Zapis daty

Dla mnie ten system jest co najmniej niezrozumiały.

3 polubienia

On jest bardzo, ale to bardzo prosty. Jednak na ogóle nawet tak prostych rzeczy nie lubię wyjaśniać, ale jak chcesz, wyjaśnię na privie. Oczywiście nie nalegam :slight_smile:

4 polubienia

Gdybyś mi wyjaśnił, to poznałabym jednak coś nowego ale boję się, że wtedy, to już całkiem wszystko by mi się pomieszało z tymi datami :wink:

2 polubienia

Nic Ci się nie pomiesza. Mało tego, może sama gdzieś tam w zakamarkach będziesz mogła go zastosować i nikomu nie przyjdzie na myśl, że to data. Zaraz zapukam na priv :slightly_smiling_face:

2 polubienia

Znakomita ilustracja problemu który poruszyłem i którego nikt do dziś nie próbował wyprostować.

2 polubienia

Benasek,jak widać nie każdy jeszcze wie,że jesteś taki walniety,że na wszystkie zapisy masz swoje wlasne szyfry.:grin:
Ja juz od lat to wiem.:joy:

3 polubienia

No patrz, a ja tego nie pamiętam…

1 polubienie

Gdzie wyprodukowano Twój komputer?

Joko gdyby nie szczery i głośny śmiech, kosmici mieliby nas za SMUTASÓW.
image
:innocent: :wink:

2 polubienia

Ten ostatni wyraz też znam. Od dawna :wink: Wyrazem kłótas przezywaliśmy się już w przedszkolu :wink:

2 polubienia

01.01.2019, czy teraz to właściwie 05.01.2019, zawsze z kropkami i z rokiem w całości.

3 polubienia

Ależ Ty roztargniona… 2020 rok mamy. Trzeba go wpisywać w całości, bo jeśli tego nie zrobimy, to zawsze po 20 ktoś może dopisać dwie dowolne cyfry i narobić bigosu :wink:

3 polubienia

A ja pierwszy raz słyszę takie słowo.
Pewnie w moim przedszkolu były same SKARŻYPYTY i nikt się nie kłócił.
image

2 polubienia

:rofl: :rofl: noo i tak przez mniej więcej cały styczeń piszę poprzedni rok i potem muszę poprawiać, teraz będzie trudniej, bo będą 2 cyferki do poprawki zamiast jednej :stuck_out_tongue:

3 polubienia

Zeby wieszcza Mickiewicza zacytowac
Nareszcie rzekł Woźnemu, że się chce rozbierać.
Woźny pas mu odwiązał, pas słucki, pas lity,
Przy którym świecą gęste kutasy jak kity,
Z jednej strony złotogłów w purpurowe kwiaty,
Na wywrót jedwab czarny, posrebrzany w kraty

3 polubienia

Okonek, ale to już całkiem inny wyraz. W tamtym wierszyku było słowo “kłótas” (od kłótni) :wink:

2 polubienia

A krzywizna po łacinie to jest curvatura, też piękne stare słowo :innocent:

2 polubienia

W wielu jezykach curva lub pochdnie to zakret. Czasem mnie pytali czemu Polacy tak czesto rozmawiaja o zakretach?

4 polubienia

To nie jest kwestia miejsca produkcji tylko ustawień. Można to samemu zmienić.

3 polubienia

A po łacinie curva to krzywa :slight_smile:
A mnie też ciekawi, czemu Polacy zrobili przekleństwo używane jako przecinek właśnie z tego słowa. (oprócz idealnego brzmienia do wyżywania się na nim).

4 polubienia