A ty w co wierzysz?

Pominales. Zapomniales o diablach - na plaskiej Ziemi mialyby apartamenty z oknami i widokiem na sloniowe grzbiety…

2 polubienia

Chyba w takiej skali cięzko byłoby im udowodnić, że to słonie :joy:

Swoją drogą zniechęciłem się jakoś niedawno do pewnego youtubera prowadzącego kanał “naukowy”.
Sam popełnia mnóstwo logicznych błędów natomiast poszedł w szyderę dla “nienaukowych” teorii.
Pewnie dlatego, że daje mu to dużo polubień.

1 polubienie

Przy okazjii.
Odległości odpowiadające tym samy różnicom czasowym w zachodzeniu słońca wyrażane są w kątach bo odległości nie są takie same na róznych szerokościach geograficznych.
Na równiku słońce zachodzi później o godzinę w odległościi 1666,(6)km.
Na naszych szerokościach pewnie jakoś z połowę mniej.
Czyli jak chcecie gonić słonko to najlepiej jak najdalej na północy kierując się na zachód

1 polubienie

Zaćmienia Księżyca.

Płaska Ziemia rzucałaby każdorazowo inny cień. Możliwy by był nawet cień w postaci wąskiej kreski. A tak nie jest.

Na Twoim miejscu zacząłbym wierzyć w cuda. :joy:

2 polubienia

zalezy od pory roku. ale co zrobic - nie ma nic za nic - wole klimaty nieco cieplejsze od Syberii na brzegu Arktyki

No to mamy już dwa dowody plus implikacje od joko.
Teraz można iść w świat (na yt) i zamiast szydzić przedstawić płaskoziemcom dowody.
Możliwe, że je obalą.

To mieszkasz w hiszpani?

Warto pamiętać, że zdenerwowanie podczas dyskusji na dowolny temat nie wynika z troski o obiektywną prawdę a z troski o swój autorytet, który można rozłożyć na kilka innych mniej abstrakcyjnych pojęć

A mój dowód jest najmojszy… :stuck_out_tongue:

3 polubienia

a co flagi nie widziales? :innocent: :innocent: :innocent:

Przepraszam. Twój dowód jest najbardziej elegencki bo to w zasadzie aksjomat.

1 polubienie

Myślałem, że to zdjęcie płaskiej ziemi z satelity

W zasadzie aksjomat. I bardzo dobrze, bo zasady z zasady zasadniczo są ważne, kwasy nam niepotrzebne, a z solami damy sobie radę. Przydadzą się do niektórych potraw. :grinning:

3 polubienia

A jak ja mogę sobie wstawić flagę ziemi?
Albo jkąkolwiek inną flagę?

1 polubienie

Wstawiaj kolego, jaka Tobie pasuje. Ja Cię poprę.

1 polubienie

Ale ja nie wiem jak a nie chce mi się kombinować w ustawieniach profilu i forum bo na bank znajdę jakąś lukę, którą będę chciał wykorzystać
W chwilach zdenerwowania

1 polubienie

Tam jest takie kółeczko zębate z napisem “ustawienia”. Jak klikniesz, to już potem się doczytasz.

1 polubienie

Tak ode mnie to bylo juz w 2016 roku

3 polubienia

Gratuluję zatem

2 polubienia