Ja z tego, ze u nas nie spadaja bomby (chociaz to nic pewnego) oraz, ze mieszcze sie w czesc ubran jeszcze. I dostaje dobre rady od piekielnego kolegi, ktory dzieki niemysleniu ma dobra prace, w ktorej moze spac. I z tych prostych rzeczy: dach nad glowa, jedzenie, cisza, cieplo oraz mozliwosc tutaj bycia.
Wiosna idzie.
Wiosna jest dobra na anagram …
okonek, tradycyjnie już dla Ciebie rebus, Nunu jak i pozostałe tęgie umysły też mogą skorzystać …
W. I.
no tak, nie da sie ukryc, ze mojemu rozmiarowi do 74 niedaleko ![]()
Nunu, co liczby 74 i 76 mogą oznaczać?
No niestety, nie wiek. Nic Ci te obrazki nie mówią?
To sa pierwiastki chemiczne. Tylko tej pani to nie znam, chyba ze nie ma to znaczenia
Mogę podpowiedzieć w drodze wyjątku, że imieniny obchodzi 13 kwietnia lub 4 września.
Oj tak. Tylko cos wolno w tym roku.
W sumie - ma jeszcze (wg kalendarza) troche czasu …
I tradycyjnie buźkę znalazl mi google ![]()
Ze zdrowia
To masz prawie połowę rebusa rozwiązane …
Z medali olimpijskich!!!
Z udanych sprzedaży płyt!!! [blisko 700 zł zysku].
Z krótkiego urlopu w Poznaniu…Przywiozłem słońce na cztery dni!!! ![]()
Z nabytej nieznanej mi powieści Patricka Modiano!!! [Dora Bruder].
Z 24 stopni ciepła w mieszkaniu,po 6 dniach nieobecności ![]()
Wreszcie z obejrzenia kapitalnego serialu netfliksowego,“Ołowiane dzieci”!!!
To miło przeczytać, że ktoś jest aż tak radosny ![]()
Tyle chrzanienia że należy się cieszyć z drobnych spraw i drobnych przyjemności…A jak pada konkretne pytanie,nikogo nic nie cieszy…
Doprawdy,fenomen… ![]()
Ludzie mają wiele powodów do radości i cieszą się, ale nie każdy chce się swoją radością dzielić z innymi. Czasem chce się je zachować dla siebie ![]()
Ja na przykład ucieszyłam się dzisiaj nowymi zagadkami kolegi @Bingola . Dlaczego się tą radością nie dzielę? Dlatego, że ludzi nie rozwiązujących zagadek moja radość zwyczajnie zdziwi, a ludzie, którzy rozwiązują cieszą się tak, jak ja, więc nie mam czym się z nimi dzielić, bo oni identyczną radość mają. ![]()
Zdziwi???
Nie ma w tym nic dziwnego…
Natomiast możliwa jest całkowita obojętność, jak w moim przypadku…
Taką metodą to można zaorać każdy temat.
Lub nie poruszać żadnego.