YEBBAĆ PIS! Bez żadnych gwiazdek!

Mylisz się. Wyjaśniałem to wyżej.

1 polubienie

Proszę Państwa. 11 VIII 2021, to dzień historyczny. Tak, historyczny, bowiem historia nie zawsze jest piękna. Tzn, przeważnie jest niepiękna.

Wczoraj zastosowano coś w rodzaju liberum veto. Czyli nawiązano do najgorszej tradycji naszej polskiej historii. Jak wiemy, zastosowanie l.v. doprowadziło do upadku Rzeczypospolitej.

Nie dramatyzuję, piszę to całkiem spokojnie.
Różnica między tym dawnym, a dzisiejszym jest taka, że dawne l.v zrywało cały sejm, a to wczorajsze pozwala na głosowanie do skutku, aż się swoje osiągnie, bo zawsze znajdzie się gnida typu kukiz, która się “pomyli”.

Reasumpcję powinno się, jak najszybciej wyrzucić z naszego parlamentu.

A poza tym wygląda na to, że Morawiecki oddał dwa głosy.

Polska, naprawdę jest w niebezpieczeństwie stworzonym polskimi rękami. A kto do tego dopuścił? Ci co wybrali PiS i nadal go popierają. I nie tylko o zwykłych wyborców mi chodzi.

Coraz wyraźniej widać analogię dzisiejszego działania Kościoła Katolickiego z działaniem dawnym. Tak od Zygmunta III Wazy począwszy.

5 polubień

Sierpień Birbuś. VIII nie VII. :upside_down_face:

3 polubienia

No wlasnie…Juz myslalem ze cos przegapilem…

1 polubienie

Sorki, już poprawiam. Dzięki za uwagę. :+1:

3 polubienia

Tak, masz rację. Dzisiaj Polska jest w rękach szaleńca, popierana przez matołów, którzy nie zdają sobie sprawy do czego może to doprowadzić. Do tego samego co spotkało Polske w XVIII wieku.

5 polubień

A tak na marginesie - TVN 24 jest najchętniej oglądana stacją. TVP Info daleko w tyle. Dziwi to kogoś?

4 polubienia

Kaczyński mentalnie tkwi w latach 60. Prawdę mówiąc, nie bardzo rozumiem, że, aż tylu tego nie dostrzega. Kłania się chyba brak znajomości zasad demokracji i wolnego rynku.

5 polubień

Bo to jego ulubiona epoka. A także w latach 50. oraz w najgorszych cechach sanacji z 20 lecia międzywojennego.

2 polubienia

Co do Kukiza to jedynie to znalazłem:

A wiesz że ustawa może też zaszkodzić pytamy? Właściciel jest poza UE.

3 polubienia

To w przyszłości, bo na razie neta nie ruszają. Ale mają taki zamiar.

2 polubienia

Net już ruszyli jakieś 3 lata temu. Blokując strony hazardowe które haraczu nie płaciły bo były spoza Polski.

1 polubienie

Faktycznie. Ale to o hazard chodziło. Mogą i do nas się dobrać.

2 polubienia

No nie o hazard a zwykłe pozbycie się konkurencji. A my jesteśmy portalem w większości realnie myślących ludzi. Do FB i Twidera już też się próbowali się dobrać.

2 polubienia

Pewnie masz rację. Ale mi chodzi o takie coś, co teraz się stało, a nie o podchody. Sprawa robi się bardzo poważna. Swój pogląd wyraziłem wyżej.

2 polubienia

Ja już od dawna zastanawiam się po co nam 460 posłów? I tak decyduje jeden.

3 polubienia

Klania sie oportunizm.
Wyszarpnac ile sie da i odskoczyc.

A po nas choćby potop.

No nie, licza, ze w rodzinie zostanie.:wink: