Faktycznie Pisowski Wał brzmi lepiej 
Ciekawe czy zniszczenie kompromisu aborcyjnego nie miało za zadanie czegoś takiego, żeby bardziej inteligentne Polki wyjeżdżały z kraju i pozostawał sam zaścianek (ciemnogród bardziej…) mega pro-KK i propisowski ?
To by pomogło PiSowi zniszczyć trójpodział władzy i wprowadzić rządy autorytarne, a dodatkowo jak mniej dzieci się dzięki temu będzie rodziło to będzie mniejsza inflacja i mniejsze podatki z powodu 500+ i jeśli już mają płacić to na dzieci, które będą ich w przyszłości popierać XD
Wiadomo, że pieniądze im się kończą 
USA juz rozważa kroki prawne i sankcje w stosunku do Polski. Nie zostaniemy zaproszeni na grudniową Konferencję domkartyczną a nasz prezydent i premier zostana w USA presonami non grata. Prawdopodobnie możemy tez nie dostac czołgów Abrams.
Teraz już jestem pewien, że PiSem rządzą ruscy agenci. Innego wytłumaczenia nie ma!
Ja tam słyszałem, że próbuje Amerykanów rozegrać zasadą kija i marchewki (jeśli faktycznie się łudzi to współczuje), że proponuje, że będzie im wchodził w d**pę czyli kupi za duże pieniądze Abramsy, a jak nie to będą próbować jak mówi Leszek Sykulski, którego bardziej niż JB propaguje Korwin szantażować Amerykanów próbą robienia dobrze Rosji (OCZYWIŚCIE KOSZTEM POLSKI, NO ALE CÓŻ - skąd my to znamy
)
Ale nie wiem czy to prawda tyle, że wydaje mi się, że tak może być. A chodzi oczywiście o zaakceptowanie przez Stany Zjednoczone LEX ANTY-TVN
W sumie Leszek Sykulski tak nie mówi, ale mówi, że powinniśmy bardziej współpracować gospodarczo z Rosją … (Nie chcę tutaj zniesławić czy obrazić pana Leszka)
Natomiast faktem jest, że Kaczyński wykonuje bardzo dziwne i pozornie niezrozumiałe kroki 
Na pewno rząd Stanów Zjednoczonych “wezwał PiS do zastanowienia się”
Niestety jedyna nasza nadzieja w Joe Bidenie i nowej ekipie w Białym Domu 
Nadzieja na utrzymanie szczątkowej wolności w Polsce 
Na filmach to nawet jeden gosc potrafi pokonac 20 innych na raz bo podobno umie sie bic. XD
Ale to amerykańskich XD A ja miałem na myśli polskie seriale typu “Policjantki i Policjanci” XD Ewentualnie W11
Ostatnio Stany Zjednoczone i Wielka Brytania wprowadziły sankcję na Białoruś … Pomyśleć, że możemy być następni 
To nawet Niemcy robią wszystko, żeby uniknąć sankcji, ale u nas mam nadzieję, że do tego nie dojdzie…
Akurat czołgami się nie martwię. Ale ogólnie te sankcje mogą być dopiero czubkiem naszych problemów.
Oby to skalkulowali i się pogodzili, że nie uda im się zmusić Stanów Zjednoczonych do uległości 
Przecież jak na nas sankcje nałożą to chyba będzie totalny upadek PiS-uarów 
Już w tej chwili mamy problemy gospodarcze spowodowane 500+ i lockdownami a jeszcze PiS chyba robi nadal wszystko, żeby nie dostać Unijnego Funduszu Odbudowy (chyba, że nie jestem na bierząco)
Taktyka Pis jest ogólnie poplątana. O ile jest to taktyka a nie Alzheimer prezesa.
No i jeszcze zbliża się do nas Pisowski Wał zwany dla niepoznaki Polskim Ładem 
Problemy gospodarcze są spowodowane nieudolnością rządów, generalnie.
Pamiętam, jak podczas pierwszych wyborów Kaczyński publicznie powiedział, że dla jego wizji Polski gotów jest na gospodarcze spowolnienie. No i spowolnił. Jesteśmy za Rumunią. I najniższe PKB w historii.
A wiadomo w jakim to kontekście mówił ?
PS. Spotkałem się z opinią, że w 2 lata zniszczyli polską złotówkę
(Ale szczerze nie przyglądałem się, żeby ocenić na ile to prawda i w jakim sensie! Wiem jedynie, że non stop z Węgrami się prześcigamy w najwyższej inflacji naszych walut w UE)
W kontekście wyborów. Tych pierwszych. I tej obietnicy dotrzymał.
Qrva, przed chwilą byłem w sklepie po chleb, bo przedtem zapomniałem kupić. Dobrałem dwa Żubry. Prawie 11 zł. I o czym tu dalej gadać?
A Orban to też socjalista komunista ?
Jaki jest FIDESZ ?
Widać, że Kaczyński się na nim wzorował i razem toniemy w tym bagnie 
Mam powody sądzić, że jesteśmy mimo wszystko bardziej ogarniętym narodem od Węgrów. Pytanie na ile