Znak rozpoznawczy ?

Z łobuzami sobie sama poradzę, gorzej z niewiernymi :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia

Jo ! :sunglasses:

1 polubienie

Łechta diachla! :grin:

1 polubienie

Mam to samo, w marketach takie badziewie, że szkoda kasy, to nawet obok owoców morza nie leżało.

2 polubienia

Dawaj tu jakiegoś.

2 polubienia

Już daję namiary, to on …image

1 polubienie

Sam po pysku mam się prać?

2 polubienia

Czy Ty mnie przypadkiem nie obrażasz? :grimacing:
Bo tym razem, to ja ni hu hu… :wink:

1 polubienie

Ne łebrażam, Głedem kłeszubśći.

2 polubienia

Ale mi zleciało, gadu- gadu, pitu- pitu i mieszkanie posprzątane, okna umyte , jak to na Śląsku, często i gesto :))))

1 polubienie

Te pitu - pitu, też zdążyłaś zaliczyć? Czapki z głów. :stuck_out_tongue_winking_eye::innocent:

1 polubienie

Nie, dzisiaj nie, pitu-pitu inną działkę obrabia, rekreacyjną , chyba… hahahaa

1 polubienie

Skopywuje, znaczy się?

1 polubienie

Jakieś płotki stawiał , kosił i takie tam. Ładne widoczek mam z balkonu?

1 polubienie

Mogą być…

1 polubienie

Zmywalski jestem. Dobranoc.

1 polubienie

Ja też spadam.

Tak, to jest typowe :slight_smile:
Dla rodowitego człowieka z Podkarpacia, bez “wielkomiejskich naleciałości” (ludzie tu mają pewną tendencję do tępienia “mieszczuchów”, do których ja, mimo zamiłowania do natury, się zaliczam), zrobienie czegoś niezgodnie z przyjętymi zasadami (których się długo nie zmienia, większość to pozostałości po komunie lub jeszcze dawniejsze) to obraza majestatu, a większość tekstów z memów z nosaczami w takiej “typowej podkarpackiej rodzinie” naprawdę bardzo łatwo usłyszeć :wink:
No i to tacy stereotypowi patrioci, dumni ze wszystkiego, co polskie i nastawieni wrogo (i równocześnie z zazdrością, że na pewno lepsze) do “obcego”.
Ogólnie czasem wydaje mi się, że większość “narodowych cech Polaków” to raczej podkarpackie cechy :wink:

1 polubienie

Dodam jeszcze, ze lubią brzmieć jak wyrocznia, wszyscy mogą się wypowiedzieć, ale ich racja jest najważniejsza. Znikam już. Dobranoc :))))

1 polubienie

To co? Teraz druga zmiana? :rofl: