Czy to Wasza młodość

A o tym to mógłbym pisać do rana.
Tak w skrócie :innocent::
Mała runda po piwiarniach zapewniała ok. 120 kapsli.Potem w ruch szły 4-5-kolorowe dlugopisy i robiło sie koszulki wraz z numerami startowymi.
Pelna lista startowa znajdowala sie w Trybunie Ludu i to był ten jeden raz w roku gdy ową"gazetę"kupowałem…
A potem juz “tylko"kolejne etapy.Z zegarkiem w reku popychalo sie peleton przez całe mieszkanie.Ani babcia,ani ojciec nie protestowali…Czasem nawet pytali czy wyniki przypominają te prawdziwe :innocent:
Wersja uliczna na ogół tak jak na zdjeciu.Z tym że staraliśmy sie wybierać drogi"górzyste” :wink:

2 polubienia

To Ty taki stary jesteś? :upside_down_face:

Minąłem juz zakręt zwany"sześćdziesiątką".Ale w kolarzy bym sobie z kimś zagrał.Czemu nie?!Mogłem grać latem w ping ponga czy szaleć na rowerze wodnym który chyba pamiętał Gierka,to tym bardziej takie drobne zabawy…
Serce i umysł sie liczy a nie kalendarz!

3 polubienia

Szczęśliwi lat nie liczą
Kwestia kasyn i samopoczucia

1 polubienie

No ja tego z Górnego Śląska nie przywiozłem :joy:

One nie smakowały…One…parzyly gardło jak jakieś chili! Smród przy tym nie do zniesienia…Kiedy zdarzało mi się gdzieś usiąść,gdzie ktoś palił DS-y to od razu wynosiłem się tak daleko jak tylko się dało.
Z rodzimych to tylko sporty czy giewonty tak cuchnęły…

2 polubienia

Pamiętam, że moi rodzice popularne palili i mocne. Ale to chyba ciut późniejsze lata ? :thinking: @collins02 , @birbant .

1 polubienie

Ja palilam klubowe. Śmierdziały tak…

1 polubienie

W późniejszym czsie stanu wojennego pojawiły się już papierosy nie na kartki a najgorsze z nich to były Stolicznyje i Porti (podobno bo mnie ze względu na wiek nie można było jeszcze palić).
Gdy były jeszcze tylko te “kartkowe” (wybór: klubowe,popularne i może jeszcze jakieś) ludzie sami w domu drukowali te odcinki co odrywało sie z dużej kartki.Oczywiście sprzedawca o tym wiedział,kupijący wiedział a generał nie wiedział :wink:

1 polubienie

Gdybyś był królem, to bym odpowiedział:

Nasza młodość Wasza Wysokość… :grin:

Klubowe, też palili rodzice @elsie .

1 polubienie

Oj j palil fieao!ty

Kiedy się urodziłaś, nie było już Sportów tylko Popularne. Jesteś dwa lata młodsza od mojej młodszej córki, więc tak wnioskuję.

1 polubienie

Może odrobine…Popularne to przecież Sporty :slightly_smiling_face:

1 polubienie

Ja nic nie paliłem tylko ojciec mnie czasem wysyłał po fajki, palił chyba Sporty, potem Giewonty i Klubowe.

5 polubień

A kto z Was wie, co panowie niosą?

image

5 polubień

Wiadomo - Franie!

5 polubień

Whasabi

Dziwna sytuacja na tym zdjęciu. Ten po lewo jakby stał - (dwie nogi przy sobie) a po prawo szedł… :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

2 polubienia

Też to zauważyłem, chyba po prostu podnosi prawą nogę a lewa jest schowana z tyłu (widac podeszwę lewego buta)

2 polubienia