Czy zdarza się Wam czensto, że nie macie co na siebie włożyć?

Lubisz wąsy? :astonished:

2 polubienia

Nie lubię. Toleruję u Rumcajsa, Świętego Mikołaja i Podsiadły.
A i Gajos w roli Tureckiego, bez wąsa byłby jakiś niedokończony.

5 polubień

Mnie zdarza się często ,że zapominam , co mam w szafie i co jakiś czas wyciągam stare-nowe ubrania :wink:
Latem im mniej ubrania -tym lepiej chyba ?
image

2 polubienia

image

Zawsze zastanawiało mnie, jakie emocje u kobiety generuje pojawienie się na horyzoncie innej kobiety, która ubrana jest w identyczną kieckę. :thinking:

Czytając zdanie Jak ja NIE CIERPIĘ, gdy ktoś ma takie same ciuchy, wnioskujemy, że nie dzieje się żadna krzywda. Nikt nie cierpi z powodów, które opisane są w drugiej części zdania.
Czy takie stwierdzenie nie powinno mieć formy Jak ja cierpię, gdy ktoś ma takie same ciuchy :thinking:

5 polubień

A wyobrażacie sobie minę kobiety, gdyby jej mąż oświadczył: “Nie pójdę drugi raz na imprezę w tym samym garniturze, bo koledzy będą sie ze mnie śmiali”?

5 polubień

Istnieje prawdopodobieństwo graniczące z pewnością, że padnie odpowiedź To idę sama. Twoi koledzy będą mieli więcej powodów do radości.

.zonk. :person_shrugging:

3 polubienia

To są, właśnie te zawiłości nielogiczne naszego języka.

Nie mam nic…, przecież logicznie oznacza to, że jak nie mam nic, to mam coś…

3 polubienia

Aby zmienić ten stan rzeczy, logicznym byłyby działania niecierpiące zwłoki.

.tylko czy zwłoki cierpią. :thinking:

2 polubienia

Mi okrutnie spadło, nadrabianie zaległości jest męczące i trudne, waga nie rozmawia z mną, obraziła się, tyle jej dopieszczania i foch

1 polubienie

Bliżniak psychiczny jest modny

1 polubienie

Kowalski powiedzcie mi czemu wy nosicie po 2 deski a Nowak po jednej he ?. Bo on jest leniwy i woli iść dwa razy

1 polubienie

Aż jednego ?, a trzy to pewnie rozpusta ! u mnie🤔

1 polubienie

To nie o to chodzi, że rozpusta, tylko, że za słodko :wink:

2 polubienia

homonim.
Jak świat długi i szeroki,
wszędzie leżą jakieś xxxxxx,
więc zabierzmy się bez xxxxxx
by uprzątnąć te wywłoki.

4 polubienia

W tym miejscu Hanna, co śpiewała,
niedaleko Konina to miejscowość mała.

Wymarły byk wielki Królestwo Anglii wspak,
miasto w Finlandii, określę to tak.

4 polubienia

Mi to nie przeszkadza - taki sam ciuch? Byle to nie byl szkolny mundurek

2 polubienia

A ja mam zestawy ubran gdzie nie musze myslec i tracić dnia na przymiarki.
Spodniumy i garsonki sie to kobiecej wersji nazywa.
Kiecki wracaja do łask? I fajnie. Moda ma swoje kaprysy i przynajmniej nie jest nudno.

3 polubienia

Zapomniales o turkuciu podjadku i turkuciu podsiadku czyli kocie polujacym na twoje miejsce na fotelu.

4 polubienia

A mi to mocno obojętne ze ktos ma takie samo ubranie. Najwyzej pomyśle: ma ta pani dobry gust …lub kupila w tej samym sklepie. Dzieciaki bardzo czesto maja takie same ubrania i zabawki - z pepko, lidla lub biedronki.

Raz zdarzylo mi sie miec takie same spodnie jak dziewczynka (oczywiście w innym rozmiarze). To bylo zabawne.

3 polubienia

Nie. Zawsze mam co na siebie włożyć bo ciuchy w różnych rozmiarach .

3 polubienia