Jesteś optymistą @birbant.
Mój syn od lat interesuje się polityką.
Nie potrafię policzyć, ile razy nam wytykał brak reakcji na to, co się dzieje w Polsce.
Nie będę się w szczegóły wdawać, bo to u niego trwa już kilkanaście lat.
Jedno mogę powiedzieć. Z kijem w kominiarce na miasto nie wychodzi.
Niedawno uczestniczył w proteście, w akcie solidarności z przedsiębiorcami. Bałam się. Czytałam co się działo dzień wcześniej, ale luzik, pełna kultura, było spokojnie.
Z jednej strony jestem z tego dumna, z drugiej staram się studzić jego zapędy.
A wiesz dlaczego?
Bo młodzież szumi, póki jest na garnuszku rodziców. Jak tylko zaczynają samodzielne życie, zadłużają się w bankach żeby kupić mieszkanie, stają się rodzicami, zaczynają się wycofywać…
Oczywiście nie wszyscy, ale większość.
Takim silnie umiarkowanym optymistą.
Nie należy patrzeć, co teraz młodzież robi, tylko obserwować, co czuje. W 89 optymistów nie było. A jednak…
Błagam Cię @birbant, nie porównuj tamtych czasów z obecnymi.
Stoczniowcy i górnicy, byli najliczniejszymi grupami zawodowymi, które walczyły o naszą Wolność.
Wiem jak to wyglądało. Jeden rzucił hasło, stu się bez zastanowienia zerwało.
Pewnie, że uwarunkowania były inne. Chodzi o to, że dokonało się coś, czego nikt się nie spodziewał. Solidarność nie walczyła o obalenie komuny, bo nikt nie wierzył, że da się obalić.
Walczono o zmianę w ustroju, a nie o jego upadek.
To, co piszę o młodzieży, to nie jest na jutro, ani na pojutrze, ale, jestem pewien, ze nastąpi z ich strony bardzo wielki, czynny bunt. A postara się o to aktualna władza, która już postępuje w tym kierunku. Obawiam się o co innego, a mianowicie o to, iż na plecach tej młodzieży znów dorwą się się koryt nie ci, co powinni. Pożyjemy, zobaczymy. Pokolenie za pokoleniem idzie bezustannie.
Chciałam coś napisać o koledze syna. Też młody gniewny/walczący.
Obecnie doradca w ministerstwie X w WA-wie. Odcina kupony z tej posady
Takich przypadków nigdy nie brakowało, nie brakuje i brakować nie będzie…
Władza i kasa ludzi zmienia.
Ja nie zbieram znaczków, nie kolekcjonuję książek, nie lubię podróżować, ale potrafię przeniknąć w psychikę ludzką.
Staram się syna ostudzić i tłumaczę, że sprzeda nas każdy, kto wyżej stanie, więcej dostanie
Prawie zawsze. Zdarzały się wyjątki. Ale one, niestety, potwierdzają regułę.
@efka Większość solidnych treści w Internecie jest płatna…
Na wp.pl czarno i komunikat podobny od 10.00, radia katolickie pracują normalnie / nie strajkują
U mnie WP działa, Tylko na górze ma czarne, a pod spodem normalnie.
Bo te obrzydliwe media patrzą nam na ręce, i nie możemy się skupić na pracy. Wszędzie widzą afery i opisują - Sasin. Morawiecki poszedł dalej - pieniądze z tego zasilą ! NFZ i inne nowe ! formy pomocy dla społeczeństwa o których oni ! nam mówią. - brzmi jak hasła na nowe wybory, nowych + xx. Butapren Terlecki - podatki w Polsce muszą ! płacić wszyscy, media nic płacą. Nowy problem - jak te podatki ściągnąć np z Google czy z Facebooka. Nie da się bo polskie prawo nie obowiązuje poza własnym krajem. Te podatki zapłacą krajowi / nasi / dostawcy mediów, którzy swe koszty przeżucą na odbiorcę. Żaden kraj sobie nie pozwoli by polski rząd wprowadzał u nich swe chore prawo. Ziobro - klub wymyślił radę ochrony w sieci. Jeszcze chwila i będzie jak w Chinach, Wietnamie czy w Rosji, własny krajowy internet. Oddzielony od światowej sieci
To, co Ci się wyświetla na WP, może być np. wczorajsze. Spróbuj zaktualizować stronę, albo kliknąć na jakikolwiek artykuł.
.odbiór.
Ja mam czarny komunikat
Wydaje mi się, że jest dzisiejsze. Pamiętam wczorajsze. Ale mogę się mylić. Zaraz zrobię to, co poleciłeś.
Od marca będą usówane posty, grupy anty szczepionkowców. Taką zapowiedż dostał ten rząd. Liczą że ustawa będzie dla nich łagodniejsza. Dane każdego antyszczepa będą zbierane z możliwością zaskarżenia do sądu, za wprowadzanie w błąd
A już podejrzewałem, że jakiś szczególnie uprzywilejowany jesteś, albo masz prawy i sprawiedliwy cyrograf podpisany.
15 minut temu o Lewandowskim czytałem. a w tej chwili czarno i wyjaśnienie.
Ciekawa jestem, jaki miał pseudonim