Nie ma reguły, często ludzie oczekują dojrzałości od innych, zwłaszcza udzielających usługi.
To bywa różnie - w Hiszpanii jako osoby od promocji spzywczych w sklepach pracują wylacznie mlode dziewczyny, a w Austrii zajmowaly sie tym zadbane starsze panie.
Nie podchodź tak emocjonalnie …
Tak. Rozmowa o pracę to nic przyjemnego. A może by to potraktować jako zadanie aktorskie? Bo to taki rodzaj teatru, gdzie się trochę gra i trochę siebie sprzedaje - trochę zmienić perspektywę. Myślałaś o jakiejś pracy tymczasowej na przeczekanie?
Z pracą to jest tak: albo pracujesz - i nie masz kiedy żyć (w sensie podrozowac, rozwijac się, realizowac marzenia itp) , albo nie pracujesz- i masz kiedy, lecz nie masz za co.
Czas to pieniądz…
@ihtiel W punkt! Jakie to prawdziwe! Jest też opcja harowania- zgromadzenia dużych środków a potem rzucenia wszystkiego i wyjazdu gdzieś - nie zawsze się to jednak udaje - trzeba wiedzieć kiedy przestać…
czy zawsze trzeba te gupoty w liście mot.wypisywać, że jesteśmy idealni i tak nam zależy na pracy akurat tu, chociaż nie wiemy co byśmy tam mieli robić i nawet nie wiemy, czy nie dostaniemy obłędu w tej pracy?
Napisz, że “nie chcem, ale muszem” i poczekaj na efekt…
@Nunu To taki teatr jest. Taka trochę sprzedaż kota w worku. Jedna i druga strona wie, że to trochę na wyrost, ale chodzi o to żeby drugą stronę czymś zaciekawić.
“Krzywa żalu” (ang. grief curve) to koncepcja oparta na modelu pięciu etapów żałoby Elisabeth Kübler-Ross. Model ten opisuje emocjonalne reakcje ludzi na stratę, zmianę lub trudne wydarzenia życiowe.
wklejam tez dla harmonika, bo jest w drodze do zostania przewodnikiem ludzkosci…chociaz ja to nawet na polprzewodnika nie startuje …
On biedaczek jest w pierwszej fazie. Odzrucania logicznych argumentow.
ale nabor jest dopiero po 2059roku…
Nie, po 6 maja 2492, jak sie wszystkie planety w jednej linii ustawia…
to mu sie krzywa zdazy wyprostowac…
Chyba harmonik prędzej na tego przewodnika da rade aplikować niż ja nie zwariuję…
Że ja się nie urodziłam przyjaciółką Jarka Janiną G., której zarobki wyniosły
Mogłabym być nawet tak piękna jak ona i nosić czerwone ubrania i czerwną szminkę na ustach.
A on to mister uniwersum. Ale dlug, zaciagniety ponoc na leczenie matki, splacil, jak zwykle cudzymi pieniedzmi.