Mylisz się. Wyjaśniałem to wyżej.
Proszę Państwa. 11 VIII 2021, to dzień historyczny. Tak, historyczny, bowiem historia nie zawsze jest piękna. Tzn, przeważnie jest niepiękna.
Wczoraj zastosowano coś w rodzaju liberum veto. Czyli nawiązano do najgorszej tradycji naszej polskiej historii. Jak wiemy, zastosowanie l.v. doprowadziło do upadku Rzeczypospolitej.
Nie dramatyzuję, piszę to całkiem spokojnie.
Różnica między tym dawnym, a dzisiejszym jest taka, że dawne l.v zrywało cały sejm, a to wczorajsze pozwala na głosowanie do skutku, aż się swoje osiągnie, bo zawsze znajdzie się gnida typu kukiz, która się “pomyli”.
Reasumpcję powinno się, jak najszybciej wyrzucić z naszego parlamentu.
A poza tym wygląda na to, że Morawiecki oddał dwa głosy.
Polska, naprawdę jest w niebezpieczeństwie stworzonym polskimi rękami. A kto do tego dopuścił? Ci co wybrali PiS i nadal go popierają. I nie tylko o zwykłych wyborców mi chodzi.
Coraz wyraźniej widać analogię dzisiejszego działania Kościoła Katolickiego z działaniem dawnym. Tak od Zygmunta III Wazy począwszy.
Sierpień Birbuś. VIII nie VII.
No wlasnie…Juz myslalem ze cos przegapilem…
Sorki, już poprawiam. Dzięki za uwagę.
Tak, masz rację. Dzisiaj Polska jest w rękach szaleńca, popierana przez matołów, którzy nie zdają sobie sprawy do czego może to doprowadzić. Do tego samego co spotkało Polske w XVIII wieku.
A tak na marginesie - TVN 24 jest najchętniej oglądana stacją. TVP Info daleko w tyle. Dziwi to kogoś?
Kaczyński mentalnie tkwi w latach 60. Prawdę mówiąc, nie bardzo rozumiem, że, aż tylu tego nie dostrzega. Kłania się chyba brak znajomości zasad demokracji i wolnego rynku.
Bo to jego ulubiona epoka. A także w latach 50. oraz w najgorszych cechach sanacji z 20 lecia międzywojennego.
A wiesz że ustawa może też zaszkodzić pytamy? Właściciel jest poza UE.
To w przyszłości, bo na razie neta nie ruszają. Ale mają taki zamiar.
Net już ruszyli jakieś 3 lata temu. Blokując strony hazardowe które haraczu nie płaciły bo były spoza Polski.
Faktycznie. Ale to o hazard chodziło. Mogą i do nas się dobrać.
No nie o hazard a zwykłe pozbycie się konkurencji. A my jesteśmy portalem w większości realnie myślących ludzi. Do FB i Twidera już też się próbowali się dobrać.
Pewnie masz rację. Ale mi chodzi o takie coś, co teraz się stało, a nie o podchody. Sprawa robi się bardzo poważna. Swój pogląd wyraziłem wyżej.
Ja już od dawna zastanawiam się po co nam 460 posłów? I tak decyduje jeden.
Klania sie oportunizm.
Wyszarpnac ile sie da i odskoczyc.
A po nas choćby potop.
No nie, licza, ze w rodzinie zostanie.