Zdrowie nauczycieli

Ze słowem sztuczna się zgodze, ale inteligencja??? :wink:

2 polubienia

Właśnie tak…

Mnie powinni (kiedyś) odebrać prawa rodzicielskie i za kraty. Teraz Jula bylaby narkomanką…

5 polubień

Kiedys? Zabrali by Ci Julke tuz po urodzeniu.
Tak ja dzislo sie to w Hiszpanii, jeszcze do lat 80. W innych krajach, nie tylko katolickich lepiej nie bylo.

2 polubienia

Moja babcia miała 7 dzieci i pokój z kuchnią. Żadne nie umarło z głodu i brudu. Pracował tylko chłop z którym żyła 55 lat. Wszystkie dzieci wyszły na ludzi.

Moja koleżanka ma 1 dziecko, pracę, alimenty, 500+, M4, auto. Rozwód po 3 latach. Nie daje rady. Dziecko ma problemy w szkole.

Nic więcej nie dodam.

4 polubienia

Pierwsze sześć lat było idealnie. Potem, cała szkoła podstawowa: nie chciała się uczyć. W ogóle. Czasem pokazywała, że stać ją na szóstki. Szkoła ogólna (obok nas) to kwitło dilerstwo, a ja prawie cały dzień byłam w szkole. MUSIAŁA chodzić do szkoły bezpiecznej. No coż, przyznaję, wytłukłam to. A potem ona mi o tym powiedziała. I na dodatek do średniej muzycznej żałowala że nie poszła. Ale to lepiej (objawiło się hashimoto…). Teraz też jest super!

4 polubienia

Taaaaaa…

6 polubień

Widzę, że dziecię w prawej łapce ma papieroska. A w lewej? Jakże to tak? Nic??? Pusta lewa łapka? Ani kieliszeczka ani buteleczki z piwkiem? Nikt nie dba o to dziecko jak należy :thinking:
No i Tobie zaraz łapkę przetrącę. wiesz doskonale jaki obrazek się pokazuje jak się kliknie w ten malutki kolorowy prostokącik pod obrazkiem?
…świetny! :joy:

6 polubień

Piersióweczka schowana, ale obecna! :rofl:

2 polubienia

Polska rzeczywistość sukcesywnie wprowadzana do szkół od czasy reformy gimazjalnej i nauczania zintegrowanego, czyli co roku gorzej :frowning:

6 polubień

Nie wczytał się
:relaxed:

3 polubienia

Zdecydowanie,tak!
I to spory.
Mam to na codzień od dziecka w domu i doprawdy,nie ma dla mnie wiekszych durniów niz ci co kpią z tego zawodu.
To jest delikatnie mowiąc,tak daleko posunieta krzywdząca niewiedza ze jak ognia unikam rozmow na ten temat bo to z kim mam do czynienia,ostatnio wyszło w trakcie protestów.I są to ludzie ktorych i bez tego tematu,unikam cale zycie.
A poza tym,Polska to taki kraj ze kazdy im cieńszy bolek tym bardziej lubi gryzć,obrażać,napadać i wylewac pomyje.
Nauczyciele czy pielegniarki,idealnie sie nadają do bycia ofiarami.Nikt ich nie obroni i sami/same tez rady nie dadzą bo w Polszy nieformalnie rzadzą oderwani od łopaty,frustraci,kibole oraz wszelka czerń z pod znaku lepera…
Jesli powiesz takiemu ze od nauki i nauczycieli zalezy oblicze przyszlych pokoleń to zwróć uwage na wyraz twarzy onego humanoida który zagrodzi Tobie drogę.Bezcenne i mowi wiecej niz niejedna praca naukowa.

6 polubień

“(…)Nie potrafię jeszcze powiedzieć, czy zachowanie tego ucznia to efekt zdalnego nauczania, czy czegoś innego(…)”

Tak qwa…zdalnego nauczania. Przecież to chore. Rozwydrzone niewychowane bachory ale nie,to nie wina rodziców…Wszystkiemu winny jest covid i zdalne nauczanie Ten świat jest coraz bardziej poyebany. Żyć się odechciewa w takiej rzeczywistości. Za 15 lat będzie wysyp wszelakiej maści morderców i zwichrowanych zwyrodnialców i będzie na co winę zwalać. Covid i zdalne nauczanie…

9 polubień

MOWy już teraz są niewydolne. Bo dzieci nie można od wielu lat ograniczać i stresować a jak wyrosną na wyrostków bez zasad, to w międzyczasie pośmieją się w oczy nauczycielowi a potem wychowawcy w MOWie a społeczeństwo pogłaszcze po główce młodzieńca, bo wychowawca nie zdzierżył i się obronił. A powinno być tak, że delikwent idzie do pracy a nie nudzi się wymyślając kogo tu skatować, bo słabszy i co z tego można mieć.

3 polubienia

Przemoc w szkole to nie tylko polski problem. W Hiszpanii na razie nauczycieli zostawiaja w spokoju, piora sie miedzy sobą.
No i jednak dochodza problemy swiatopogladowe i rasowe. Nastepuje polaryzacja.
Przybysze z dawnych kolonii, postfaszystowskie wnuki, brak wzorcow i ogolna niewydolnosc szkolnictwa podstawowego i zawodowego.
Troche się ockneli jak im się z powodu covida kranik z turystami zakrecil. I szybki pieniadz skończył.
Ale zanim reformy zadziałają? Jedno pokolenie w duzej części stracone.

4 polubienia

Jutro tu opublikuję pantropę. W tym przypadku kciuki i podpowiadanie słów nie wystarczą. Dlatego nie każdy będzie w stanie ją rozwiązać …

2 polubienia

Pewnie znasz?
Potrzebował Icek nietypowego specyfiku, a mianowicie oleju z myszy. Chodził, szukał i nic. Poradził się więc rabina, który powiedział mu: - Jedź do Moskwy. tam na pewno znajdziesz. Wraca Icek z Moskwy i zdaje relację: - Idę sobie po takim zayebistym placu, aż nagle widzę duży napis MAUS OLEUM. Znaczy jest, znalazłem ten olej, ale cholera, sprzedawca umarł.

5 polubień

Ło matko bosko! Od jutra idę na L-4 :stuck_out_tongue_winking_eye:

4 polubienia

Może pocieszę Cię tym, że wysiłek intelektualny przy stworzeniu pantropy jest w moim odczuciu porównywalny do jej rozwiązania. Tak więc wiedz, że i mi nie jest łatwo :shushing_face:

3 polubienia