Miałem na myśli anty szczepieniowi, a nie antyrządowi.
Pozwolę zachować sobie własne zdanie w tym temacie. Tak zarzucamy PISowi, że są ludzie lepszego i gorszego sortu…
Masz to tego niezbywalne prawo.
Ale, kuźwa, jest ktoś za dystrybucję szczepień odpowiedzialny, co nie? Bo są najazdy na tych szczepionych, ale nikt słowem się nie zająknął, kto na to pozwolił. Sami się nie szczepili.
A ci szczepieni to rozumu nie mają?
Acha Nie wiem, czy była za, czy przeciw szczepieniom. Zdanie mogła zmienić, ale widziałam wywiad z nią i … nigdy więcej. Wydawałoby się, że człowiek kultury, mający tę kulturę krzewić powinien umieć rozmawiać, nie rzucać wulgaryzmami.
A to już inna sprawa.
Na ich miejscu odmówiłbym i czekał na swą kolej. Ja ich nie pochwalam, ja mówię o tym całym popierdolonym polskim bałaganie. Ktoś ich mógł podpuścić, a oni dali się wrobić.
A o banku Idea jakoś ciszej się zrobiło.
Ci zaszczepieni nie do końca są winni tej sytuacji. To szefowa fundacji Jandy “załatwiła” szczepionki poprzez szefa TVN, który zna… Tak twierdzi Onet.pl.
Odpowiadać za sytuację powinien ten, komu szczepionki dla grupy zerowej powierzono.
Zgadzam się i pisałem tak powyżej.
Ale z jakiej racji, ot tak sobie można po znajomości? Akurat szef TVN ma takie wejścia w pisowskiej krainie? Tu z daleka śmierdzi podpuchą.
A ja sobie poczekam co będzie. Wcale się nie zdziwię jak się za jakiś czas okaże, że pisowskich szczepień poza kolejnością było kilka tysięcy. Może to właśnie jakiś partyjny “sygnalista” się oburzył za tę Jandę i Millera?
Nie wiem. Wiem tylko, że w TV na debatach polityce skaczą sobie do gardeł, a w kuluarach razem wódkę piją i nabijają się z naiwnych telewidzów
Niech ktoś mnie przekona, że Kaczyński, Terlecki czy Macierewicz nie zostali jeszcze zaszczepieni!
No i cała elita opozycji…Bo jeżeli ich wyznawcy w kulturze juz tez? Xd
a tego to nie wiadomo, choc nie zdziwilabym sie gdyby ta afera z celebrytami nie wyskoczyla przy okazji innych bezkolejkowych szczepien - lekarze nie chcieli zmarnowac rozmrozonych resztek, zrobili lapanke i wyszlo jak zwykle. szydlo z worka.
No właśnie to potwierdza że nie ma tutaj podziałow politycznych… Ludzie “na górze” was robią jak chcą śmiejąc się wam w twarz, a wy ciągle że to PiS jest winny… PiS jest wszystkiemu winny mimo że gwiazdki kultury się zaszczepiły… Ciągle tylko PiS PO…
Potwierdza się że poza kamerami nie mają nic do siebie, robią interesy i lewe szczepienia, może trzaskowski czy inny Jaki już dawno zaszczepieni, ale nieeee my dalej wierzymy w ten cały polityczny teatr… PiS jest zaszczepiony i przekupił gwiazdy a biedna uczicwa solidarność NIE… Nie bo podobno nie lubi pisu xd
Solidarność XD… Miało być opozycja
Ludzie na górze robią bezczelnie cały naród w wała. Niestety, opozycja też jest do dupy, póki co.
to nie chodzi o to kto idzie pierwszy pod igle.
chodzi o podejscie do sprawy - niestety sluzba zdrowia od dziesiecioleci jest tak zdezorganizowana i niewydolna, ze wystarczy iskra - w tym przypadku kilkadziesiat szczepionek, ktore zamiast wylac wykorzystano i zaczela sie awantura.
ja tam na swoja kolejke spokojnie poczekam - poniewaz nie mieszkam w strefie specjalnego zagrozenia i nie prowadze trybu zycia, ktory by mnie za tak narazal nie musze sie spieszyc.
natomiast wiem, ze ludzie, ktorzy prowadza tu jedyny, wiejski market juz wczoraj byli na szczepienu, choc mlodsi ode mnie - ale ich praca to ciagly kontakt z ludzmi, wyjazdy do hurtowni etc.
narzakaja, ze szczepienia ida za wolno? szybciej sie chyba nie da - wszystko ma swoje ograniczenia.
ale nie robmy z tego jakiegos dobra luksusowego.
duzym problemem teraz sa niespotykane w Hiszpanii sniezyce - utrudniaja transport do mniejszych osrodkow - i to jest problem, a nie to czy ktos sie zaszczepi przede mna? jak sie zaszczepi to nie zachoruje i jak sie z nim spotkam to mnie nie zarazi. tez duzo.
Jestem zanotowany, jako przechorowany, ale i też jestem w grupie ryzyka. Będę miał badania na przeciwciała już po raz trzeci. We wrześniu jeszcze miałem. Jak się te przeciwciała zachowają do tej pory, to spadam z kolejki na koniec i nie wiadomo, czy doczekam. Wali mnie to, bo i tak na coś trzeba umrzeć. Przecież nie ma obowiązku strzelać kopytami w kalendarz koniecznie na covida.
Jednego covida przeżyłeś to i 10cnastepnych przeżyjesz xd