Faktycznie Pisowski Wał brzmi lepiej
Ciekawe czy zniszczenie kompromisu aborcyjnego nie miało za zadanie czegoś takiego, żeby bardziej inteligentne Polki wyjeżdżały z kraju i pozostawał sam zaścianek (ciemnogród bardziej…) mega pro-KK i propisowski ?
To by pomogło PiSowi zniszczyć trójpodział władzy i wprowadzić rządy autorytarne, a dodatkowo jak mniej dzieci się dzięki temu będzie rodziło to będzie mniejsza inflacja i mniejsze podatki z powodu 500+ i jeśli już mają płacić to na dzieci, które będą ich w przyszłości popierać XD
Wiadomo, że pieniądze im się kończą
USA juz rozważa kroki prawne i sankcje w stosunku do Polski. Nie zostaniemy zaproszeni na grudniową Konferencję domkartyczną a nasz prezydent i premier zostana w USA presonami non grata. Prawdopodobnie możemy tez nie dostac czołgów Abrams.
Teraz już jestem pewien, że PiSem rządzą ruscy agenci. Innego wytłumaczenia nie ma!
3 polubienia
Ja tam słyszałem, że próbuje Amerykanów rozegrać zasadą kija i marchewki (jeśli faktycznie się łudzi to współczuje), że proponuje, że będzie im wchodził w d**pę czyli kupi za duże pieniądze Abramsy, a jak nie to będą próbować jak mówi Leszek Sykulski, którego bardziej niż JB propaguje Korwin szantażować Amerykanów próbą robienia dobrze Rosji (OCZYWIŚCIE KOSZTEM POLSKI, NO ALE CÓŻ - skąd my to znamy )
Ale nie wiem czy to prawda tyle, że wydaje mi się, że tak może być. A chodzi oczywiście o zaakceptowanie przez Stany Zjednoczone LEX ANTY-TVN
W sumie Leszek Sykulski tak nie mówi, ale mówi, że powinniśmy bardziej współpracować gospodarczo z Rosją … (Nie chcę tutaj zniesławić czy obrazić pana Leszka)
Natomiast faktem jest, że Kaczyński wykonuje bardzo dziwne i pozornie niezrozumiałe kroki
1 polubienie
Na pewno rząd Stanów Zjednoczonych “wezwał PiS do zastanowienia się”
Niestety jedyna nasza nadzieja w Joe Bidenie i nowej ekipie w Białym Domu
Nadzieja na utrzymanie szczątkowej wolności w Polsce
Na filmach to nawet jeden gosc potrafi pokonac 20 innych na raz bo podobno umie sie bic. XD
1 polubienie
Ale to amerykańskich XD A ja miałem na myśli polskie seriale typu “Policjantki i Policjanci” XD Ewentualnie W11
Ostatnio Stany Zjednoczone i Wielka Brytania wprowadziły sankcję na Białoruś … Pomyśleć, że możemy być następni
To nawet Niemcy robią wszystko, żeby uniknąć sankcji, ale u nas mam nadzieję, że do tego nie dojdzie…
Akurat czołgami się nie martwię. Ale ogólnie te sankcje mogą być dopiero czubkiem naszych problemów.
3 polubienia
Oby to skalkulowali i się pogodzili, że nie uda im się zmusić Stanów Zjednoczonych do uległości
Przecież jak na nas sankcje nałożą to chyba będzie totalny upadek PiS-uarów
Już w tej chwili mamy problemy gospodarcze spowodowane 500+ i lockdownami a jeszcze PiS chyba robi nadal wszystko, żeby nie dostać Unijnego Funduszu Odbudowy (chyba, że nie jestem na bierząco)
2 polubienia
Taktyka Pis jest ogólnie poplątana. O ile jest to taktyka a nie Alzheimer prezesa.
1 polubienie
No i jeszcze zbliża się do nas Pisowski Wał zwany dla niepoznaki Polskim Ładem
1 polubienie
Problemy gospodarcze są spowodowane nieudolnością rządów, generalnie.
Pamiętam, jak podczas pierwszych wyborów Kaczyński publicznie powiedział, że dla jego wizji Polski gotów jest na gospodarcze spowolnienie. No i spowolnił. Jesteśmy za Rumunią. I najniższe PKB w historii.
3 polubienia
A wiadomo w jakim to kontekście mówił ?
PS. Spotkałem się z opinią, że w 2 lata zniszczyli polską złotówkę (Ale szczerze nie przyglądałem się, żeby ocenić na ile to prawda i w jakim sensie! Wiem jedynie, że non stop z Węgrami się prześcigamy w najwyższej inflacji naszych walut w UE)
W kontekście wyborów. Tych pierwszych. I tej obietnicy dotrzymał.
Qrva, przed chwilą byłem w sklepie po chleb, bo przedtem zapomniałem kupić. Dobrałem dwa Żubry. Prawie 11 zł. I o czym tu dalej gadać?
2 polubienia
A Orban to też socjalista komunista ?
Jaki jest FIDESZ ?
1 polubienie
Widać, że Kaczyński się na nim wzorował i razem toniemy w tym bagnie
Mam powody sądzić, że jesteśmy mimo wszystko bardziej ogarniętym narodem od Węgrów. Pytanie na ile
1 polubienie