Jakie choroby czy dolegliwości Wam dokuczają?

Z głowy, bo to autorskie na bazie kilku innych przepisów :sweat_smile:
Składniki: mleczko kokosowe (1 puszka), gorzka czekolada 1 tabliczka (ja zwykle używam takich z lidla, są dość tanie-chyba mniej niż 5 pln za dość dużą tabliczkę, dobrej jakości i mają znaczek fair trade, nazwy nie pamiętam), ew. kilka bananów (3, 4 zależnie od wielkości, wtedy masz lody czekoladowo-bananowe)
Przygotowanie: zostawiasz mleczko na noc w lodówce, żeby zastygło, następnego dnia łamiesz czekoladę na kostki, wrzucasz do garnuszka, dodajesz zgęstniałe mleczko kokosowe, roztapiasz na małym ogniu, często mieszając.
Zostawiasz tę masę do wystygnięcia.
Potem ew. blendujesz z bananem na gładką masę. Banana można też dodać luzem pokrojonego, ostatnio tak robiłam i też było ok(o ile lubisz lody z jakimiś dodatkami, nie jako jednolitą masę).
Wstawiasz do zamrażarki i co jakiś czas sprawdzasz, kiedy temperatura i konsystencja Ci odpowiadają lub na noc do lodówki (wtedy wychodzą dość miękkie i mało schłodzone, fajne, jak nie ma upału).
Wyjmujesz i smacznego :stuck_out_tongue:
Aha, zalety: proste, szybkie i dobre i nawet w miarę zdrowe.
Za to główna wada: popatrz na cenę mleczka kokosowego i będziesz wiedziała, jaka :wink:

Nikt nie będzie bez akceptacji @elsie nic robił. Na razie jest widoczna potrzeba, jest pomysł, inicjator i wstępne deklaracje pomocy. Nic w tym złego. Całość w oczywisty sposób musi mieć jej akceptację. Ale sam sygnał też jest ważny.

3 polubienia

Dziekuje Malitko, jeszcze sobie jakos radze…:slight_smile:

1 polubienie

Ewcia, bardzo jestem wdzieczna. Jak juz nie dam rady to dam Wam znac. Na razie jeszcze jakos zyje…

1 polubienie

Z pewnoscia masz racje. Zupelnie nie wiem dlaczego tak sie odizolowalam…

1 polubienie

O matko, az mam lzy w oczach. Musze to po prostu przemyslec. Rozumiesz…

4 polubienia

Musze to przemyslec. Teraz po prostu czuje sie ogluszona. NIKT nie byl dla mnie tak dobry jak Wy…

4 polubienia

Dziękuję że potraktowałaś to jak zwykły ludzki odruch , specjalnie pisze o wcześniejszej porze :heart:
To co Ci napisałam wczoraj na pw jest nadal aktualne , pamiętaj że jest nas tu więcej i obiecaj , ze solidnie wezmiesz sie za siebie.
Pamiętaj , że ja do bogaczy nie należę , jak wydasz to na alkohol i narozrabiasz jak kulawy zając , to Ci nogi z tyłka powyrywam :stuck_out_tongue_winking_eye::stuck_out_tongue_winking_eye:

4 polubienia

Ewcia, dziekuje, ale jak sobie wyobrazilam siebie po alkoholu…to myslalam, ze zrobie w majtki! :slight_smile:

2 polubienia

A skąd ja wiem @elsie co Ci po głowie chodzi , Ty na forum na lobuziare wyglądasz :stuck_out_tongue_winking_eye::stuck_out_tongue_winking_eye::stuck_out_tongue_winking_eye::stuck_out_tongue_winking_eye:
Nic ino tylko wino , faceci i śpiew :wink:

2 polubienia

Kochana @elsie.
Mam nadzieję, że się nie gniewasz na rozmowę na forum , ale po prostu odpowiedziałam na to co wcześniej pisałaś wyżej.
Bardzo dobrze , że zasygnalizowałaś jakiś problem.
Wiesz…moja babcia bez pomocy mamy mojej, a swojej córki, finansowo nie dałaby rady chodzić po specjalistach prywatnie, bo te emerytury są śmiech na sali w Polsce i nie stać nikogo zwyczajnie.
Mama cały czas opłacała jej badania i specjalistów.
Stąd też domyślam się jak Tobie musi być samej ciężko.
Jeszcze to żarcie jest takie drogie !
Jesteś dla Nas tutaj bardzo ważna!!
Taka wirtualna przyjaciółką!!
Internetowa , ale równie bliska!
Jesteś super kobitka i bardzo się martwimy o zdrówko Naszej @elsie​:heart::heart::heart:
Ja cały czas podtrzymuje chęć pomocy Tobie kochana i w razie wu pisz na priv .
W ogóle to najchętniej bym Cię odwiedziła w tej Wawie :smiley:
Buziaki i mam nadzieję, że się nie gniewasz !

8 polubień

Pamietam, jak kiedys napisalam, ze my wszyscy chlejemy, chodzimy na dziwki (chlopow) i powinnismy byc leczeni! Ale co tam, w podeszlym wieku to sprosnosci do woli opowiadac mozna bo grunt to sie posmialc!!! Ale zebys mnie widziala kiedys: nic tylko rumenic zawstydzenia (Bog wie po co…) :slight_smile:

1 polubienie

Malitka, ja Ci jestem bardzo wdzieczna!!! A mowia, ze dobrych ludzi nie ma… Jak dojrzeje do decyzji (odpukac: dzis lepiej z nogami, chyba gromadzi sie magnez, ale cicho, bo znow bedzie zle…) to po prostu dam Ci znac. A wzruszona jestem Wasza postawa bardzo!

5 polubień

Pewno w to nie uwierzysz @elsie ja do tej pory rumiencem się oblewam
Taka karma :wink:

2 polubienia

Mnie (na szczescie ) juz przeszlo. Ale to tak dobrze po piecdziesiatce bylo…:slight_smile:

2 polubienia

Po pięćdziesiątce to mnie już pali od środka , śpiewam sprosne piosenki i rozrabiam :stuck_out_tongue_winking_eye::stuck_out_tongue_winking_eye::stuck_out_tongue_winking_eye::stuck_out_tongue_winking_eye:

3 polubienia

Wreszcie czlowiek moze sobie pozwolic…:slight_smile:

2 polubienia

Ja niestety nie , od wczoraj mnie gorączka męczy :wink:

1 polubienie

Ojej, wspolczuje! Zlapalas cos???

2 polubienia

Spokojnie , to tylko gorączka :wink: znikam znowu pod kołderką , wypocę diabły podskórne , w południe kolejne letnie zawody w skokach narciarskich , wczoraj srebro drużynowo :wink:
Znikam teraz , ale jak coś to jestem i
Pomogiem jak mogiem :kissing_smiling_eyes:

2 polubienia