Zgodzicie się, że żyjąc tak bardzo krótko w stosunku do wieczności, czyli

niecałe 100 lat, powinniśmy to nasze życie przeżyć maksymalnie atrakcyjnie, miło i przyjemnie, na luzie, a przy tym mądrze, sensownie, harmonijnie, w pokoju, a nie w znojach, w wojnach?

• Tak
  • Nie
  • Trudno powiedzieć
  • Mam jeszcze inne zdanie nt. temat

0 głosujących

Mogę zostać przewodnikiem ludzkości. Możemy jako Polska, dać przykład całej ludzkości, budując 4 bajeczne, 50-milionowe HMP (Harmonijne Miasta Pierścieniowe) o średnicy 200 km, z jednakowymi mieszkaniami o pow. użytk. 100 mkw, dla każdego dorosłego, ulokowanymi na dookolnym pierścieniu infrastrukturalnym, nabywanymi na nieoprocentowany kredyt, spłacany po 100 zł, nawet przez 200 lat. Popieracie moje przewodnictwo ludzkości?

• Nie
  • Tak
  • Trudno powiedzieć
  • Mam jeszcze inne zdanie nt. temat

0 głosujących

Zayebiszczy pomysł. Mega.

Nie mogłeś wczesniej, tak z pięć lat temu z tym apelem wystąpić?
Jak to ma wyglądać? Co ludzkość będzie spożywała? Jak z komunikacją? Będzie można trzymać rybki w akwarium?

.podyarałem się.

2 polubienia

Tę propozycję lansuję na Pytamy już od sporo więcej, niż 5 lat. Będzie spożywała wyłącznie dojrzałe, słodkie owoce, których rodzajów znamy dużą rozmaitość. W każdym HMP wszyscy będą skomunikowani ze sobą jedną dookolną multistradą na dookolnym pierścieniu infrastrukturalnym, jako że wszyscy będą przy nim mieszkali w 35-piętrowych blokach. Rybki akwariowe, czemu nie… Dookolne pociągi metra będą napędzane energią mięśniowo-wibracyjną. Zamieszczałem już nieraz na Pytamy szkice poglądowe takich HMP. Może jutro zamieszczę taki szkic poglądowy specjalnie dla Ciebie.

A coś więcej o napędzie mięśniowo-wibracyjnym?
Szczerze mówiąc, to pierwsze słyszę o tak doskonałych możliwościach.
Czy wibrujące mięśnie pasażerów będą w stanie poruszyć ciężki wagon?
Jakie będą miały przyspieszenie?
Dotrę na siódmą do pracy?

A może w HMP nie trzeba będzie spieszyć się do pracy?

.to już by była całkowicie bajka rewelacyjna.:wave:

2 polubienia

W dzień Ci odpowiem.

Spać nie będę mógł.

.myśląc o HMP.

No nic. Owocnej nocy.

2 polubienia

Okazało się, że już aktywnie zetknąłeś się z takim moim tematem.

No tak.
Ale to było w lipcu19, a teraz mamy pazdziernik20. Minęło 15 miesięcy.
Tylko krowa nie zmienia zdania, zwłaszcza że przez ten czas, to już pewnie czwarty z pierścieni jest na ukończeniu.

Są jeszcze wolne mieszkania na 32. piętrze?
Jestem nadzwyczaj tolerancyjny i nie koniecznie musi to być strefa wolna od LGBT.

Na jaki rachunek mam przelewać te ‘stówki’?

1 polubienie

Inwestycje ruszą po wyborze mojej osoby na Przewodniczącego Polski. Mieszkania Ci nie braknie.

Przewodniczącego Polski już mamy.
Dwie takie sztuki mogą generować sytuację konfliktowe, co nie wpłynie dobrze na rozwój HMPów.

1 polubienie

Obywatele demokratycznie wybiorą po zaakceptowaniu referendum. Mam swój plan, jak wygrać takie wybory.

Może moje 35letnie doświadczenie w podrabianiu talonów na obuwie sportowe się przyda?

1389106921_by_krzys_500

.w piwnicy mam sprawny powielacz.

1 polubienie

Widziałeś taką rzadką parę parowozów, która pociągnie kilkadziesiąt wagonów? Cztery osoby swobodnie pociągną wagon, a osiem cały pociąg. Natomiast kilkadziesiąt osób taką energią mięśniowo-wibracyjną swobodnie pociągnie cały dookolny pociąg metra długości 600 km.

To spore te twoje miasta muszą być.

Spore i mądre.

Trochę je poprzesuwam, w czym mi na razie brak biegłości. Zresztą może lepszym pomysłem byłoby jedno wielkie HMP prawie na połowie powierzchni Polski.

Mnie wkoorfiają już te miasta któe są a ty chcesz mi zafundować takie molochy

1 polubienie

Kolego @ZiraaeL O ośmiorniczkach w tym mieście zapomnij. Chyba, że w konspiracji.

Te moje HMP są maksymalnie przemyślane, atrakcyjne, efektywne. Baza mieszkaniowa będzie ulokowana na dookolnym pierścieniu infrastrukturalnym, a wewnątrz niego cała super bajeczna, darmowa baza owocowo-rekreacyjno-turystyczna. Fabryki i magazyny będą ulokowane wewnątrz zbudowanych sztucznych wzgórz. Na zewnątrz HMP będą niezakłócane przez ludzi tereny dzikiej Przyrody, do podziwiania z dookolnych promenad widokowych, nadziemnych i podwodnych. Ilość czasu pracy i nauki bezstresowej zredukuję co najmniej o połowę. Jestem pewny, że chciałbyś żyć w takich HMP, nie umierać, i nie chciałbyś z nich nigdzie wyjeżdżać.

No to jedynym słabym punktem twojego planu są ludzie.
A tak to wszystko jest idealnie