Brawo poczta!

" Listonosze w służbie wielkiej polityki. Strajk włoski może skomplikować przeprowadzenie głosowania

Spór polityczny wokół wyborów prezydenckich trwa w najlepsze. Partia rządząca, a w zasadzie jej lider Jarosław Kaczyński, jest zdeterminowany, by głosowanie przeprowadzić korespondencyjnie i ta opcja z każdym dniem wydaje się być coraz bardziej prawdopodobna. Te plany mogą pokrzyżować pocztowcy."

Ja od siebie powiem tak: gdybym była listonoszką, też bym krzyżowała ile wlezie - podobno mają dostawać 2 zł. za każdy dostarczony list, czytałaś o tym ? Toż to następne przekupstwo!
A że jestem tu gdzie jestem, to w tym roku bojkotuję te wybory, bo żadnemu z kandydatów na prezydenta nie pozwolono przedstawić swojego programu w pełni, a tylko Duda z tego skorzystał najbardziej to raz ! Po dwa - nie wierzę w sprawiedliwość tych wyborów, kiedy między innymi zwalniają głównego guru poczty zastępując go innym, tłumacząc lakonicznie “że poprzedni sobie nie poradzi”, przypadek? Po trzy, a właściwie źle zaczęłam, bo powinno być na pierwszym miejscu - to nie ten czas, kiedy pandemia rośnie u nas w siłę, a oni się tłumaczą, że przecież inne listy, druki również wyjmujemy ze skrzynek, bo musimy, więc jeden dodatkowy, co tam !
Ale tu chodzi przecież o zminimalizowanie ewentualnych zagrożeń.
Właśnie ten jeden może być zawirusowany.
Jest jeszcze po cztery, pięć i dalsze, ale sorry, więcej już się nie rozpisuję, bo mnie głowa rozbolała :stuck_out_tongue:
I w dodatku chyba coś tam w tym wpisie pogmatwałam… no trudno.

Wielu da sie przekupić Reszta będzie sie bała ministra Ziobry. Skoro może ścigać medyków to i listonosze także.

Każde wybory można kupić. W szczególności, gdy naród wspaniały, tylko ludzie w nim kur…y.
:wink:

Musze przyznac ze udalo Ci sie bardzo ładnie wykazać bezgraniczny cynizm władzy oraz kompletną,ostentacyjną ignorancje wobec warunkow w jakich zyjemy.
Nie jestem w stanie skupiać sie dzisiaj na pigmeju i jego najblizszym otoczeniu ale coraz czesciej odnosze wrazenie ze mam do czynienia z jakims nienawistnikiem.Nie z politykiem ktory stoi po drugiej stronie barykady,jak to kiedys widzial Korwin ale z czlowiekiem cynicznym,balansujacym na pograniczu choroby umyslowej ktory gardzi masą własnego narodu a ktory raz pokazal swe prawdziwe oblicze wyzywajac opozycje od morderców…

jak zaczna dawc 500+ z dostawa worka karmy tygodniowo na kazdego kota, ktorego dokarmiam? to kto wie? i nie obrazaj Pigmejow

Członków do komisji wyborczych też ciągle brakuje.
Cholernie ciekawa jestem efektów końcowych.

…bslansujący na pograniczu choroby umysłowej…
Kilka lat temu rozmawialiśmy na forum o Kaczyńskim, wtedy “żygaliśmy” miesięcznicami, jak rzadko lubię uczestniczyć w takich dyskusjach, tak wtedy napisałam, że on zachowuje się jak nawiedzony fanatyk, dodałam jeszcze, że to kwestia kilku lat, kiedy świat o nim usłyszy, że zrobi coś pokrętnego, co wprowadzi nas w osłupienie.

Zgłosiłem sie i zostałem zaakceptowany do komisji wyborczej. Ale to było na początku roku. Tego jeszcze nie przeżywałem, więc powiedziałem sobie: a dlaczego nie.
Niestety, i tym razem też w tej przygodzie nie wezmę udziału. Widać mi nie pisane.image

Ale chyba zostaną zwolnieni? Xd co nieposłuszni oczywiście. Tak działać na szkodę państwa to czy zwolnić wystarczy XD

Nie pisz tego, bo maseczki każą Ci oddać :wink:

Ale ja nie od nich maseczki dostałem. Nadawcy na kopercie nie było.
Poza tym ja sobie uszyłem prawdziwą maseczkę i żadnej jałmużny mi nie trza. Ha.image

Sam sobie uszyłeś? Pochwal się.

Kolego, czy ty nie rozumiesz, że to państwo konstytucyjnie ma działać dla dobra obywateli?
Jest to obowiązkiem państwa. A czy narażenie czyjegoś, zdrowia narażanie życia jest działaniem dla dobra ludzi?

Przecież żartuję sobie tylko… pfff XD

No przecież już się wyżej pochwaliłem. Uszyłem sobie maseczkę solidną, 3-warstwową z kieszonką na wymienny filtr z ręcznika papierowego. Maseczka ze starej koszuli, nadaje sie do prasowania odkażającego w najwyższej temperaturze.
A cóż to, ja sroce spod ogona?image

Ja dwie sobie uszyłam.

Wedlug tego wykroju?

Obejrzałem kilka instrukcji, z każdej coś wziąłem, z Twojej też. Konstrukcja maseczki nie jest zresztą aż tak skomplikowana aby samemu sobie nie poradzić.
Moja maseczka jest w efekcie moim oryginalnym dziełem. Uszyłem jedną bo więcej gumki w domu nie znalazłem. Tasiemki też nie.image

Majty by się przydały… :stuck_out_tongue_winking_eye: