Body positive

Akurat w jej przypadku bardzo chetnie bym sie zaznajomil bo zawsze mi sie podobala.Ale tu nie o to chodzi!
Dbania nie moge utozsamiac z makijazem choc bardzo lubie dyskretny.Dbanie to czystosc,styl,smak,wyczucie…Mnostwo tego a kazda dziewczyna jest inna i nie sposob tego uogolniac.Ale czystosc,zeby,paznokcie,wlosy…To musi byc na miejscu bo jak nie to chocby to byla sama MM albo BB to nic nie da.
Uprzedzajac kolejne pytania[ :innocent:] nie cierpie brudasow i zaniedbanych niemytych stworow w dresach.Podobnie jak wypindrzone plastikowe lalunie z tatuazami i ostrzyknietymi gebami.I to sa wlasnie skrajnosci ktorych nie toleruje.

Czy to jest makijaz, czy fotoszop?

@gra To jest kwestia indywidualna: (choć jako ludzie, po prostu lubimy jeść - jesteśmy zaprogramowani na spożywanie i magazynowanie i jako gatunek jeszcze nie przeszliśmy w tryb: łatwej dostępności i nadmiaru wszystkiego)

• Są osoby z apetytytem, które jedzą wszystko, ile chcą i nic im się nie “osadza”
  • Są osoby szczupłe, które jedzą niewiele, bo nie widzą potrzeby jedzenia więcej
  • Są osoby szczupłe, które nauczyły się rozsądnie jeść, uważają ale bez przesady
  • Są osoby szczupłe które żyją z zaburzeniami odżywiania, katujące się psychicznie i fizycznie. (Szczupły nie zawsze oznacza zdrowy i szczęśliwy…)

Jest też kwestia podejścia: ktoś może czuć się bardzo skrzywdzony i nieszczęśliwy bo nie może jeść tego na co ma ochotę bez konsekwencji, których chciałby uniknąć. Ktoś inny może powiedzieć sobie: trudno mam jak mam i wybieram ograniczenia, które są do przeżycia, bo chcę mieć, jakąś tam figurę, albo rezygnuję z
Trzeba też podkreślać fakty następujące: na zwierzynę nie trza polować, płodów ziemi zbierać, do sklepu rzut beretem a lodówka na wyciągnięcie ręki. Opakowania wszystkiego duże: ekonomiczne, dania szybkie - przetworzone kaloryczne, cukier dodany do wszystkiego, porcje w knajpie jak dla górnika pod ziemią ręcznym kilofem fedrujacego. Nadgorliwie dokarmiające Babcie i troskliwie Mamusie… Reklamy jedzenia gdzie człowiek nie spojrzy. Praca siedząca. Wszędzie autem. Ruchu mało bo nie zawsze okazja. I jak tu żyć? :crazy_face: A w tym całym ciało pozytywizmie właśnie o to chodzi, żeby docenić to ciało dzięki któremu możemy doświadczać…

@collins02 Pytanie jest takie: kiedy pierwszy raz zobaczyłeś Marion, w jakim filmie i czy miała makijaż ? :smiley: A w tym ruchu BP chodzi o naturalność, zwyczajność i prawdziwe życie, a nie żeby popylać brudnym po mieście :smiley: Zobacz: jakieś “perfekcyjne panie domu” (albo jakieś fitneski, które dzień po porodzie mają brzuch płaski jak nigdy)rodzą dziecko.W pełnym makijażu wrzucają foty do Sieci, a potem że niby “grube” idą od razu do jakiego programu, gdzie na wizji fundują im jakieś wymyślne zabiegi, mające leczyć rozstępy i inne celulity a zwykła kobieta to ogląda i nic się nie zgadza, a potem 2 lata dochodzi do formy psychicznej i fizycznej i się zastanawiam co z nią nie tak …

2 polubienia

Anoreksja zabja
A jedzenie?
Grzech obżarsrwa

A ja się dowiedziałem, że w Polsce jest taka aktorka, co Kaczorowska się nazywa. Pewnie zaraz zapomnę.

Ile ma lat?

Kto? :thinking: :crazy_face:

@okonek Anoreksja zabija. Obrzarstwo dla kogoś, kto nie przybiera na wadze i mu to nie szkodzi: grzech żaden, no może lekki. Dla kogoś komu gabaryty przeszkadzają w normalnym funkcjonowaniu: grzech ciężki. Jeśli ktoś osiągnął wagę graniczną zagrażającą życiu niestety też się szybko wykończy :confused:

1 polubienie

Ta aktorka

Tyle to ja się tu dowiedziałem, że aktorka…

@birbant Dokonań wielkich nie ma, pomimo swego miłego usposobienia. W “Klanie” grała jako dziecko i stąd ją kojarzę. Taniec z gwiazdami odtańczyła, coś tam w TV zapowiada od czasu do czasu… Nic nie straciłeś :smiley:

1 polubienie

Ma byc charakterystyczna?

1 polubienie

@birbant
gf-4PKN-8yB2-7yk9_klan-bozenka-agnieszka-kaczorowska-664x0-nocrop

1 polubienie

Aha. :thinking:

Pieniądz robi swoje

Piwo masz? Bo ja se sączę…

1 polubienie

Szczęśliwy znaczy sie?

Uwazaj, efekt pandemii?
Prace straciły/stracili wizażyści? A celebrytyzm trwa

Ja sobie nie odmawiam, na masochistkę się nie nadaję. Ale w jej towarzystwie, jakoś tak mi niezręcznie. Ciastko w gardle staje, bo wiem, że ona też lubi, a nie może .

1 polubienie