Devil teraz w żłobku już małolaty próbują rządzić… oj nie na czasie jesteś.;(
Nauczyciele powinni dostawać benefity w postaci wizyt u psychiatry z zagwarantowanym terminem…żeby mogli się dostać w razie kolejnego lockdownu. Bo inaczej gospodarka stanie …zwłaszcza, że teraz karetek brakuje.
Z dziećmi trzeba rozmawiać. Tylko tyle i aż tyle. Ta umiejętność zanikła gdzieś w połowie lat 90 kiedy mamusie masowo poszły do pracy po niezależność.
Kto nie ma babci do opieki ten ma duży problem.
Mamy też smaczne trujące jabłka - smartfony i social media które to skutecznie przejęły kontrolę nad młodymi umysłami robiąc z nich kupę.
Taki Friz, ekipa czy inny youtuber jest bardziej przekonujący niż mama i tata.
Rodzic każe się uczyć i iść do pracy na 8h.
YouTube powie - bądź wolny, rób co chcesz, olej system. Liczą się suby.
Niewielu nauczycieli nadaje się na nauczycieli.
A jeszcze mniej rodziców nadaje się na rodziców. Wychowanie dziecka, które jest powinnością jego rodziców jest przez tych rodziców normalnie olewane. I jak potem takie niewychowane dziecko ma sobie radzić w przedszkolu, szkole, pracy? To dlatego coraz więcej patologii nam rośnie.
O wsadzaniu kosza na głowę już było. Kiedyś -nie do pomyślenia.
Czytałam to wczoraj, nie ma info o wieku ucznia, w sumie to bez znaczenia. Współczuję tej kobiecie. Aby nie było więcej takich sytuacji, tego się boję.
Te dzieci kiedyś dorosną. Jaki będzie świat, gdy to one będą rządziły? Że kto mocniejsze pięści ma, ten wygrywa?
Dlaczego ludziom tak trudno być … człowiekiem? Skąd tyle agresji?
Teraz dzieci robi się dla 500+
Matkom nigdy nie było tak dobrze jak teraz. Zasiłki, 500+, wyprawka, lepsza ściągalność alimentów, nie muszą prac pieluch, milion ekspertów od macierzyństwa w internecie.
Trzeba tylko nauczyć się rozmawiać z partnerem i dzieckiem. To lepsze od setek zajęć dodatkowych za które trzeba płacić.
Tez sie nad tym zastanawiam. Jedna z teorii mowi, ze jemy za dużo umeczonego miesa z hodowli przemyslowych. Nie miesa w ogole, ale wlasnie przsiaknietego przeróżnymi substancjami i hormonami wydzielanymi przez broniace się przed meczarniami i fatalnym wyzywieniem zwierzaki. Byloby OK, ale weganie i wegetarianie tez agresywni? Moze pestycydy?
W koncu chemia organiczna jest ciagle niezglebiona jak Row Marianski.
Przyczyny jakies byc musza, bo rozwoj nie tylko cywilizacyjny ludzi, ale zycia w ogole charakteryzuje sie cyklicznoscia.
A moze po prostu jest nas za duzo? Ale z drugiej strony najwieksze do tej pory zbadane mrowisko siega od Alicante pod Neapol - czyli biorac pod uwage rozmiar to jakby ludzkosc zasiedliła sporą czesc ukladu słonecznego?
Agresja poza tym nie bierze sie znikad - media, czyli srodki masowego przekazu tez nie sa bez winy.
Kiedyś pomagał klaps. Dziś uznaje się go za przemoc i próbuje karać.
Dostałem kilka razy bo zasłużyłem. Może gdyby nie to w połączeniu z zainteresowaniem rodziców dziś byłbym stałym bywalcem wiat śmietnikowych.
Bo do nauki to ja się nie garnąłem.
Dziecko trzeba umieć ogarnąć.
Teraz jest trudniej bo i pokus przybyło. Ja nie miałem internetu. Mama była w domu. Obiad był w domu a nie szkole. Zabawy były na podwórku a nie online.
Nowy świat. Wyzwanie dla szkół i rodziców. Nie nadążamy.
To prawda, nawet tu bardzo mlody czlowiek zastanawial się co napisac do kolezanki, zamiast po prostu podejsc i porozmawiac chocby o pogodzie?
Po co nam mózg i usta skoro mamy kciuki i podpowiadanie słów?
Zeby to podpowiadanie jeszcze dzialalo prawidlowo?
Ja juz troche do bzdur jakie wychodza po uzyciu tlumacza google przywyklam…
Można to wyłączyć.
Mam wyłączone.
Ale z tlumacza google korzystam z lenistwa czasem, szybciej gotowr umaczenie spolszczyć poslugujac die edytorem niz pracowicie wypisywac od nowa.
Ja włączone aczkolwiek czasem mam ochotę wrzucić telefon do kibla jak widzę te cenne rady.
To jednak wciąż tylko sztuczna inteligencja.