Mamy drugą inflację w Europie po Węgrzech. A to początek. Byłem zdumiony, że w Polsce jest już w użyciu nominał 500.
Ja też stosunkowo późno o Janie III Sobieskim 500zł się dowiedziałem, ale to już jakiś spory czas temu.
Czyżby to był sygnał, że będzie naprawdę źle ?
Żubry czy 4-paki żubrów? Aaaa dobra byłeś w sklepie Polskiego przedsiębiorcy którego Pis ratował przed upadkiem wprowadzając zakaz handlu w niedzielę. Nie kupuję w sklepikach bo:
-drogo jak…
-warzywa,owoce i mięso drogie
-wybór kiepski
-czystość często jest dość wątpliwa
-zatowarowanie jest często w dużych sklepach.
W większym sklepie żubr 1,89pln Chleb taki ciemny z nasionami 3,99pln a najtańszy 1,89pln
Ten banknot, to alarm.
Jeśli nie wiadomo o co chodzi Kaczyńskiemu, to na pewno chodzi o władze!
Lub pieniądze
Jest. I na początku miał być tylko banknotem transferowym i był niedostępny. Obecnie często go widać.
Dwie puszki. Byłem w Polo, bo tu są dwa markety, ten drugi jeszcze droższy. Wędlina foliowana w przeliczeniu tyle tu kosztuje, co w niemieckim Kauflandzie. W Media-Mark w Polsce drożej.
Polo jest drogie i nie grzeszy świeżością Mimo że pochodzą z Kuj-pom obecnie stąd uciekają.
Tego to nie wiem. Nie mam wyboru, więc tam kupuję. Ale na jakość nie narzekam. Standardowa, jak wszędzie.
Jan III Sobieski - ostatni podmiotowy władca I Rzeczypospolitej, który niejako doprowadził ostatecznie też do naszego upadku odsieczą wiedeńską reprezentuje banknot 500+! Przypadek ? Nie sądzę !
Kolega kiedyś pracował w Viando(wędliny) jako opiekun Polo. Stwierdził że nie wytrzymał tego co tam na lady szło. Zero jakichkolwiek norm. Za to np “zła” Biedronka ma normy tak ostre że wiele firm dostawców nie sprostuje temu. Jedyna zaleta Polo to to że mają piwo w lodówkach.
Odsiecz wiedeńska nie miała wpływu na upadek Rzeczypospolitej.
Jakiś jednak miała zawsze. Wiadomo, że nie była to jedyna przyczyna, a jedna z wielu
Ja tam nie wiem. Jem, smakuje jako tako i nic mi nie zaszkodziło. Żebyś Ty wiedział, jak robiono wędliny w latach 80, to byś się za głowę złapał. Zresztą nie tylko wędliny.
A po ile zubr? 3 zlote puszka?
Nie miała. Rzeczypospolita już wtedy była w głębokim, nieodwracalnym upadku.
Wiem. A kolega nie wytrzymał i zmienił firmę na Sobieski Vodka. Obecnie sobie chwali, żyje z stłuczki jak pan.
A w Polo noo nie zbyt lubiłem sery czy wędliny.
Ponad, ale dokładnie nie zwróciłem uwagi. Wkoorwiła mnie cała cena.
Jedyny plus jest taki, że my jesteśmy w sojuszu z Zachodem, z którego oczywiście Kaczyński chciałby nas wyciągnąć, no ale zawsze Zachód ma instrumenty na nas nacisku, a na Białoruś i Łukaszenkę to nie bardzo, bo Rosja za nimi stoi