niecałe 100 lat, powinniśmy to nasze życie przeżyć maksymalnie atrakcyjnie, miło i przyjemnie, na luzie, a przy tym mądrze, sensownie, harmonijnie, w pokoju, a nie w znojach, w wojnach?
Mogę zostać przewodnikiem ludzkości. Możemy jako Polska, dać przykład całej ludzkości, budując 4 bajeczne, 50-milionowe HMP (Harmonijne Miasta Pierścieniowe) o średnicy 200 km, z jednakowymi mieszkaniami o pow. użytk. 100 mkw, dla każdego dorosłego, ulokowanymi na dookolnym pierścieniu infrastrukturalnym, nabywanymi na nieoprocentowany kredyt, spłacany po 100 zł, nawet przez 200 lat. Popieracie moje przewodnictwo ludzkości?
Nie mogłeś wczesniej, tak z pięć lat temu z tym apelem wystąpić?
Jak to ma wyglądać? Co ludzkość będzie spożywała? Jak z komunikacją? Będzie można trzymać rybki w akwarium?
Tę propozycję lansuję na Pytamy już od sporo więcej, niż 5 lat. Będzie spożywała wyłącznie dojrzałe, słodkie owoce, których rodzajów znamy dużą rozmaitość. W każdym HMP wszyscy będą skomunikowani ze sobą jedną dookolną multistradą na dookolnym pierścieniu infrastrukturalnym, jako że wszyscy będą przy nim mieszkali w 35-piętrowych blokach. Rybki akwariowe, czemu nie… Dookolne pociągi metra będą napędzane energią mięśniowo-wibracyjną. Zamieszczałem już nieraz na Pytamy szkice poglądowe takich HMP. Może jutro zamieszczę taki szkic poglądowy specjalnie dla Ciebie.
A coś więcej o napędzie mięśniowo-wibracyjnym?
Szczerze mówiąc, to pierwsze słyszę o tak doskonałych możliwościach.
Czy wibrujące mięśnie pasażerów będą w stanie poruszyć ciężki wagon?
Jakie będą miały przyspieszenie?
Dotrę na siódmą do pracy?
A może w HMP nie trzeba będzie spieszyć się do pracy?
No tak.
Ale to było w lipcu19, a teraz mamy pazdziernik20. Minęło 15 miesięcy.
Tylko krowa nie zmienia zdania, zwłaszcza że przez ten czas, to już pewnie czwarty z pierścieni jest na ukończeniu.
Są jeszcze wolne mieszkania na 32. piętrze?
Jestem nadzwyczaj tolerancyjny i nie koniecznie musi to być strefa wolna od LGBT.
Widziałeś taką rzadką parę parowozów, która pociągnie kilkadziesiąt wagonów? Cztery osoby swobodnie pociągną wagon, a osiem cały pociąg. Natomiast kilkadziesiąt osób taką energią mięśniowo-wibracyjną swobodnie pociągnie cały dookolny pociąg metra długości 600 km.
Te moje HMP są maksymalnie przemyślane, atrakcyjne, efektywne. Baza mieszkaniowa będzie ulokowana na dookolnym pierścieniu infrastrukturalnym, a wewnątrz niego cała super bajeczna, darmowa baza owocowo-rekreacyjno-turystyczna. Fabryki i magazyny będą ulokowane wewnątrz zbudowanych sztucznych wzgórz. Na zewnątrz HMP będą niezakłócane przez ludzi tereny dzikiej Przyrody, do podziwiania z dookolnych promenad widokowych, nadziemnych i podwodnych. Ilość czasu pracy i nauki bezstresowej zredukuję co najmniej o połowę. Jestem pewny, że chciałbyś żyć w takich HMP, nie umierać, i nie chciałbyś z nich nigdzie wyjeżdżać.