Ok.Skoro tak mowisz…
Ale jutro bo dzisiaj musze Joolsa Hollanda i jego big band
To co przentuje Alboran nazywa sie cantoautor - piesniarz? Balladzista? Nie jest to gatunek wymierajacy, nastepcy powoli dojrzewaja.
Ale już się nie przebijają w tej papce. Ty znasz Alborana, bo posługujesz się Castellano… ale na świecie? Kto z użytkowników go kojarzy?
Wbrew pozorom muzyka hiszpanska ma sie dobrze, choć niekoniecznie w Europie. Dawne kolonie to olbrzymi rynek.
A ostatnim takim odkryciem jest Rosalía, właściwie Rosalía Vila Tobella, dosc kontrowersyjna, ale zobaczymy co z niej wyrosnie…
Zaprzyjaźnić?
Z kapitanem Kirkiem, ale nie dlatego, że był jakąś wybitną postacią filmową, tylko dlatego, że wszystko bym oddał za możliwość takiego podróżowania
Tez mnie zatkało…
Oczywiście że tak, bo Sharon Stone ma najwyższe IQ wśród hollywoodzkich aktorek A ja jestem sapioseksualny
Sapiesz w trakcie, znaczy się…?
A jak myslisz, skad sie wziela nazwa homo sapiens?
Bo od zarania ludzie już sapali do siebie, a z najbardziej sapiących wyłoniła się rasa polska.
Ja to prędzej homo erectus…,. tfu, wróć…, hetero erectus miało być…
Z Bogumiłem Niechcicem…
moja ukochana postac książkowa i filmowa.
Realista, człowiek pogodny i życzliwy, taki do tańca i rozanca.
Tylko ta zona…
No fakt, problem z tą Barbarą
Pewnie by mnie od Bogumiła parasolką pogoniła.
Z postaciami granymi przez Jana Himilsbacha.
@kocieoczko Ja podobnie z Bogumiłem Niechcicem. Potem z Wokulskim (ale z postacią książkową) i z Panem Wołodyjowskim - tym filmowym - granym swego czasu przez Łomnickiego. Potem z doktorem Lubiczem z “Klanu” i z głównym bohaterem księdzem z “Detektywa w sutannie”. Bardzo lubię Lennego z serialu “Młody papież” i kardynała Angelo (z tego samego filmu), Dr Hausa, Adasia Miączyńskiego granego przez Kondrata i detektywa Monka- ale przyjaźń z nimi wszystkimi w realu byłaby nieco kłopotliwa
A nie z dr.Strosmajerem?
Wczesniej o tym nie pomyślałem ale bohaterowie kina czeskiego byliby wrecz idealni moze nie od razu do przyjazni ale przynajmniej do paru piw!
E, ja myślę, że mając taki wybór, to Bogumił pogoniłby tę toksyczną Barbarę i wziąłby Ciebie @Kocieoczko!
Zgrabne,brawo:))
Ciekaw jestem czy istnieje facet,taki świadomy swego,ktory zaakceptowalby Barbare?