewnie je ma bo w Azji tylko Iran i Japonia grają…
A co do walki…Powinno byc jak piszesz ale…To chyba nie do konca jest realne.Nie da sie takiego sezonu grac na"wysokim C",przez caly czas…
Wkurzyl mnie ten pierwszy set rano ale to jest typowa chwila dla rokojarzonej druzyny.Sam tez sie ucze to odbierac…
To jest jak…z “reforma szkolnictwa”.Byly w danej szkole 3 pierwsze klasy a teraz nagle jest ich 15.
Hmmmm… :face_with_raised_eyebrow:

1 polubienie

Porównanie ciekawe z tą podstawówką.

Powiedzmy, że ten PŚ dla nas to hartowanie się stali. Tylko, żeby się nie rozhartowała od nadmiaru tego hartowania. Przecież siatkarze jeszcze mają sezon ligowy.

Pierwszy set z Rosją taki zły nie był z naszej strony, Rosjanie po prosty wznieśli się w końcówce na wyżyny swych możliwości, oni te kilka minut wygrali by z każdym. Ja po tym secie byłem spokojny. Przypuszczałem, że drugi raz rywal tak wysoko nie poleci. I nie poleciał, choć trzymali poziom i walczyli. Jeśli się nie zniechęcą, to jeszcze mogą namieszać, np z USA, co dobre byłoby dla nas. Ale, z drugiej strony Amerykanie nie maja takiego maratonu za sobą, jak inni. Oni chcą wygrać te zawody.

1 polubienie

Wyraznie chcą.I tylko w ich przypadku,nie mam wątpliwosci.

1 polubienie

Nasi też chcą. Brazylia również.

1 polubienie

No nie wyobrazam sobie aby po ostudzonych apetytach na mistrzostwach,mialo byc inaczej…

1 polubienie

Polska - Egipt 1 :0 do 19

Nasi w rezerwowym składzie bez dwóch armat w postaci Kurka i Leone grali słabo w pierwszym secie, popełniali sporo błędów, ale Abdulle grali jeszcze słabiej.

2 :0 Do 18. W dalszym ciągu brzydka gra Polaków. To jest bardziej sparring, niż mecz. Grał Kubiak, ale widać, że jeszcze nierozegrany jest. Na Australię taka gra może nie wystarczyć.

3:0 do 16 Ten set znacznie lepszy w wykonaniu Polaków. Mniej irytujących błędów, większa koncentracja. Ogólnie, to taki mecz bardziej przyjaźni, niż walki.

Dla mnie zagadką jest, jakim cudem Egipt wygrał z Iranem?

Ciekawe, co dzisiaj nasi piłkarze wywiną z Łotwą?

2 polubienia

Egipt wygrał jeszcze z Australią, z którą gramy jutro. Abdulle też wyrwali po secie Rosji i Brazylii oraz Kanadzie.

A dziś jeszcze hit turnieju, czyli USA z Brazylią.

A nasze brzęczyki brzęczeć będą na Łotwie :grinning:

1 polubienie

No i zaspalem…Za bogaty dzien mialem wczoraj,aby wstawac o 5 :laughing:

1 polubienie

USA - Brazylia 0:1 do 23

1 polubienie

Stawiam na 3:2 dla Brazylii.

1 polubienie

W drugim secie 8:7 dla USA… Punkt za punkt i obustronne błędy serwisowe.

2:0 do 22 Piękny miecz. Wspaniałe ataki i obrony, emocjonujące wymiany.
Trzeciego seta Amerykanie powinni wybronić, tzn,chciałbym tego, bo ogląda się to z wielką przyjemnością.

3:0 do 17 W meczu prawdy tego turnieju, prawda jest taka, że Brazylijczycy, to kosmos. W ogóle obustronnie, znakomity mecz. Dla nas ten wynik jest niekorzystny. Musimy z nimi wygrać za 3 punkty, ale optymistą, po tym co widziałem, nie jestem.
Ale pod wrażeniem gry Brazylii, tak, jak najbardziej jestem. Są w niesamowitej formie.

2 polubienia

Oglądałam oba mecze i tak jak piszesz jestem pełna obaw, jak to będzie z Brazylią, obyśmy się mylili.

1 polubienie