Z łobuzami sobie sama poradzę, gorzej z niewiernymi ![]()
Jo ! ![]()
Łechta diachla! ![]()
Mam to samo, w marketach takie badziewie, że szkoda kasy, to nawet obok owoców morza nie leżało.
Dawaj tu jakiegoś.
Już daję namiary, to on …![]()
Sam po pysku mam się prać?
Czy Ty mnie przypadkiem nie obrażasz? ![]()
Bo tym razem, to ja ni hu hu… ![]()
Ne łebrażam, Głedem kłeszubśći.
Ale mi zleciało, gadu- gadu, pitu- pitu i mieszkanie posprzątane, okna umyte , jak to na Śląsku, często i gesto :))))
Te pitu - pitu, też zdążyłaś zaliczyć? Czapki z głów. ![]()
![]()
Nie, dzisiaj nie, pitu-pitu inną działkę obrabia, rekreacyjną , chyba… hahahaa
Skopywuje, znaczy się?
Mogą być…
Zmywalski jestem. Dobranoc.
Ja też spadam.
Tak, to jest typowe ![]()
Dla rodowitego człowieka z Podkarpacia, bez “wielkomiejskich naleciałości” (ludzie tu mają pewną tendencję do tępienia “mieszczuchów”, do których ja, mimo zamiłowania do natury, się zaliczam), zrobienie czegoś niezgodnie z przyjętymi zasadami (których się długo nie zmienia, większość to pozostałości po komunie lub jeszcze dawniejsze) to obraza majestatu, a większość tekstów z memów z nosaczami w takiej “typowej podkarpackiej rodzinie” naprawdę bardzo łatwo usłyszeć ![]()
No i to tacy stereotypowi patrioci, dumni ze wszystkiego, co polskie i nastawieni wrogo (i równocześnie z zazdrością, że na pewno lepsze) do “obcego”.
Ogólnie czasem wydaje mi się, że większość “narodowych cech Polaków” to raczej podkarpackie cechy ![]()
Dodam jeszcze, ze lubią brzmieć jak wyrocznia, wszyscy mogą się wypowiedzieć, ale ich racja jest najważniejsza. Znikam już. Dobranoc :))))
To co? Teraz druga zmiana? ![]()