Zamiast pracować nad sztuczną inteligencją, dlaczego ludzie nie zajmą się naturalną głupotą?

Żaden nauczyciel nie każe przynieść dzieciom kasztanów, czy krepy z “dziś” na “jutro”, a zapamiętanie co będzie potrzebne jest częścią nauki, ćwiczenia pamięci.

5 polubień

Gdyby tu była koleżanka @joko to i tak by zdążyła przede mną z tem rebusem. :rofl:

3 polubienia

Ona czasem daje prędzej rozwiązanie, niż ja rebus. Ale ona umie też latać na miotle, trza uważać …

3 polubienia

Nauka tabliczki mnożenia też była takim treningiem.

3 polubienia

Ciekawe czy @joko ma silnik parowy w tej mietle? :shushing_face:

2 polubienia

A nie Ferdynand Ossendowski? Dziś zupełnie zapomniany przez wymazanie z bibliotek wszystkich jego książek przez komunistów po wojnie, za jego publikacje o Leninie.

3 polubienia

Ossedowski? Ossendowski? Ten jasnowidz?

Mnie byś trochę przywiózł, ale wybierasz się do Warszawy jak sójka za morze

1 polubienie

A to już się w tym względzie w Wikipedią prostuj. Ja tych tłumaczeń nie liczyłem, bez bicia się przyznaję.

Wikipedia o Lemie:

3 polubienia

Najpierw do Berlina, Warszawa niech jeszcze na birbanta poczeka …

3 polubienia

NO to Ossendowski ma 150 przekłądów na 20 języków. Nakładu nie podają.

3 polubienia

Trzeba więc Wikipedię pogonić, niech zmienią niech nie piszą jak nie wiedzą! :grin:

3 polubienia

Ale warto przeczytać jego biogram, Facet był niesamowity!

3 polubienia

Może z Mosiny się uda?
Wiem już o Ossendowskim. On miał ksywę Mark Czertwan albo Feranto. Coś tam jego czytałem, ale czy miał najwięcej przekładów, to nie wiem. W ogóle mało wiem o nim, pamiętam tylko, że był zadeklarowanym antykomunistą.

3 polubienia

Znam go. Robi wrażenie … Aż czasem trudno uwierzyć.

2 polubienia

Podobnie, jak wierszy na pamięć; a teraz usłyszysz od rodzica: po co to dziecku? przecież ma kalkulator w komórce :frowning:

3 polubienia

Oj tam oj tam…
Też się macie o co sprzeczać?
Jak ja napiszę książkę, to dopiero tych tłumaczeń będzie…
Nawet nie dacie rady ich zliczyć!
grin

4 polubienia

Ale rebus benaska rozwiązałem przed Tobą…, aa… :stuck_out_tongue: :sunglasses: :rofl:

4 polubienia

Że niby trzeba będzie tłumaczyć o co w niej chodzi? :rofl:

4 polubienia

Masz na myśli Stefana Ossowieckiego zapewne.

3 polubienia