Obejrzalem mecz Anglia-Kosowo i… smutno mi sie zrobilo…5:3 i walka non stop.
Otwarta gra,niemal caly czas"do przodu"…
Jakos nie widze miejsca dla neszej ekipy w takich konfrontacjach.Okazuje sie ze w chyba najslabszej grupie,nie potrafimy pokazac niczego co zachwyciloby innych…
Przed meczem sluchalem studia w Londynie…Dixon,Keane i jeszcze jeden z pozniejszych lat…Mowili tylko o tym,czego…nam brakuje.Radosci z grania,ofensywie i checi pokonania za wszelka cene…
A w piątek zaczynają siatkarze. Wierzę, że ci przynajmniej nie zawiodą. Grupa jest łatwa, zaczynamy z Estonią, bodajże.
Mamy drużynę, której boją się inni.
No mam nadzieje…
Vuelta wchodzi w decydującą faze i musze tu gdzieś okonek dopaść
Mam pytanie…
Poniewaz tegoroczna Vuelta jest niezwykle trudna,zanosi sie na emocjonującą końcówke…
Wczoraj w angielskim studiu,użyto określenia,mniej wiecej brzmiącego jak…“okołomadryckie góry,wzniesienia…”
W tym roku etapów dla sprinterów prawie nie było.Ledwie 3 na dotychczasowych 16…I teraz mowi sie ze decydujące bedą jeszcze gory wokoło Madrytu.Troche mnie to zaskoczyło [i ucieszyło bo to szansa dla Majki] bo nigdy dotad nie kojarzylem tego rejonu z gorskimi premiami…Jest tam coś takiego?
Gory w Madrycie? Samo miasto lezy w gorskiej dolinie na wysokosci ok. 600 - 700 m n.p.m.
A Sierra Guadarama to szczyty ponad 2000 m.
Co prawda drog wielopasmowych wokol Madrytu to chyba wiecej niz autostrad w Polsce (dobra, wiem, w PL sie poprawilo ) to dróg lokalnych typu kozia sciezka, zwlaszcza na polnoc i polnocny zachód od Madrytu nie brakuje. Ignorant jestem, wybacz, musialam sprawdzic którędy beda jechac - tak, trzy najblizsze etapy to gory, i to wysokie, ostatni z Fuenlabrady pewnie puszcza obwodnicami miasta, bedzie raczej pokazem dla kibiców - ale w koncu im tez sie cos nalezy
Ostatni jest zawsze tzw.etapem przyjazni…Czyli zjazdem do mety.
Ok.Dzieki.
Czyli będzie walka do końca!!!
A ja się już nastawiam na siatkę panów. Eliminacje w Holandii mamy raczej sparingowe, jutro o 17 z Estonią pierwszy meczyk.
Tak,tu raczej emocji nie bedzie.
Szkoda ze powietrze zeszlo z koszykarzy…
I dobrze, niech się chłopaki rozgrzeją w tych eliminacjach. Później już łatwo nie będzie.
Dziś Rosjanie roztrzepali Turków, ale jednego seta przegawronili. W pozostałych, różnica trzech klas.
Nie cierpie nakrecajacych sie Rosjan…
Tak w pigułce to wygląda…To co by nas czekalo gdyby nie jankesi…
Trener Rosjan powiedział, że na dzień dzisiejszy polska siatkówka męska jest o krok przed wszystkimi najlepszymi.
To chyba tam zmiana trenera byla.Bo ten siwy dziadek z nazwiskiem na “A”[sorry,nie pamietam…] raczej by padl niz cos takiego powiedzial…
Tym bardziej ze to prawda jedynie jako zjawisko.Nawet spoleczne…
Wyniki to juz inna sprawa…
Aktualny, to Tuomas Sammelvuo, Fin, niegdyś reprezentant Finlandii. Młody, ponad 40 lat ma.
Nie wiem czy mi sie cos nie miesza ale tamten to Alekna chyba…Jakos tak sie nazywal…
Chyba musze sie posilkowac wiki bo wszystkie olimpijskie papiery sa w Polsce…
Tak, był taki.
Tak,spawdzilem
Ale uczciwie musze przyznac ze w siatce,poza tym chamem pod siatką [znowu nazwisko…] i tak nie jest najgorzej z “imperialną Rassiją”.
To oczywiscie nie jest salon bo to ich chyba z definicji nie dotyczy,ale bywalo gorzej…
Wiem o kim prawisz, ale jego nazwisko wyleciało mi spod dekla.
Czechy : Ukraina 1:3
No więc tak, pierwsze dwa dla Ukrainy, niemrawa gra, bardziej niemrawi byli Czesi.
Przebudzili się w trzecim i zagrali całkiem dobrą siatkóweczkę, Ukraińcy się pogubili.
Czwarty najładniejszy, niezły poziom, obrony, ataki wymiany, kiwki, silny serwis. Punkt za punkt. W końcówce więcej zimnej ukraińskiej krwi.
Wyjście z eliminacji w zasięgu obu drużyn, ale tam już sobie nie poradzą.
O 17 nasi z Estonią.
Staje na glowie by cos znalezc ale…Chyba tylko weeb tv,o ile wreszcie przysla mi zapomniane haslo…
W Anglii siatkowki po prostu nie ma…
Ciekawostka. Kiedy mecz się zaczynał, widzów było może ze stu. Kibiców obu drużyn, mniej,więcej po połowie. Gdy się kończył zajęte było już pół widowni. Na biało - czerwono…
W Holandii Polaków, jak mrówków, nasi będą u siebie…