Jakie to miasto?

Ale ja o stolicę pytałem :shushing_face:

Jesteśmy na zgadywanie zdani i to jest stolyca Danii.

1 polubienie

Niestety nie, ale brawo za odwagę! Juz 2 stolice mniej!

Wczoraj Wujek wysłał mi maila z moją osią czasu. Są na niej wszystkie te miejsca, w których przebywał mój smartfon od 2009 roku. Dokładna godzina, lokalizacja, zdjęcia, które w tych miejscach zrobiłem. Fajna i pouczająca lektura. Dasz nam linka do Twojej osi czasu? :thinking:

1 polubienie

Sztokholm, Helsinki.
Chociaz znając Twoje żarty? Moze byc tez i Kopenhaga :rofl:

1 polubienie

Okazuje się, że Modek @okonek nie czyta naszych postów, tylko leniwie moderuje. :face_with_diagonal_mouth:

1 polubienie

Nie: Sztokholm, Helsinki, Kopenhaga …

tu są pistolety do dalszego strzelania… :grin:

:gun: :gun: :gun: :gun: :gun: :gun: :gun:

Reykjavík :sunglasses:

.może warto byłoby wyznaczyć nagrodę za poprawną odpowiedź. :thinking:

1 polubienie

Tutaj można tylko strzelać bo to może być nawet…Berno.A dla mnie to…no powiedzmy,Bratysława.

1 polubienie

Nie jest to Reykjavik ani stolica Danii …

Tak fotkę przyciąłem, by pewne charakterystyczne elementy wyeliminować. Gdyby były, to sprytny taki a taki juz by dawno wuja Gugla zapytał.

Nie jest to ani Berno ani Bratysława …

Mam tą opcję często wyłączoną, chociaż nie zawsze jest to tak do końca możliwe, bo nie wiadomo co te aplikacje w smartfonach tak naprawdę w świat przekazują. Gugle i tak sobie za dużo z tym śledzeniem pozwalają …

2 polubienia

Vaduz :joy:

3 polubienia

Wygląda :wink: na Amsterdam, tylko krowy nie pomalowane :face_with_hand_over_mouth:

2 polubienia

Brawo!

To jest Vaduz. Poniżej fotka, która to potwierdza.

3 polubienia

Niezrozumiałe są Twoje obawy. Google nie śledzi Ciebie, a Twój smartfon. Niepotrzebnie się z nim identyfikujesz.

Rok 2021 wczesne lato Panika na świecie z powodu jakieś pandemii. Testy różniste, obostrzenia, kwarantanny, zakazy wyjazdu do krajów o wyższym ryzyku, etc.
Pojechałem sobie do Polski i po kilku dniach wróciłem do Rzeszy. Chwilę po przekroczeniu granicy dostaję smsa od Ministerstwa Zdrowia Szczęścia Pomyślności. Nakazano mi, abym po dotarciu do celu zrobił test PCR i z wynikiem udał się do Gesundheitsamtu celem weryfikacji. We wiadomości był link do stron Ministerstwa z opisem, jak się zachować w razie W. Kawarantanna, 10 dni zakaz wyjścia z domu, głodówka i porażka totalna.
Testu nie zrobiłem. Zadzwoniłem tylko do Gesundheitsamtu.

Guten Tag. …ist mein Name. Habe eine Frage…
Czy telefon, którego karta SIM jest przypisana przez operatora mojej osobie, jest też zobowiązany do zrobienia testu PCR i w razie pozytywnego wyniku niezwłocznie poddać się kwarantannie?
Przez moje roztargnienie i niedopatrzenie tak się złożyło, że mój telefon udał się na samowolny wypad poza granice Rzeszy. Ale już wrócił. Cały i zdrowy.

Miła Pani po drugiej stronie druta na krótko zaniemówiła, po czym życzyła mi miłego dnia i odłożyła słuchawkę.

2 polubienia

To zes mnie uspokoił … :grin:

2 polubienia

No niezupelnie - niektóre smartfony mają opcję uruchamiania odciskiem palca.
Jak się na to polaszczysz to trochę trudno wytlumaczyc, że rękę też wysłałeś w podróż :wink::joy:

2 polubienia

Palca @okonek. PALCA :point_up_2:
:rofl:

1 polubienie

Jak się Wam jeszcze chce zgadywać stolice, to proszę bardzo …

Nie mogłem dać bardziej charakterystycznego zdjęcia, bo wuja Gugiel od razy by Wam doniósł …

2 polubienia