Czy to Wasza młodość

Masz racje w domyśle.
Ile pieniędzy poszło z dymem na to coorestvo,nie sposób ustalić…Doskonały obraz głupoty.A ile czasu było trzeba aby sobie to uświadomić :face_with_raised_eyebrow:

4 polubienia

A sześć kurtek Ci nie wystarczy? Gdzie to trzymać? :slight_smile:

2 polubienia

no właśnie, gdzie?

3 polubienia

Nie. Carmeny owszem, 18 zł, ale Cara 14 zł.
Ja paląc Cara miałam ataki kaszlu, a po klubowych - czkawkę nie do opanowania :joy:
Carmeny były bardzo silne io mocne, ale nie cuchnęły. Pięknie pachniały i nie robiły krzywdy.

3 polubienia

To zamiast łóżka kup tapczan i trzymaj w tapczanie. Nunu, nie żałuj sobie. Ciężko pracujesz, to miej, co lubisz.

3 polubienia

Tak, 14. Pomyliłem się.

Caro też nie śmierdziały, a to już wystarczyło w tamtym czasie.
Były jeszcze Mentolowe, niby damskie, ale Damskie też były z tekturową tutką zamiast filtra.

2 polubienia

MOgę CI przechować ze 2-3 kurtki, mam trochę luzu w szafie :slight_smile:

2 polubienia

Carmeny miały za to inna przypadłość.Filtry się odklejały i…przyklejaly do ust :rofl:
Ale racja.
Wtedy czyli powiedzmy, w latach 80-tych,Carmeny i Marlboro,nie miały specjalnej konkurencji.No chyba ze w Pewexie.Tam kupowałem moje ulubione Lucky Strike

4 polubienia

Ja Wam powiem, że trzeba mieć swój rozum. Człowiek nie nosił krótkich kurtek, bo oczami duszy widział zmarznięty tyłek i jak założyłam, bo w sumie ciepła była to tyłek zmarznięty :frowning: A tylko raz złamałam swoje zasady. Co innego waciak pod długą kurtką a co innego kurtka krótka.

1 polubienie

Te z tekturową tutką, to było siano a nie fajki, a mentolowe nie miały filtra. Były Zefiry = (mentolki z filtrem - 13 zł, ale nie lubiłam takich “zimnych”. I dobrze, bo potem wybadali, że mentole powodują impotencję u panów i spadek libido u pań.

2 polubienia

Ano, faktycznie.
Przypomniały mi się Wiarusy oraz Silesie. Te ostatnie, jak na tamtejszą rzeczywistość dały się jarać.

1 polubienie

To jest tzw NOP czyli w skrocie niezidentyfikowany obiekt pytamowy. Obwieszcza często sroga zimę i dopóki nikt go nie zidentyfikuje, pozostanie tajemniczym.

3 polubienia

W życiu nie kupiłabym fajek w peweksie. Wiesz, jaka tam była ładna bielizna? Szkoda było kasy na fajki :wink:

4 polubienia

:joy:
A tak serio?
Przecież on nawet godziny nie ma ani serduszka pod spodem.

2 polubienia

Ale serduszko to nie jest pod spodem, ale co inne… :stuck_out_tongue: :innocent:

2 polubienia

No…Ja preferowałem spodnie.Moja słabość…Potem przyszedł czas na płyty ale papierosy były po 40-60 p.Piwo w puszce, podobnie,więc nie namyślałem się.Przynajmniej dwa razy w roku.

2 polubienia

image
Zawsze myślałam, że to pierwsze, to serduszko :stuck_out_tongue_winking_eye: :joy:

2 polubienia

U mnie głównie bielizna i niektóre kosmetyki, potem dżinsy. I nic innego.

2 polubienia

Na blogu benaska już jest nowa pantropa, i taaaki zemstowy rebus, że jak na niego spojrzałam, to zeza dostałam ze strachu. :thinking:

4 polubienia

To przez to, że on nie myśli o kurtkach…

1 polubienie